life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Monday, August 30, 2010

shopping??

ouh!
sgt sedih bila fikir words yg satu nieh!
haha..
nk shopping cmne nieh?
tgah sadis skunk nieh kot!
weyh kwn2...jom blanje aku shopping raye...

tapi...
no money no talk laaa...lol!
uh...
ble nk dpt gaji nieh?
bayar broadband agy....sheapy aku g...
uhhhh...
saving 4 further study agy...ah! sgt messy skrg!
btw......cool sharifah!
u can survive!
yeahhhhhhhhhhh....
thats all 4 today!...

***** aku cuti 2 ari ye! isnin dan selase...
di sini saya ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN kepada semua ok!
*****harap negara sentiasa aman dan makmur serta bebas dari penjajah...amin~~

p/s: rindu nye kat ANDY TEJA!

Monday, August 23, 2010

everything goes like vice versa...suck!

ouh damn it!
ckp x serupe bikin....fine...its all my bad....i ngaku ok u ol's...??
p/s: pasal ape?hanya aku yg tau!
lalalalala...( wat muke slumber la konon nye nieh! )

suddenly, i think im wanna give a song to myself...
hehhhhhhh...nahhhh...amek nieh sarah...
my life would SUCK without you by KELLY CLARKSON....
so sick isnt it?????what the hell im talk about right now...
pedulikkkk la sama korang....




ok...now lets move forward...
its all about KIMS BAKERY WORLD....
i dont think so...


here...seperti yang diketahui...ini adalah yi ping!
itu kereta dia...
woahhhhh...
agak "KAYA" la you yiping!
hehhh...
xde makne nyer....
itu service kereta bagi pinjam sama saya la...
saya anta kereta saya service...(p/s: keta dy myvi ok! )
so...the moral of the story...sesape nk service kereta give a call 2 her...
4 what??mane la tau kot2 korang dpt plak di bagi pinjam porsche...
x pun lamboghini...
perh! maut glamer weyh even it doesnt take a couple of days...
huhuu...(i have no car! yang benar...written by me...no sign needed..harap maklum! haha )



hmmmm...nie plak just nak g tau korang ini la hasil nye almond london cookies made by yi ping aritu...p/s : sesape nak tempah biskut nie hanya rm20 for 50 pieces...so...juz leave a msg or give me a call! sesaje je nk promote padahal x dpt mende ponnn...and msti agak kekok coz x pnah pnah g almond london mcm nie...but dont worry....almond nuts still ade kat dlm biskut nieh! hihi...2 pon kalau ade org nak order yi ping nye biskut! haha...seppppppp



n then....this one plak ade lah other worker's kat KIMS BAKERY WORLD...
we all call her aunty even umur dy xde la terlalu "tua"...
just 40++...xkan nak bg tau korang umur dy secara specific btol2 plak kan??
uh! by the way...MISS LINA already quit and madam punnnn da dpt maid baru...
MISS UMIN...correction here...MRS UMIN...(abg mail kate umin kate dia da kawin!)
i know nothing about this...so...juz forget about it n no picture needed kan...??haha...


ini hanya la gmbr aku...n my beloved cousin....
NURUL SYAFIQAH NASARUDIN....
juz pose dlm fitting room coz teman dak kecik nieh test "jeans" dy...
kat mane? kat SOGO lah!
punye la susah nk cari size minah nie pasal kurus sgt!!!
every year shopping baju time raye sure la kat situ coz gler sale kot weyh!
so...saving bajet! ngeh ngeh ngeh...




and the last one....miowwwwwwww.....
miss you so much like hell!
sgt comel kan??
ouh!
mesti dy da besar cker skrg nie...
huhuhu....ble la dpt jumpe kamu miowwwww....
ko ade kwn x kat sane...??
xpe...tok pah...walid...tok wan ade...
bley teman ko miowwww...
ami ad?
jgn harap!
dia x suka kucing!
uh!
da la...
bosan!

p/s: aku cuti arini keje...tp still x bley mgon lewat coz nk temankn mak su...aishhhhh

Friday, August 20, 2010

1 janji yg x pasti...

ingat aku ape...??

throw me away....

n then....nk amek balik...??

saya ada perasaan owkey!

jgn nk menguji saya sampai mcm nie skali....

ok...saya cuba terima setelah 3 ari bermuram durjana...( ayat nk maut je! )

senang-senang je ckp mcm 2...

ckp x fikir langsung perasaan org lain...

anggap aku sebagai apa..??

aku da janji....

korang bace x post entri aku sblum aku post yg nie...??

ok...itu janji aku...

jadi aku rase..

enough...we end here...

saya still syg kat awak...

kalau ade jodoh ade laa...

saya nk fokus kt life sniri selepas ini...

so...leave me alone....

aku nk bersendirian...

p/s : rindu nye kat tok pah...emmm...where r u mom?

Wednesday, August 18, 2010

start something fresh!

emmmm...
aku nak start kehidupan yang baru...
fresh...dan lebih teratur...
moral cerita aku..
jgn terlalu menyayangi org lain...
i hope so....
aku decide nak sambung study agy...
n da pun apply 4 smbg diploma...
kat kelantan sudah sudah sudah tentu nye..
coz politeknik situ sahaja yg ade diploma in quantity surveyor...
even field ini bukan lah yg aku idam-idam kan...
tp aku nak teruskan juga...
dengan harapan aku dpt capai cita-cita aku..
korang doa-doakan lah aku...
kalau berjaya masuk 4 intake bulan 11 or 12 nie...
aku belanje korang mkn...
hehehe...=P
sedih...??
of course sedih....
ade ke manusia x sedih bila da jadi mcm nie...??
ade gak rasenye...
n maybe dy xde perasaan la kot....
ok...
aku decide agy....
xde sedih-sedih...
no more tears....
and no more what....???
no more COUPLE until i found something that will make me happy ever after...
ouh!
tetibe aku rase aku mcm pujangga plak...
even aku sedih aku terpaksa berpura-pura happy...
ehhh..mybe aku sebenarnye happy btol2 kot....??
da la arini bagi pecah telur hampir 1 papan kat KIMS BAKERY WORLD...
1 hari nie aku x bley nk wat keje...
pgg itu jatuh...pgg ini jatuh...
wat semuanya jatuh....
nasib telur...botol plastik...
plastik yg berterabur...
kena coklat yg import...
x ke naiya...
damn it!
what's wrong with me today....
maybe aku still x dpt terima apa yg telah terjadi...
tapi xpe!
demi tok pah...tok wan...dan juga satu-satunye adik aku...
syed mohd shahrain yg x menjalani kehidupan like others teen....
i hope i'll renew our life someday...
weyh....tunggu jup....
aku nk ngaku mlm nie aku nk jadi seorg yg sedikit sensitif post entri....
hope korang faham...
lagi berapa hari broadband aku da nk kene bar...
x tau ble pulak la nk aktifkan balik....
n maybe pasni aku akan jarang pos entri....
bulan nie...bnyk pos entri aku kn...??
rase jemu pula korang baca nanti....
i think so....
skrg nie tgah ujan...
lebat....
maybe dia faham ape yg ade dlm hati aku skrg nie....
malu dan teramat segan...
dan dan plak la skrg nie jugak lagu "never gonna be alone"...
by nickelback....
emmmmmm.....
aku x bley dok termenung....
aku kene buat something...
kalau x.......
aishhhhhhh.....
pasti "itu" berlaku........
aku benci keadaan aku skrg...
da la sharifah!
u can survive....got it?!!!
amin~~~

Tuesday, August 17, 2010

da berakhir...

semuanya da berakhir...
rase mcm dlm mimpi...
hubungan yg x kesampaian...
aku berserah..
itu yg dia nak..
itu hak dia...
aku x bley paksa...
bahagia la dgn jln yg kamu pilih..
x tau sama ada mampu jd kawan atau pun tidak...
selamat tinggal...

p/s : sedihhhhhhh...=(

Monday, August 16, 2010

KIM BAKERY WORLD!

ok...skrg jom story-story mengenai tmpt aku keje skunk ye anda-anda sekalian??
seperti yg diketahui..bawah nie hanya lah merupakan picha aku...
yg sedang curi tulang mengambil gambar di bawah sebingkai cermin besar dalam kelas memasak ketika Pi Ying di hadapan...hehehe



inilah pandangan luar kedai aku kerja...kepunyanan MR & MRS LIM....hehhhh



ini pula adalah ruang bagi memasak resepi-resepi oleh chef-chef yg di invite apabila ada kelas memasak...kadang-kadang digunakan juga oleh Pi Ying buat serta membakar tester biscuit or cookies bg customer rase...oven yg agak besar barangkali bukan???




haaaaa...inilah Pi Ying!
dy nak buat almond london cookies...arini laaaa....ari yg aku pos entri pnjg berambu-rambu nieh!...tp siang td ye kawan-kawan sume...
just menggunakan bahan-bahan premix...
thats mean sng je keje dy...
campur flour ready make...telur...butter...
almond nut 4 isi kat dlm...
n coklat 4 atas biskut 2 laaa...
ye laaaaaaa....kata nk wat almond london kan??
mcm la korang x pnah mkn smpy nk pelik....
lalalalalalalalaa...
sempat plak la amoi nie on call...
sebenarnye kan...dy x tau pun aku amek gmbr dy...
1st aku nk amek dy tutup muke n jerit...x mau! x mau!
sambil menutup muka dok bawah meja!
what da hell...
so...aku pun amek la gmbr curik!
hihihihi...
PEACE ye Pi Ying! ( umo dy 21 if x clap! bak kata Miss Lina! dan sgt slim melim!)



hmmmmm...nie pula....
amoi nie tgah membentuk almond london...
selalunye...almond london bentuk bujur kan kawan-kawan??
tp amoi nie wat bentuk-bentuk lak....
katenye...
saya muda maaaaaa.....
mau corak-corak baru cantik...
tepung di uli atas Fibre Paper...
katenye berkualiti dan bagus...
ada jual di kedai kita maaaaaaa...katanya!
Pi Ying yg agak lawak!
p/s: dy ok cket dari sister nya! heeeeeeeeeeeeeeee




so...inilah rupa almond london cookies make by Pi Ying setelah di bakar...
pandai lah pulak minah nie buat kuih raya org melayu ek?
hahaha...
eleyh....buat tgok recipe paper bley laaaa....
keh keh keh...=P
satu je yg sedih....aku x dpt nk amek picha biskut ini siap sepenuh nye dgn limpahan coklat di atasnya...
kerana apa...??
pasal aku dah balik keje time 2!
huhuhu...



oh ye! ini lah Miss Lina.....( selalu bertanye padaku...saya gemuk ya sharifah??)
sedang bekerja ye dik!
aku je yg curi tulang pusing 1 kedai amek gmbr...
padahal ade CCTV...
kena tgur ngan bos 1 ari nty x pasal2...
xpe...da kne tgur baru insaf ye sarah! ahakz!
Miss Lina sedang pack tepung pizza ready make jugak...500 gram ye!
dy seal je sebenarnye...
aku yg timbang....
tapi...ape kan daya...
nak amek gmbr punye pasal...aku suh la dy pose...
tgok 2 geng...siap senyum lagi Miss Lina kite nieh kan! haha..
emmm...abg Mail cuti arini...jadi xdela gmbr dy aku upload...
next time lah! (^_^)




budak kecik nie pulak...
Lim Kim San...( aku men balun je eja name dy mengikut care sebutan mereka-mereka! )
sgt x reti dok diam...
hyperactive btol lah!
abis barang2 dlm kedai dy wat main...
adesssssss....
leng chai....haha
dy cute la jugak!
chinese baby...
of kos comel...pasal apa??
pasal putih kot! uh!
yg penting boy nie berat!
x daya aku nk dukung dy lelame...



haiiiiiiiii...
arini Miss Lina bertekak dgn Madam...
pasal nk pack tepung-tepung la punca nyer...
saiz plastik ape nk gune punye cerita...
da ckp yg saiz 6x9...
Madam x caye...
nak mng jugak...
akhirnye...Pi Ying dtg membantu...
dan dy pun berbalah la dgn kakak nye!
so...kami menang! Madam kalah! yay! yippy! yahooooooo
sgt save plastik la Madam nieh!
bak kata Miss Lina...Madam kedekut!
ehhhh....bukan aku ckp ok! maid madam yg ckp!
lalaalalalala..
da laaaa...
pnjg la pulak entri aku kali nieh!
berjela-jela...

p/s: so far, aku suke keje kat sini ye! sepppppppppppppppp

click2! da~

Saturday, August 14, 2010

GOTCHA!

ok fine!
kejadian berlaku smlm....
time nk balik keje....
maid madam bagi pecah gule kastor yg da siap pack 5 KG ye!
so...
AKU, ISMAIL dan MISS LINA ( maid madam ok! )
terpakse la mengemas dan cover MISS LINA...
da la gule 2 msuk kat bawah kayu yg ade space 2...
aku xtau nk explain gane rupe kayu 2....
korang pandai-pandai la IMAGINE...
so korang bace je la ey...??
aku yg cter skunk niehhhh...
lalalalalalalalalalala....( wat muke selambe tenuk! )
da la susah nk bersihkan...
so dpt cover cket jep coz ade CCTV...
x tau la kantoi ke x....
smlm dan dan la plak stock baru smpy...
so arini kteorg x dpt nk bersih kan gule 2 tanpa pengetahuan madam
dan PI YING ( adik madam! )
harap-harap x kantoi laaaa....
selagi madam x tanye dats mean x kantoi la ye!
aminnnn~~~
kasihan miss lina kalau kena marahhhhh
weee~
ok...
cter lain! saya rindu kat awak!
jom kuar date..??
huhuhuhuhuhu...( sedih pasal jauh...so x dpt kuar date! )
isk3..( muka sedih! )
jadinye..aku pun upload la picha pak cik nie...
untuk tatapan anda sekalian...=)





da laaa..
2 je cter yg ade....
sejak 2 3 menjak nie aku rajin sgt la plak nk post entri kan...???
august nye je da ade bnyk...
hihihi..
peace bana 4 u guys....
da~

Friday, August 13, 2010

sahur!

ok fine!

skrg aku post entri pada pukul 5 lebe...

n arini merupakan puasa yang ke-3...

cepat la plak aku rase da puasa 3 ari...

uhhhh...

pejam celik bgun tdo g keje buka puasa...

da nak raye nanti....

itulah waktu sekarang...

bertik-tok....tanpa mempedulikan keadaan sekeliling...

terutamanya keadaan aku! ( pasal ape aku nieh??)

korang tertanya-tanya ape mimpi aku post entri seusia awal jam pepagi ini..??

aku xnk tdo coz nty subuh susah nk bgon...huhuhuhu...=(

ape yang penting sekarang aku rindu sama dia..

oh andy!

waaaaaaaaaa.....

Tuesday, August 10, 2010

ESOK PUASA OK!



saya SHARIFAH SUE SARAH BT SYED FADZIL hanya ingin mengatakan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK kepada semua umat islam! ok?

so...penuh-penuhkan lah puasa kalian semua ye! jgn curi mkn! minum dan seangkatan dengan nya!

ape lagi erh?

ouh! ok!

arini 1st day keje....so far...ok jep!

x pnat...

harap-harap keje time bulan puasa nanti mampu diharungi dengan tabah...

pasal ape...??pasal aku keje kedai kek la weyh!

actually...bukan kedai kek...

kedai menjual barang2 kek...

baking powder...vanilla flavouring....almond...and etc!

bau sedap kot???

x tahan aku doe!

hahahahahahaha....

da la!

aku tau korang nk CONDEMN aku...

pasal ape...??

pasal lately aku rajin sgt nk pos cter kat SECRET BOX nie!

ade aku kisah??blog aku ye kwn2!

hehehe...

da~

Monday, August 9, 2010

yiPPy!!!!

aku post nie semata-mata nak g tau yang aku da dpt keje!

ptg tadi sampai bandar baru selayang...

petang cket kuar g jln kat depan ngan maksu..( dia bukan ank bongsu tok pah aku ok! )

n round2 area kedai yang ade....

and....at last isi form....

and....tauke 2 pon da kol aku start keje esok....

just now! hehehe...

even gaji cukup2 makan gak...cume lebih cket ngan gaji dari aku keje kat kedah...

but...still ok coz x yah kuar modal 4 isi minyak....

makan??puasa nak dekat dah kot!

hanya nk bagi tau korang pasal nie je!

p/s: thanx kerana baca! haha

roger n out~

Sunday, August 8, 2010

usaha tangga kejayaan awak!

ouhhhh...sangat la bosan idup saya ketika ini! bodoh! esok...balik KL....balik umah ibu...keje, keje dan keje...untuk ape keje...??cari duit la bengong! benci! puasa agi 3 ari jep....x dan nk puasa ngan tok pah g taun nieh! emmmmmm...sedih jugak! tapi xpe...demi usaha nk cari duit bayar yuran nak sambung diploma! usaha tangga kejayaan! hell hell yeahhhhhh...aku x tawu nape aku suke sebut n tulis word " HELL " nieh??nape x bastard ker...??wow...kasarnye! ah! dulik ape...blog aku! yang penting aku puas hati! so...nak tanye aktiviti skrg...???layan techno kat lappy! my favourite music kot?? refer 2 my profile! ok? haha...nk tulis ape g...???xde idea da nieh! oh! ye..jup...ade cter...pasal tempat keje lame...emmmm...ingt khamis baru nie nk g keje 4 last day laaa...btw, aku post blog nie ari sabtu ok?tapi tokwan x kasi g coz da amek gaji...i mean, last day yg aku plan nk g keje tp x jd 2 aku nk g bagi resignation letter tapi at last suh tok wan yg bagi kan....alasan kat supervisor time aku anta msg pagi 2...kak bibah...sue x g keje...demam...semalam g klinik x amik ubat demam... what the fucking statement 2 make the good excuses???damn it! lately...aku suke mencarot...?? ye kot??pasal ape..??TEKANAN! tapi nk tekanan pasal ape...??
ntah la! have no idea about this one!



g satu....semalam berakhirlah sudah konvo kat politeknik aku...emmmmmmm
sedihhhhhhhh...kenape sedih???pasal aku da tempah baju kurung moden colour putih 4 attend event nieh! last - last...x g coz kema...teyha x g gak....n reason terbaik nape x g?? x nak jumpe ngan penghuni umah sewa yang sama dengan aku! uhhhhhhhhhhhhhhhhh.... ain dan cda....dyorg pon x g jugak! wee~
tapi aku nye keputusan nak sambung wat diploma ukur bahan kat POLITEKNIK KOTA BHARU KELANTAN memungkin kan aku nk bertemu kembali dengan mereka mereka dan mereka!
SUCK!
benci saat-saat yang akan hadir itu! x suka x suka x suka!
kenapa x suka??? suka hati aku lah!


ewmmmmmm...story ape g nk story...???
kakak @ TEYHA.....ouh! dia nieh aku x pnah cerita...
kawan terbaik selepas AIN ketika menuntut di politeknik selain MYRA....
dy baru balik....semalam...ke mana...??absolutely KELANTAN!
anta dia bersama dengan FAZREEN...
ape kene-mengene FAZREEN dalam blog aku..??
pasal TEYHA ade kene-mengene dengan aku lah! korang x faham??
ada aku kisah?? pikir sendiri! SO SICK!
3 ari 2 malam bersama beliau...not FAZREEN but TEYHA! my beloved SKANDAL...
im lessy.....do u care about this...???uhhhhhh
berjalan-jalan...hanya area kg.sahaja...amek picha kat KOTA MARINA.....
accompany her off 2 jitra...g jitra utk ape...???settle dy nye hal...
hal ape...???korang tau x....yang dia x bayar duit x attend KONVO...??!!!!
dan tarikh tutup nye ialah 22 julai 2010...dan dia baru nk bayar pada tarikh 6 ogos 2010!
LUCKY 4 HER!
KENAPA...???sebab kami kol PUAN HAWANIS...
sape pulak PUAN HAWANIS dalam blog aku??
beliau adelah lecturer yang ajar kami subject BUILDING SERVICES...
subject itu susah dan pointer aku bagi subject ini hanya mampu bernafas takat lubang idung sahaja! SHIT!!! owhhhh....ye...kembali semula ke cerita asal...beliau adalah lecturer under UNIT EXAM....yang manage hal-hal berkaitan konvo...so...dia ckp boleh even late bayar...TEYHA bertuah kan dalam story kat blog aku nieh?? give me 5 TEYHA! sepppppp....
so...tunggu dia naik bus sampai la bus gerak...
dan yang paling geram...FAZREEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dia menakotkan aku...takotkan pasal ape...??haaaa..nie nk story nieh!
da la blik umah tok wan aku kne lalu KUBUR....dan time 2 pulak da kul 1o mlm...
gelap kot weyh??JALAN KAMPUNG...xkan korang x faham kot??dan aku pun bawa la ICON aku x ingat ape dah...ingat sampai umah je! uh! dia jahat!
g satu...saya telah membohongi tok pah...berkata bahawa FAZREEN akan menghantar saya berhampiran dengan kawasan umah padahal aku terpaksa redah balik umah sendiri...
hehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


ewmmmm...story ape g erh...??oh ye! pasal ANDY TEJA pula!
dia ade kat MELAKA skrg...balik sempena xde klas disebabkan majlis konvo nie....
tujuan beliau balik...???mencari tempat bagi LATIHAN INDUSTRI atau lebih dikenali sebagai PRACTICAL pada semester akan datang! ouh ye...
dia adalah student bagi DIPLOMA IN MECHANICAL ENGINEERING ( PLASTIC )...
disebabkan esok aku da nak balik KL...
rabu baru nie adalah DATE terakhir bersama dia buat masa ini! sedih??
of course sedih coz ingat nak puasa dan berbuka puasa bersama beliau...
BUT... x sempat! its ok darling...nanti kite jumpe lagi! he he he...g mane je mase date...??tgok movie...mkn...hah! cakap pasal mkn!
at last saya mkn gak GCB....MC'D la weyh! wee~
sedap...tapi x sebesar PROSPERITY! huhuhuhu...APE G ANDA..??
hahaha...lawak iklan sahaja!
saya sengal! ( p/s : korang x bley cakap aku SENGAL !! )
dah...mase nk pack barang...nty update lagi!
out~