life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Friday, December 31, 2010

end of the year...wink***

arini last 4 this year...
tahun yg sangat bnyk dugaan..
cabaran dan ujian...
suka duka...
pahit maung...
bagi aku, tahun nih sgt sgt sgt la x best !!!!!
aku benci !
tapi aku masih mampu utk teguh berdiri...
menghadapi kemunculan tahun 2011 pulak...
harap semua nya berjalan dengan lancar...
dan segala nya dapat digapai dengan penuh kebanggaan !
( ape aku merapu nih ? lantak lah ! )
ok itu aje...
selamat tahun baru dekat korang !
hope korang dapat capai ape yg diazam kan...
chill yeah !
btw, esok aku da start keje lol !
with sis ana...
hehe...

p/s : aku post entri kat umah intan weyh ! ngeh3...lalalalala

Friday, December 24, 2010

city plaza !

currently at city plaza alor setar !
juz window shopping with sis ana !
cari keje jugak lol !
ramai org memandang kan esok merry krismes !
uhuiiiiiii
thats all !
da ~

p/ s : saya on9 kat cc..tenet kene bar ! sadisssss...uhuk ~

Tuesday, December 21, 2010

bila encik boring dtg menerjah minda !

halo frenz !


pets at home ! weee**





situasi 1

putih @ gemuk menanti untuk dijamu lunch ! oh yeah ! tok pah layan mereka 1st class dari kami kami dlm umah nieh woi ! mkn mengalahkan manusia...6x sehari ! mana fair gitu ! tok pah pilih kasih...ngeh3 





situasi 2:

meal mereka masih disediakan oleh tok pah memandangkan nasi baru masak time niehhh...jadi still panas....manje paling bising ! miow miow miow...dlm bahasa org; cepat laa...kami lapar ! ( aku hanya merapu jer ! ) rain je yg paling steady ! caya lah ! kene lah tunjukkn kelakian nyer yg x gopoh time nk mkn kan ? wink wink **





situasi 3 :

setelah kenyang, masuklah  rain n putih @ gemuk ke dalam mimpi ! manje ? cari port sniri... dia x gemar lepak2 ngan dua org nih !  
( katil aku jd mangse )...mereka x se'ibu mereka x se'bapa mereka bukan sedara tapi mereka sangat mesra ! keh keh keh



mereka lah kawan - kawan aku tika aku di rumah ( ayat sadis ! )
main ngan koceng agy syok...
dr melepak ngan kwn2 ( eh yeke ? aku tipu jer ! )
btw, im really miss u guys here !
oh kema  oh teyha ! ( kelik name 2 yer ! )
sorry kak ika ! gmbr rain x de sgt laa...heeeee
maybe aku kne improve skill aku menaip la after this !
biaq ampa suma baca xdak la bosan ! 
( saya mmg membosan kan ! demmit ! )


p/s : seharian ujan di sini...
starting from this early morning till la aku post entri yg bosan nie lol !
still x stop agy...
and and arini jugak bapak la gile bnyk mkn ! hell jer kn ?
wohooooooo
tido syok ouh !

Monday, December 20, 2010

O.N.L.Y.O.U


yes ! 
only u im missed a lot !
only u !
i noe...
it hurt u..
it hurt me too...
( really ? )


saya di utara awak di selatan !
x smpy selatan lagi...
tue da kira johor...
tapi awak kat melaka...
but, still long distance isnt it ?
tapi x sejauh like ants walked about 1 kilometres...
( hell ! what im talk about ? ignore this ! )
hey sarah !
korang kat mesia agy la bengong !
not like u kat kutub utara...
n dia kat kutub selatan !
dah lah...
stop typing nonsense n silly statement lol !
tetibe nk bg poem nie kat awak...
saya gugel-gugel jer cuz saya bukan romantic gurl ! ( so what ? )


I miss you when something really good happens, 

because you are the one I want to share it with. 

I miss you when something is troubling me,

 because you are the one who understands me so well. 

I miss you when I laugh and cry, 

because i know that you are the one...

that makes my laughter grow and my tears disappear.

 I miss you all the time, 

but I miss you most when i lay awake at night,

 and think of all the wonderful times we spent with eachother,

for those were some of the best times of my life.


* really shit ! guess what ? i love this poem ! *


all i noe, im really missed u a lot here honey ! ( cewahhhh )


p/s : baru lepas watch muvie katon kat lappy...PRINCESS & THE FROG...so sweet...
one more thing, 3 miow nie dah landing baik punye on my bed ! 
should i chased them out ? ( cuz im sleepy ! ) 
ouh !




Sunday, December 19, 2010

malam minggu !




halo ! ( ignore this word )
haishhhhh pepanjang....
mlm minggu yg teramat la bosan...
* g tengok televisyen la sarah ! *
hmmmm...
pun bosan jugakkkkk
xde movie menarekkkkk langsung lol !
kan best kalau...
melepak - lepak di kedai mamak...
sambil mkn roti canai...
ngan kuah kari mix sambal...
dan air milo ais pekat punyerrr
pergh !
layan pulak bola kan....
wait wait....helloooooo
u ingat u 2 lelaki ke sarah ?
jgn nk gedik - gedik !
perhatian : aku taip KALAU td kan ? huh kat korang !


next...


smlm g interview 4 post clerk..
like i said b4...
bole bg HARAPAN...
choiiiiiiii
punye la berejam bersembang ngan amoi 2...
amoi kot...? pasal dy nmpk cam muda ! ( he he he )
then, statement yg sangat dibenci oleh saya :
nanti kita akan call u bg jawapan..terima kasih..
damn shit !
cube lah sekali berkala aku dpt jwpn :
" ok...lusa awak bole start yer ? "
suddenly, rase nk give up n surrender la plak nk keje2 nih...
stay at home more better...isnt it...?? haizzzz




then, balik drop by kat uma nana sekejap... 
lelepak...sesembang..gegosip...
then, mintak diri nk balik ( ewah ! )
hmmm...
nk start sheapy dah nieee...
" nana ! ade buah mange x pokok 2 ? sue nak ? "
aha!
dengan muke x malu nyer....
g la kait...ape tgu g...
asal tgok mange je meleleh ayaq liuq weyh ! 
tataw pasaipa...
berantu buah nihhhh...hahahahaha
then balik, tok pah dengan selamber nye mengoferkan diri beliau...
" amek mana buah 2 ? mai nk buat jeruq..."
bla bla bla...fullstop !




citer pak cik nih pulak...
hmmm citer ape ?
dia tengah praktikal...
ok 2 aje !
eh eh..
jup..
baju 2 mcm baju bengkel POLIMAS ? 
korang salah ! baju kilang tmpt dy praktikal bg...
dan dan la plak kale same en en ? uh !
hes on diet...
pergh ! bia btol ?
btol lah ! siap mkn megi sup kat kedai agy sekarang nie...
jup...saya ulang...megi sup...
mcm pelik jer andy teja mkn sup sup bagai ?
kan aku ckp dy ngah diet sekarang ! korang x faham eh ?
( u x gemuk pun, y u nk diet diet nih ? )
whatever lah kan ? haizzz one more time...


next...


DIALOG 1 


perempuan : abg...saya kena kacau kat kilang..
lelaki : kena kacau ? dengan sape ? report la dkt supervisor...
perempuan : tadi saya tido time rehat...
ade benda himpit..x bole bgun...
lepas baca-baca surah baru bole...
lelaki : oh...hantu ker...?? xpe...
nti abang bg tahu kat ceplos...
suruh dy tolong awak yer ?
perempuan : org serius abg bole main2 plak ! benci lah mcm nih !


hahahahahaha....no point aku citer nih ! so what ?


DIALOG 2


ami fuad : dah ketepi ! ami nk tengok spongebob...
putera katak mlm jup g tgok lagi ngan tok pah !
sarah : sibuk jer ! org da cop dulu...eeeiiii
ami fuad : ami x faham la..spongebob nih dok dlm laut...
sekeliling air...tp masih bole lemas g ngan patrick nih...hahahaha
sarah : ami ! 2 katon lah !
* nih kalau korang tengok episod kat tv9 *
* dimana spongebob n patrick lemas lah *


moral : jgn taksub ngan televisyen ( my dad yg kata ! )


ahh bosan ! da la blah dulu !


p / s : andy tanye x penat ke buat karangan pnjg2 ? oh ye lah ! baru perasan ! mostly aku nye entri gila la panjang meleret - leret...
kalau menaip nih buat duit ok la gak kan ? uh !









Thursday, December 16, 2010

sangkaan ku meleset !



ingat kan da x bole surf tenet da arini !
coz salu 16 haribulan berukbend nih pasti kene bar...
kes kalau x bayar 2 bulan ( sadis nye aku ! )
but, saje try2 connect...
just now...
bole pulak...??
hurmmm...maybe lambat siket kot DIGI nih nk bg bar kat aku ?
bonus akhir tahun ?
ha ha ha
mcm la aku pengguna setia DIGI kan kan kan ?
esok sure kene bar punye lah !
dats min tepat midnight jup agy...perhaps...???


dont know meyh !
hu hu hu
sekarang aku idup x tentu arah...
sangat la bosan tahap tengok cicak mampus lol !
dengan xde kerja nyer...
dengan senang hati makan , tdo dan tengok tb nyer...
apa lagi yg bole dibuat ?
bole korang suggest ?
nothing isnt it ?
huh kat korang !
sekali lagi dan lagi...
surf mudah.com...
tgok kat kedah2u.com tp cam siot jew ?
not interesting at all !
surf buat ape ?
tgok vacancy la my dear buddy !
n jumpe la dua yg bole di beri harapan...
saya ulang..
HARAPAN !!!!!
so, what the next plan ?
call mereka la tanye...( hope dapat la kali nie )
korang giler ape nk kol sekarang ?
da malam !
ofis close la weyhhhhhh ( amboi ! nk kerja ofis aje aku nih ! )
bukan memilih...
dah kerja cecikai pun x dpt...nk buat gane ?
uhuk !
perasaan aku tika ini ?

dah itu aje ! hingga ketemu lagi deyh !  


nota bawah - bawah : fon aku yg bodoh2 camtu pun bole rosak !
naseb la fon sony aku x wat prob...( kdg2 ade jugak siot ! )
xpelaa...nk buat mcm mane da fon 2 nk arwah awal en ?
haizzzzzzz




Sunday, December 12, 2010

the best moment ! its really cool !



arini bosan !
tgah ari td kuar jup...
niat nk g cari keje la konon nyer...
mmg cari pun...
tapi, mereka kate da tgah bulan...
g pun da nk ujung tahun...
mereka xnak amik workers utk sementara nih !
( ok..saya mengerti deyh ! )
nk tutup buku la kira - kira nya !
haizzzz =.='
last2 drop g pekan rabu...
beli tudung kale seakan - akan turqoise...
ingat match la dgn 1 baju 2...
alih - alih x match pulak dahhhhhhh..
naseb ade 1 baju kurung kale gitu..
tapi ade aku kesa...??
zaman skrg sume dress up kale kontra..kan kan kan ?
pastu balik umah...
ingat nk off to jitra jup...
meet intan n myra...
tapi ujan la plak...
haizzzzzz again~

( cerita di atas hanya sekadar mengabiskan duit aku pada hari ini lol )

ujan hingga la ke petang...
after ujan stop...
dok pujuk my dad pusing2 kampung..
bagi alasan ;
" rah boring la jln sorang2 lid..jom lah..kita lepak2 tepi pantai kota marina."
yes! my dad setuju...keh keh keh...
im not anak manje laaaa....
pusing2 tgok bendang yang baru nak besar..
cantik ! ijau je sume...
alaaaa...mcm dalam drawing2 tue...
korang tawu x...??
kampung aku mmg camtu...
korang ade ker...???
n then stop la kat tepi pantai...
( pantai nih xde org mandi pasal pantai ni kuala, air keruh )
yg bnyk bebatu tue...
dok dok...sembang sembang...
tgok, lihat, perhati serta dengar,
lagu techno kat speaker besar kereta - kereta yg cun depa dok display kat situ..
siap letak tunjuk piala lagi..
x tawu la menang kes ape...
lantak diorang lah ! mls amek port...
tetibe...my dad jumpe kerang..
kecik jer...idup g...
tp lontar balik ke laut ( air pasang yer ! ) ..
n then saje je cari - cari...
mak aihhhh..
cari punye cari...
dri ujung nie sampai ujung 2...
cari punye cari...
di celah-celah batu..
jumpe bnyk la plak...
bukan kerang comel - comel jer...
besar...kepah pun besar...
ade la dpt sekilo lebih...
ramai dok perhati pelik je kat kami...
peduli ape kita org...
he he he




puas hati bila dapat kutip sniri..
salu beli aje...
even xde la bnyk mane...
sekadar mkn suke - suke bole laaa...
kalau nk mkn smpy full stomach...
10 kati pon x cukup !
mcm la isi mende alah nih beso...




ini pulak my dad jumpe...
dia kate nak buat "ashtray "..
alaaa....utk org yg smoking 2...
tahu kan..??
no need la i nk xplen berjela kat u all...
( katakan NO pada rokok )
siput punye cantik nak buat jadi tempat mcm 2...??
mmg x patot...
tapi mende alah nih besar..
dan kat cengkerang dia ade lendir2...
yuckssssss
geli !
but, my dad said ; dia baru mati nih...
mybe bcoz of dat, ade lendir 2...
tp da bersih kan yer !





wink wink ***
nmpk yummy2 kan...??
cicah ngan air asammm...
tapi aku prefer sos cili agy...
ouhhh...
sgt sedap !
 ( da siap mkn dah time pos entri nih ! )
( mcm gaya x pernah mkn aje aku nih ! )
bukan mcm 2...
kite akan lebe menghargai nya la kalau dpt sesuatu mende 2...
x kira la apa pun dengan usaha sniri....kan ?

ok...
sangat pasti lepas nih...
i need my medicine !!!!!
aku allergic kat kerang..
serves u right sarah !
da tawu allergic gedik nk mkn !
sape suruh ?
ah ! dulik lah ! ubat ade....
so, dont worry too much la sayang !
hi hi hi
dah lah !
dats all 4 today...
by the way,
arini adelah yg terbaik sepanjang melepak ngan my dad !
i love u so much lid !
u r my best truly fren i ever had...
yeahhhhh

bubye !


 p / s : sarah sgt marah kat " kamu " sekarang ! 
 marah sgt semalam... 
 sedih tau selalu buat mcm 2... 
 kali nih btol2 marah.. 
 tahu lah x sengaje..
 bnyk kali da bg tahu x suke..
 tapi...
 emm ntah la..
 so sorry.. 

 

Saturday, December 11, 2010

kalau lah...





kalau lah remote control utk tv 2 ade forward button..pasti senang idup ! asal iklan je cepat kan...nih x...dok syok2 tgok, iklan berejam...siot jekkkk ( bagi yg xde ASTRO...tp astro pun ade iklan yer ! )...pasti korang nk condemn...payah - payah sgt beli la dvd...xde iklan...choiiiiii...its suck isnt it...?? 

kalau lah kereta itu harga dia hanya beberapa hengget, pasti sume mampu beli...maka xde lah nmpk kemunculan motosikal kat atas jalanraya 2 hah !

kalau lah aku JPJ, pasti org yg memandu nk masuk corner x bg signal, maka dengan segala hormatnyer aku batal kan lesen dia org...blacklist terus..serves u right..damn ! ( bengang pasal bnyk mende nih jg kat aku ! benciiiiiiii

kalau laaa dengan petik jari bole tunaikan pape yg kite mahu...pasti aku bole beli apa yang aku nak...x payah keja...bole g holiday sampai aku xnak g holiday dah...ha ha ha

kalau lah dengan hanya berfikir tentang sesuatu ianya bole jadi kenyataan, pasti indah hidup nih !

kalau lah boleh ke masa hadapan, pasti kita boleh lebih bersedia dengan dugaan yg bakal kita hadapi...kan kan ??

kalau lah boleh minta dan dapat apa yang nak, pasti ramai yg nak jd macam doremon ! ( make wish come true kot...?? ade ker...?? ) dont be dreaming girl la u...

kalau lah kita bole ke masa lepas, pasti kita akan betulkan kesilapan kite...huhu

kalau lah kita bole buat org puas hati dengan kita, pasti kita akan bnyak kawan ! ( yeke? aku x caye lah yg nih..)

kalau lah ayam boleh bercakap, pasti xkan terhasil masak kari ataupun rendang ! ( talking nonsense la u ! )

kalau lah lalat atau nyamuk x bole fly, pasti da lame aku jadi pembunuh yg super terer abad 21 nih...bnyk dan merimaskan aku aje !

kalau lah manusia semua baik baik belaka, pasti dunia nih aman dan terasa boring...ade sesape setuju...?? ( ok fine ! aku da start merapu over over n over again )

kalau lah penyakit tidak wujud, pasti doktor xda kerja maka ubat xkan terhasil...cehhhh

kalau lah semua orang pandai, pasti sekolah xda anak murid...maka cikgu xkan disaman kerana mendenda murid-murid...mak ayah sekarang mane bole tgok anak kena denda sikit even mmg anak depa salah kan kan kan ??




akumerapu!
adebanyaknaktulis...
tapiakusendiripeningdenganapeyangakutaip! shit jer!
tapituesemuahanya...kalau lahhhhh













Tuesday, December 7, 2010

- dulu lain sekarang lain -




halo !

tue tajuk bagi rancangan WANITA HARI INI yg bole korang tgok kat tv3 setiap isnin - jumaat pada pukul 12.00 tgah hari.... ( eh eh arsal aku promote tv3 lak nih ? terlari topic plak dah aih ! ) ok ok...sebenarnyer arini 1 muharam jadi aku nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU bagi seluruh umat ISLAM di dunia nih ! 2 la yg aku nk smpaikan...harap tahun ini menjadi tahun yang lebih baik untuk menjadikan kita lebih baik atau bertambah baik dalam penghijrahan yang akan bermula atau telah bermula nih...dgn mksd yg lebe mendalam agy, dulu lain skrg lain, aku mksd kan ialah dari jahat ke baik : dari seorang yg suke merapu ke seorang yg lebih bertamadun : dari bla bla bla ke bla bla bla...jgn la plak korang nk jadi dari baik ke jahat...2 mmg dah " dulu lain sekarang btol-btol lain " ( twister statement ! maksud aku ayat bebelit N faham sniri la ayat 2 yer?  ha ha * saya x pandai BI *)

cerita apa lagi yang ade hari nih yer ?

  1. arini mangkit awal tataw pasai apa...lepas subuh x tidoq balik dah aih! (btoi ka ini sarah yg aku kenai ?) lupakan hal itu ! macam lah aku x pernah bangkit awal sebelum nih kan gaya korang nk perli tuh ! semasa hayat bg menghadiri kelas aku kena bgun awal yer ! tapi itu dulu sarah bukan sekarang.. sekarang kalu matahari x terpacak jgn harap nk bgun ! mcm mane nk bgun kalau curtain tebal 2 da gelapkan bilik aku mcm mlm?? he he.. me suck?? whatever ! 
  2. kuar jup g cari nasi lemak..paw mengepaw ami fuad la time nih ! ayam : 2 bungkus, sutun : 1 bungkus, sambal bilis ngan telur : 1 bungkus dimana harga nya hanya enam kupang setiap satu ! jgn pepura terkejut yo?? mmg murah ! tapi x bnyk la isi dy dgn gaya mkn ami fuad 3 aku 1 jep ! hell yeah ? ( perut aku cinonet )
  3. main PS dimana at last aku jumpe game METAL SLUG yang ade versi 6 in 1...hanya mengabiskan yg no.1 jer...( kang tok pah bising main game lelame ! kate nyer rusak tb cek oiiiiii )
  4. sesapu sampah dlm umah serta bilik siket ! ( bukan nk tunjuk rajin tapi mmg aku salu buat yer even x mangkit awai pun ! tawu nk condemn aje la u all nih ! )
  5. pastu, tgok tv cerita kartun...sambung plak ke drama cine kat tv2 ( LOVE ME TENDER )..syok ouh~ da dekat 6 episode aku tgok ! isnin - jumaat kul 11am yer ! ( eh eh..terjadi lagi lah kes mempromote weyh ! upsieeeee )
  6. pastu menghambakan diri plak mengadap lappy..online? of kos ! tapi kejap je lah !
  7. main2 ngan kekucing seketika...
  8. mengambil fon ami fuad masukkan memory card fon NOKIA aku yg lame dulu dan terjadilah salinan haram antara fon itu dan fon sony aku yg sedia ada nih...aku da x gune memory 2 just amek gegambar n lelagu serta vevideo yg aku suke n then yg lain delete..berejam kak oi aku nk mengopy sume 2 ! bnyk kot ? gmbr je da beratus !
  9. pasti pelik xde perkataan MANDI kan dlm aktiviti aku di atas..?? hah ! mmg pun...time nih lah baru aku nk mandi...bila masa cerita indon ALISA kat tv3 telah ditayangkan hampir suku jam...hahahaha... 2 pun pasal tok pah ajak g TESCO...yeuwwwww....anak dare ape mndi lambat u nih ! jln - jln pusing- pusing  belek-belek-belek last-last beli ape korang tahu ? megi : 4 pack, sabun basuh pinggan cap  SUNLIGHT : 1 botol, thats all..melantak megi la jwb nyer ! TESCO  wat promotion weyh di mana megi sedap 3 RM7.00.. ( aku x ingat yg nih promotion keberapa kali ntah utk entri kali nih b'coz aku x rolling up balik..aku malas ! uek ! )
  10. bile da smpy umah, mula kan kegiatan on lappy balik...( nak kuar tadi aku off...baziaq karan tok pah habaq kat ampa ! ) transfer semua bende2 yg menyemakkan fon aku kemas2 lappy siket dimana folder yg messy n mane x patot n xnak ade aku anta ke RECYCLE BIN... serves u right bad song bad picture ! n then on9 balik...tadaaaaaa...taip - taip maka terhasil lah entri hari nih ! wink ***
pape pun, aku harap korang buat yang terbaik lah dalam kehidupan yang baru bermula nih ! 
sebab nyer.........


dah itu aje bye bye !  chiow 1st !

 

p / s : pak cik A busy lately...geram aku ( straight face ) !













Sunday, December 5, 2010

cook is masak !




saya     cheese cake ! 
yummy -yummy !


yes ! 2 chilled cheese cake buatan saya yer !
x percaye...???
ade aku kesa...??
juz amek recipe kat bakery aku keje dulu...
so far menjadi...
ingat nk buat yg baked punye..
tp nk bakar - bakar plak..
satu hal lagi...leceh kot ?
at last buat the chilled one jer...
sejuk kan beberape jam...
n then, tadaaaaaaa
da bole mkn !
tp kes nih sebulan yg lalu...
aku baru nk cerita sekarang...
so what...?? * tgu time xde cerita nk post lol *
bahan x susah...
senang jep nk buat...
tp kes aku...
aku buat dlm tapewer...
di mana patut chilled cheese cake nie...
dituang dlm cheese cake ring...
or lebe tepat g acuan cheese cake...
supaya ianya senang dibuka N x menghancurkan kek itu..
ye laaa....cheese cake kn soft..
so kene careful a little bit la geng !
uhhh...
whatever la kan...??
janji kek aku menjadi...wink***
1st mkn mmg rase muak gler...
da 3 ari dlm peti ais baru sedap...
mcm mkn eskim...gebu !
bukan nk puji diri sniri buat sedap..
tp so far mmg ianya rase sedap..
even, its look like....buruk !
pape pun abis depa - depa mkn ~
ha ha...
cost mahal weyh !
so aku just gune recipe 2 half aje !
try - try dulu..
kene buat x menjadi...??
kn membazir ! hi hi hi
MADAM CHOW kate recipe nih mcm resepi cheese cake eskim..
kat SECRET RECIPE
 2 aku x bole nk jwb la btol or x...hehhhhhhhh
tp aku akui, rase cheese dlm kek nih yg mengunekan recipe nih..
sgt pior ! pekat rase cheese dy..
but, i love that ! 



ok...this one plak..
ade lah maruku !
buat petang td..
di mane ianya patut di buat about a few months ago..
lebih mengena agy time raya aidilfitri...
tp baru menjadi arini..
pasal ape..??

TOK PAH : sat g la buat...petang-petang sat g...
nk kena amek nyiokkk...
takpa aih buat lambat..
bukan susah tara mana pun nak pusing dia...
sat ja..

asyik dok sat g sat g...
last2...sampai ke la ni baru nk buat...
aishhhh....
2 pun pasal tok wan dok provok...
suh buat...
 memandangkan arini burfday tok wan..
da 73 tahun yer tok wan saya !
semoga sentiasa sihat dan kuat serta sentiasa di murahkan rezeki...
amin~
tapi setelah siap kene pulak 2 condemn..
adesss...

TOK WAN : daun kari x cukup muruku ampa...keraih siket...

komen setelah abis mkn semangkuk...ha ha..
aku rase bukan keras sikit..bnyk !
lenguh rahang aku dok ngunyah !
nasib la tok wan tok pah ada gigi..
( gigi palsu yer ! )
kalau x..??
pakat calaq gusi kot ampa...??
da la...
2 ja mampu di cerita kali nih !
nothing else...



aku blah dulu bye !

p / s : petang nih pergi jln-jln bersama nana intan...
( nak kenal ? klik name depa ! )
g KOTA MARINA di mana ianya da beribu kali aku g !
alah ! just 4 fun bole lah !
anak buah nana sgt comel yer ! oh wawa !
aku rase nk demam ! sangat sejuk...
da berape ari cuaca mendung...no sun !
 nak - nak pulak kena angin laut ptg td...
sejuk hingga ke sum - sum tulang...uhuk !

 




Thursday, December 2, 2010

im 20 !


sing a birthday song to me please !
SARAH birthday girl today !
lalalalala ~




no cake this year !
no celebrate this year !
tp x kisah !
itu x penting...
kepada yg wish thanks a lot kat korang...
ingat jugak birthday aku yg hanya semak kan pale korang nk ingat2...
thanx FARAH ! i love U so much dear !
aku belum sure pasti g bole ingat korang nye big day 2..
shit je aku nih !
* aku x tahu la what kind of food up there *
* aku cume gugel - gugel n then jumpe yg 2 *
* ade aku kesa ? match la this year no cake kn kn ? *



sgt sad la situation nih !
next dialog korang la buat sniri...oke ?

Be yourself  Invite new challenges Recall past triumphs
Trust your instincts Have faith in ur abilities
Desire only the best Affirm ur strength You are got what it takes!

* u r da big girl sekarang Sharifah Suesarah Binti Syed Fadzil *


PESANAN :

A birthday is just a 1st day of another 365-day journey around the sun. 
So enjoy ur trip !
Someday everything will all make perfect sense.
  So for now,
 laugh at confusion smile through the tears...
and keep reminding yourself...
that everything happens for a reason…

taipan terakhir :

thanx TOK PAH TOK WAN..

raise me up till sarah jd manusia...

x sangka da 2 DEKAD cucu anda hidup kat muka bumi nih !

sarah sayang anda berdua !

u r my life my soul my heart !

eventhough mcm - mcm da berlaku kat sarah !

but, kamu berdua adalah yg terbaik yg pnah muncul dalam hidup sarah nih !

one more thing, da 2 kali juga big day saya x dpt celebtare bersama kekasih tercinta ANDY TEJA !

hope masih ade kesempatan pada next year sambut sesame ye sayang !

kite x tahu ape akan jadi... ( ^_^ )

but, ur my truly love hubby ! 

sarah masih ade mende x tercapai dan x terlaksana dalam hidup...

doa semoga ianya menjadi impian dan bukan sekadar angan -angan..

thanx ALLAH bg hambamu ini menikmati dunia yang KAU ciptakan!

( apa yg penting aku tahu burfday kali nie x besh langsung! )
 [ menangis ] 

( bukan sebab xde celebration tp x cam xde semangat jerp..?? )

( nape ye ? )

( agak2 bole  n dapat x ckp lelame ngan Andy ? ha ha  )

sekian...