life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Monday, December 26, 2011

saya benci awak encik batuk !

*****************************

da kul 2.30 am....
and and why i cant sleep...??
aku nk tido neyh !
please please do something 4 me supaya aku boleh tido...
padahal kul 8 pagi nti da nak kne g poli....
adoiiiii
dak lain sume dah msuk alam mimpi dah nie...
kul 6 da nk kena mgon....
mcm mane nak buat ye...
ade sesape boleh tlg nyanyi kn lagu tak..??
- ini hanya permintaan bodoh -

ok...
resepi terbaik untuk tido...


1) landing atas tilam amek pose terbaik mengikut keselesaan anda
2) kalau ade bear or bantal peluk lagi memudahkan resepi ini
3) pandang siling even gelap tak nampak apa-apa
4) mulakan imaginasi atau lebih mudah dgn kata lain,berangan
5) agak-agak dah ngantuk tue pejam kan je la mate

ZzZzZzzZZzzzZzzzzzZz

p/s : just ignore this post...
sebab aku melalut je pepagi buta nie....
batuk !
 saya sangat sangat benci awak tau ?
 u make me cant sleep at night..
demmit !

(T_T)

*****************************

Friday, December 23, 2011

mula nya hidup baru ~

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

since aku da daftar as a student pada 19 dec 2011,
automatic nye life aku pown berubah...
*siket jep lah*
hurm, so far umah sewa and new frens sume owkey....
and if aku tawu orientasi utk pelajar integrasi poli sehari,
sure aku taa lari...aku attend laa kowt...??
tp mls laaa...naseb aku ade alasan yg buley diterima pakai...
he he he

-serik bai orientasi time buat sijil dulu-

suddenly rindu ouh kt kwn2 bekas tmpt keje....
hu hu hu
lepas neyh kne berjimat cermat la sarah fadzil...
kalau tak, heaven, mkn megy setiap ari la jwb nye....
anyone nak bg part time job kt saya tak...??
ha ha ha
skunk buley laa dok honey moon agy...
da start stdy, mau berbinar otak ngadap buku....
adoiiiiii

tak pe tak pe...
saya sanggup menghadapi nya..
wish me luck guy's !
toing toingggggg

skrg batuk tambah selsema yg agak kronik...
dimana aku baru baik demam...
sumpah sakit btol laa urat perot aku dok batuk...
seriously, aku paling surrender apabila batuk !
merana weyh !
* dengan batuk aku buley kurus *
tapi sniri ugak yg cari pasal...
sape suruh berembun ber'BBQ smpy pukul bpe pagi ngan kwn2...
tapi, ianya menyeronokkan !
thanks dude !
=)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Friday, December 16, 2011

love u ols buddy's !

******************************
since aku keje lepas abes SPM ....
aku rase department PRICE INTEGRITY...
was the best part ever in my life dude ~
frankly speaking, sedih nanak tgal kwn2 kat department neyh...
btw, dlm mase yg same,
rase hepy coz dlm bpe ari agy im gonna be a student again...
yeahhh! 
tue jep la nak update..
bukan tak de mood tp bnyk sgt program nak buat...
hek hek hek...
aku satu mende ape pown tak packing agy lols...
just nanak inform u ols sume that aku CINTA everybody at price integrity department !
korang korang korang, dont leave me behind orite?
tak kire la program ape pown  even i da resign, nanak join ugak...
tuuutttttttttttttttttttttttt
bubye~

=)

p/s : nak mengadap muka seseorg tue...??? urhhh...make me sick again! hell yeah?

******************************

Sunday, November 27, 2011

is it real ?

********************************

the game is over...
and im not the winnner...
what a fuckin' stupid i am...
yes...im stupid enough...
its really make me bleeding inside here dude !
*apa aku merapu nie*

at last aku dah kalah weyh...
hurm ! tak pe la..
bak kate seseorang, patah tumbuh hilang berganti...
cewah !
tapi ada ke tumbuh balik...?
kadang-kadang tue mati terus...

sedih sgt pown tak buley...
saya masih banyak kawan...
lepas ni kawan ngan perempuan je la...

*saya bukan lesbo owkey?*

dua ari berturut-turut kena ujan...
semalam and arini...
just now...
hope, tak ada effect...
sekarang pun aku rasa badan aku dah lain mcm balik...
apakah maksud nya ? oh !

*baru nak baik demam campak*

esok da start keje balik...
padahal MC ade smpy ujung bulan...
but, im prefer to work than stay at home...
penat bekerja lagi best dari penat memikirkan masalah itu...
mungkin salah saya...
bodoh nya saya atau sengal nya dia ?
tak baik membenci org...
saya tak puas hati ni tawu ?
3 tahun bukan sekejap...
ada depan da lame aku flying kick...
amboi..kuat kah saya ?
haish !
aku belajar pun dah dpt diploma dlm 3 tahun tue....
tapi xpe laa...
dah xda rezeki...
ha ha ha...
rezeki ? pergh ! tak boleh blah punya perkataan...

jom, aku nak kua..
scandal@kak montel ajak aku karoke...??
pejadah weyh ?
aku x minat karoke...
memekak dlm bilik dgn big headfon kat kepale...
da cukup utk aku...

*sigh*

- saya tak nangis arini -

(T_T)



p/s : maaf blog saya bosan . jangan baca .

********************************

Friday, November 25, 2011

RESTORAN TANDAS ?

**********************************

hurm ! agak pelik...
tapi gambar nie mampu buat aku tersenyum tengah-tengah malam nie...
time sedih pown buley tersenyum ! ha ha ha



korang nak ke makan kat restoran mcm nie ?
sure tak buley nak telan kot..?
ha ha ha
tapi , salute la kat org luar neyh..
bende yg pelik - pelik tue la yg dyorg nak buat..kan ?
=)

**********************************

Tuesday, November 22, 2011

i hate u till death !

**********************************

sumpah !
aku benci kau sampai mati...
benci gila !!!!!
aku ingat semua nya dah berubah...
ternyata aku silap...
im totally wrong....
nak nanges weyh rasa...
upset gila....
tak pernah aku benci org sampai tahap macam nie....
peduli lah org nak kata apa...
i dont care at all !
yang penting,
aku benci dengan kau perempuan....
aku serik nak buat baik dah...
kau talam dua muka dengan aku...
aku talam bermuka-muka ganda dengan kau...
*apa aku merepek?*
kau susah jangan harap aku nak tolong...
kau tak tolong aku ?
ada aku kisah ?
aku buat baik dengan org yg baik dengan aku je...
kau ingat kau sorang je boleh berjaya ?
even aku sakit aku mampu la weyh kalau aku berusaha...
ALLAH tue Maha Adil tau...
kau kena ingat....
aku tak kacau kau,kau jangan lah cari pasal dengan aku...bodoh !
malam nie aku nak mimpi aku musnah dan lenyek kan ko ngan steamroll bangang....hell ~




p/s :
aku demam campak da dekat 3 mgu...heaven isnt it ?
masuk wad dekat 10 ari...bapak buhsan kene kuarantin !
semalam even x baik pown stil sempat hang out ngan frens tmpt keje...
ilang buhsan n sangap x kua uma bpe lame doe !
and yg paling penting....
 aku dapat sambung diploma...
alhamdulillah...
and and dpt dekat POLIMAS gak...syukur...
dekat ngan tok pah....
jimat sikit perbelanjaan ! 
weeeee :)




**********************************


Monday, October 17, 2011

sumpah sedih ! nak nanges banyak-banyak !!

*****************

sedih.
nak nanges....
hmm x dpt gak uitm intake december nie...
hope sgt result poli next week boleh buat aku tersenyum lebar..
aminnnnnn
so far, keje best dan syiokkkkk
i love u ols!
tenkiuuuuu :)

ngantok + lapa + kat cc + ujan lebat = x boleh nak balik !

note : pernah x rase kecewa bile tgu sesuatu tapi at last x dpt?
sumpah heart broken di mana aku nye sim dan fon jadi mangsa..
nyesal plak rasenyer...
kesian mereka..
and and duit aku burn gak laaaaa
adessss...
siot tol...
by the way,heading to KL tmrw...
mama,wait haaa...ur daughter is coming...
nty kte date dua naaaa...
lalalala

da~

*****************

Wednesday, September 28, 2011

happy graduation darling ~

***************************

cerita satu

even kua sekejap jep, tp besh dpt jumpe...


saya tahu saya gemuk,perlu diet agy..sekian !


dapat bear baru..name dy jojo..hmm nmpk nye bobo da ade geng,hope depa x gado berebut nk tido ngan sarah...hahaha


cerita dua




sumpah, macam peguam mahkamah syariah da andy teja nieh !
boleh ke jadi mcm tue ? =_="

mama andy...dan agy snap picha...heaven segan tahap gaban ~ hahaha



bear aku kecik jep...bear dy besa ne buley lawan...
1st time dlm idup bg bear kat org..dah tue laki lak tue...
*marah kat sarah sila pukul bear tue ye darling !*
 (^_^)


just family dy...hye pak cik awi hye adik hudah ! :)

last note : 
aku keje kul 12 midnite neh..
hell, kene balun bape bnyk nescafe lak weyh..?
please suggest kan ?
haha
ok da la, aku nk out dah..
nk g tgok wayang ngan nonie ...
( nk kenal nonie, klik name tue,link ke fb dy)
hehehe...
chalo bete !
ummuaahh ummuaaahhh~


***************************

Monday, September 19, 2011

heaven~ im sick

************************

hola hola peeps !
lame plak rasenye x huppp date en en..??
*aku tawu ar korang x rendu aku, sigh*
baru balik keje weyh..
sumpah, heaven heaven heaven punye penat doe...
*saya demam*
masuk keje kul 6 pagi stiap hari...
title PUTERI aku secara automatical nya telah lucut...
hahaha...
but, it was fun keje dlm department price integrity...
even penat kena round tempat tue stiap ari berpuluh kali...
*abg-abg good looking yer?*
hanya melihat keindahan ciptaan tuhan..
haishhhh =.='
but, sy still fokus dan x tergugat owkey ?
Mr.A still the one in my heart meyh~ cewahhh
* i hate u Encik A*
tapi kan, sadis tol lah..
siot jerk..
pehal laa sume kasut yg aku beli x menepati taste kaki aku?
damn u kaki !!!
trmasuk smlm, kasut ke-3 in a week yg aku baru beli,
still memeranakan kaki gua yg x brape nk cantek neyh..sakit !
pky selipar tawu ar..
mampus x layan...
sebenar nye, tu je la motif aku buat entri neyh..
btw, sy sgt bersyukur suda dapat kerja..
x la jobless agy...
hue hue hue
no more doubt that im annoyed..isnt it?
*whatever*

last entri note :
why im being so sensitive lately huhh?


************************

Wednesday, September 7, 2011

i hate home~

*******************************

for the time being...
i hate home...
yes ! i do..
im really mean it...
saya x suka..
sangat sangat x suka..
sebab satu perkara,
sume jadi upside down skrg...
serius messy giler dok umaaa....
 =(
aku nak study balik weyh...
nakkkkkk btol-btol..
saya lagi suka masalah mengahafal mengira n what ever it is, i love it better than home...

 
 bila diam org tanya nape diam..sakit ke ape ke..
bila bercakap masalah lain plak yg timbul..
bodoh !
maybe im fucking stupid...
yeaaaa...
talking without thinking...
arghhh whatever !
apply kerja x panggil lak..
kalau bukan sebab satu perkara yg dah bayar..
confirm aku dah blah kl der...

*serius saya sangat sedih*
*******************************


Thursday, September 1, 2011

upload aje lah *raya 2011* ~

************************************



ouh ouh !
picha yg ini lewat siket upload..
pape pun, still bersyukur coz dpt buka puasa bersama tahun nie..
tahun ketiga kenal baru boleh dpt buka puasa same...
2 tahun b4 diz kite miss la nk break fasting sesame...
heeeee


gegirl neh sebuk nak buat rambut tahun nie..
sehari sebelum raya..
cun kan ?
* wink wink *
dia baru darjah enam oke ?


 beraya umah org sempat agy amek gmbr....
kenyang makan nasi daging kat sini..
sedap !


semua nya cantek - cantek belaka...



damn serius..
i like diz part !
capek @ syafika normi..
kampung dy dekat kot ngan umah tok wan kami ?
heee..
after form 5 x jumpa da..
so, time raye neh dpt jumpa balik...
syukur alhamdulillah ~

habes sudaaaa :)

************************************

Monday, August 29, 2011

woahhhh...cepat nya ??

*************************************

pantas nye masa berlalu...
tup tup esok dah nk raya..
cepat btol masa berpuasa sebulan dah nak berlalu pergi...
rasa mcm baru semalam or 2 or 3 hari lepas je start pose...kan ?
rasa raya tahun nie mcm x brape nk besh je bg aku....
lagi sekali x dpt beraya dgn mama...
patot nye adik nak raya sini..
tp x jadi plak...
hurmmmm =(
and and baju raya x brape nak perfect...
uhukkkk
tapi aku tetap bersyukur...
pasal masih dpt merasa suasana hari raya yg meriah..
kita nie keluarga besar la jugak...
buka pose semalam n arini gler syok ouh!
makan melantak x hengat dunia semua org..
sedap sangat sangat menu dia...
maybe ramai kot ?
tue yg rasa seronok makan...

aligator sejenis buaya,
haiwan yg ganas lagi merbahaya,
esok dah nak raya,
salah dan silap kira burn la ya ??

"SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN"

nota bawah-bawah :
saya x marah dan saya x suka marah...
tapi jangan lah buat aya marah...
sesungguh nya saya kecil hati sikit..sikit je lah..oke ?

Friday, August 12, 2011

im P.A.R.A.N.O.I.D !

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

yeahhhh...
lately, i keep think -ve...
x tawu la kenapa...
tapi bile pikir balik...
buang tabiat ke ape...??
eh ! tapi aku paranoid bersebab...bukan saje -saje...
dan korang cari la definisi paranoid tue...
ntah laa...
im not perfect...
tapi, ade manusia tue buat aku rase sakit hati...
sangat sangat sakit hati...
and and, kalau la hamba Allah tue ade depan mate...
mau je aku bunuh dia...
" kenapa la ade istilah membunuh satu kesalahan ? "
demnnnn
bulan puasa nie kena la bersabar sikit...
even kesalahan manusia tue buat x brape nk besar ..
tp ianya btol2 buat aku marah !!!
* coz bg aku ianya besar *
pedih nya jantung....
tercalar nya hati...
luka nya limpa...
rosak nya paru-paru....
* ok, aku merepek je bab yg satu nie*
bila fikir buat aku nye otak da jd cam spongebob....
sama ada kau sengaja atau tak,
aku x nak maafkan kau !! * dendam *
apa yg aku nk g tawu skunk, org tue close ngan aku...
hmmmmmm



btw, baru lepas apply poli for intake december nie !
cepat la blaja...
aku nk g jauh2...
hope, berjaya kali nie...aminnnnn
dan skunk tgah hiburkan hati bace blog org...
siyesly, kelakar...

p/s : aku and cik anna nya kuih raya ada gak la org order...
* cip coklat & suci dlm debu *
even x banyak tp lepas lah utk duit raya..
geh geh geh


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sunday, August 7, 2011

Jakarta to bandung ...

888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888

hye peeps !
lame sudaa x update blog ...
xde cter yg besh so x update laa kan ? he he

so, the latest one..
just nak share holiday kami ke indonesia last week...
sebelum tue, nk wish selamat berpuasa kat korang !
even da masuk ari ke-7 kan..?
pape pun, aku wish ugak kot..??
hehhhh

bercuti kat sane selama 4h3m...
mmg sgt besh !

masa nie dalam pukul 4 lebih waktu m'sia..
mmg sume da starving kat bandung waktu nie..
kua dari umah ( putrajaya ) dalm kul 6 lebih..
n then smpy jakarta terus gerak ke bandung !
mmg perot sume org clubbing arh kan ?
sempat bekpes gitu2 je laa..
smpy sane sume melantak kebuluran...
tp x boleh mkn nsi bebanyak sgt..
coz nasi dia mcm ala-ala pulut..
so, rase muak cket...
btw, lauk dy mmg syok !


rumah mode...1st night at bandung town...
time nie just window shoping je kot...??
aku je laaa...
yg len ade ugak yg x window shoping..
ha ha
aku x ingat nie hari ke brape, tp still kat bandung...
if dtg bandung jgn lupa drop HERITAGE owkey...??



2nd day ke KAWAH PUTIH...
perjalanan yg agak lame utk sampai ke puncak...
view dy mmg...awesome lorh !
mcm dlm lukisan pun ade..
sesape yg gler buat photography mmg sesuai g sini....
sejuk cuaca kt atas nie...
merupakan kawah gunung berapi yg x aktif da..
bau sulphur sgt kuat..
lucky i got flu that day !
tp still dpt bau..
see, betapa kuat nya bau belerang tue kan ??
mcm mane ntah si farah tue boleh terendam kaki dia dlm mende alah tue...
wahahaha...da la nk basuh air sejuk mcm dlm freezer !


after kawah putih, drop by kat sini jup...
ladang ke kebun..teh erh..? *whatever*
beli membeli stoberi kat sini..
gle la murah !
puas hati balun stoberi kat sini...
kalah cameron...huuuu 
*sory lupe nk upload pic stoberi yg besa tue*
kat area sini still ade drop kat SITU PATENGAN..
tp x dan amek gmbar..terlupe..he he

ini laman RUMAH EBO...
temapt penginapan kami selama di bandung...
dyorg served not bad...
and bekpes dy best sgt coz stiap hari ade drumstik !
*my favourite part*


3rd day, kami pergi ke cibaduyut...
seriously depa sume gler...
beli kasut, sandal and yg seangkatan utk dipakai di kaki kat sini !
tp aku just beli sliper...
tue pun kat giant...
coz kaki da skit pakai kasut...
* ingat mesia je ade GIANT?? *
nasi kat atas tue kami mkn mase kat  MIE JOGJA AYAM PENYET...
damn !
pedad nak mati...tahap hell punye pedas...
even abg adi *tour guide* kami pun berair mate mkn...
yg aku curious gler, cmne kak ika bole abis...??
licin plak tue plate dy !
balik hamekkk kau..
sakit pwot ! =P

and and, i love this part !
CHAMPELAS WALK...
tmpt dy besh...
buley jumpe ultraman besa..
xmen, goku and etc...
hahahaha

hari terakhir di bandung...
jgn lupa beli kek kat sini ok...??
not bad ugak...
ramai yg beli kat sini include indonesian jugak...
kat bandung kte ade g toko TIGA jugak...
* toko = kedai *
jual sua jeans branded,,
tp harga lebe kuang kat mesia...
lewat petang kami bertolak ke jakarta...

hmmm last day di indonesia...
MANGGA DUA...
dpt gak aku sehelai blouse kat sini..
munge2...
so gurly kot..? =P
tp sini x brape besh coz x bley negotiate...
he he he

selain tue ade gak g PASAR BARU...
sume org ape lagi...
shoping bagai nk rak laaa...
handbag, baju raya, kain batik bla bla bla..
bak kata ibu, 
if nek avanza mmg barang penuh satu keta..
x celus org nk dok !
gila bnyk !

citer kat CAREFOUR indon plak sume gila beli brg2 mandian...
krim muka segala bagai..
mekap ape jadah nye sume tue...
mane x nye...
half price kot..??
ade bkn half price dah..
mmg mura sgt aku rase !
skali hamekk korang..
beli ubat gigi kat aiport jakarta x lepas...
kena la buang sume org..
dengan baik hati nya ;
" encik, ambil lah ubat gigi no..rugi je kalau buang "
naseb murah !


and this one, grand tropic suites hotel , jakarta...
agak besh ugak...
sume cam x saba nak balik...
da penat kaki..
yg girl-girl plak x saba nak reach mesia coz nk on henpon !
sume nye not available kan..??
nak uat gane...
faham2 jelaaa
* termasuk aku *
he he he

so far, ini percutian ter "best" saya ...
aku ade keje lain nak buat..
len kali update agy...
sory guys ! entri kali ni agak berjela-jela... =)

p/s : jangan curi minum air dlm jamban okey ??


Friday, July 1, 2011

it's O.V.E.R

********************************

semua nya da berakhir...
at last aku da x koje kat company consultan tersebut...
by the way, aku masih rasa hepy ngan decision aku buat...
tapi, aku sangat berterima kasih kat bos...
coz dpt bnyk pengalaman...
as marketing executive,
aku sangat-sangat la kena bnyk berckp ngan org...
so far,
aku da boleh berkomunikasi dgn lebih baik...
*eh ! yeke ni ? ce test tgok.."
urmmm, tapi tue laaa..
nk buat cam mane...
da takdir kami berkhidmat takat tu aja...
hehhhhhhh....
kesimpulannya,
 the new chapter is beginning !
yihaaaaaa
eh !
2nd intake for uitm da buka....
aku akan apply....
harap kali ni saya berjaya...
aminnn ya rabb....


p/s : aku benci gila manusia hipokrit...
talam dua muka...gergaji dua mata....
dan seangkatan dengannya lah ! 
gila macam shit !
benci tahap gaban kat kau weyh !!!!


********************************















Sunday, June 26, 2011

B.E.N.C.I

***************************************

PERLUKAH SETIAP HARI BEGINI ??

perlu kah ?
benci nya !
sangat benci...
tak tahu kenapa...
i hate the people..
benci dgn keadaan sekeliling juga...
* benarkah statement saya ? *

stop it !
im really mean it ok ?


btw, saya ada good news...
i got my MR.E again !
yeahhhh..
happy for that peep 's !

pape pun...aku benci kat dia !
buat masa sekarang je laaa...
lepas ni, tidak tahu...
he he he

n g satu, duit rm5 aku yg ilang...
* refer kat entri b4 diz *
jumpa balik pada hari yg sama...
miracle isnt it ?
so, the conclusion..
rezeki tu ALLAH yg beri pada semua hamba nya...
jadi kita berusaha je laaa...
jangan pernah berhenti mencuba...
got it ?


* BENCI *


p/s : bobo kuning jugak ! grrrrr


***************************************

Monday, June 20, 2011

ouh ! terkilan..

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

alaaa...
duit ilang...
mmg nilai x besar...
tp terkilan...
sangat lah terkilan !
xde rezeki kot..??
xpa lah...
halal kan je laa...
* ceh ! lima henget ja pon *
woi woi !
duit tue..
korang ingat senang nk dpt duit ?
so, berjimat-cermat lah...
* ok fine..statement nie x related at all *
and one more thing,
aku sangka kan panas hingga ke petang...
rupanya hujan di tengah hari...
haizzzz...
kenapa lah aku punya luck tak memberangsangkan dlm marketing nieh ??
dah try yg terbaik tapi...
ah ! kenapa lah harus ade words tapi dlm hidup nih ?!
so, the conclusion are...
if i dont get any client end of this month,
i've to say bye bye to this beloved company...
* hell yeah *
btw, im already fallen in love keje kat sini...
even ade few thing's kite kne hadapi...
xpe, its really make me matured...
* siket je lah ! *

-okey itu sahaja byebye-


p/s : heading to kl around 4.30 pm today ...
i've no car..mekaseh..ha ha


''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''




Wednesday, June 1, 2011

betol ke tidak ?

  • sangat setia dan pemurah
  • bersifat patriotik
  • sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
  • sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
  • bercita-cita tinggi
  • suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
  • seronok bila didampingi
  • suka bercampur dengan orang
  • suka dipuji,dibelai dan diberi perhatian
  • sangat jujur, amanah dan tolak ansur
  • tidak pandai berpura-pura
  • cepat marah
  • perangai yang mudah berubah-ubah
  • tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi
  • benci pada kongkongan
  • suka berlawak
  • pandai buat lawak dan berfikiran logik

ok fine ! ntah ye ntah tidak la niehhhh...ini adalah rahsia bulan kelahiran...disebabkan aku lahir pada bulan disember ( agak ujung taun cket lol! ) maka ini lah yang aku dapat...

kale merah 2 mmg aku ngaku...ade same cket kot ?? hue hue hue...

biru plak ? wadahel haaa ? aku x suka berfikiran logik dan aku x reti buat lawak..awesome isnt it ?

pape pun..ingin diterangkan disini bahawa kita tidak dapat menilai diri sendiri melainkan org yg berada di sekeliling kita...

so, terima la dengan perasaan yang terbuka jika menerima sebarang teguran..

sekian...

nota bawah-bawah : adakah entri aku kali ini bersifat motivasi ??? * confius * 

Sunday, May 29, 2011

akhir nya...

****************************

at last,aku da decide...m
aku tolak offer poli 3 tahun tue...
hmmm..
agak sedih sedikit...
coz nk smbg study pada waktu terdekat x tercapai...
but, im not give up!
aku akan terus bekerja dan berusaha mendapat kan client!
yihaaaaaaaaaa
usaha tangga kejayaan girl !
dats all 4 today..
click click ~

***************************


 






Thursday, May 26, 2011

K.E.C.E.W.A

officially, im very dissapointed..
its fucking sick !
guess what ?
aku dapat offer study dari politeknik..
btw, syukur alhamdulillah dpt study..
but, agak sad sedikit b'coz course tue laa...
diploma kejuruteraan mekanikal...
tempoh pengajian 3 tahun beb !
mati gua nk ngadap study gitu..
bukan nya ape..
aku da ade sijil politeknik...
aku nye harapan nk dapat integrasi di poli selama setahun,
as high as the 7th sky u noe ??
xkan aku nk repeat balik ??
rugi mase...
org lain da abis dip, aku baru nk buat dip ?
wadahel....
xpala..
im gonna try it...
pray 4 me yeahhh??
heee~

hati ku rase seperti ini..
juz for the time being...







Friday, May 20, 2011

perut ?

da lebih pukul 3 pagi !
wadahell...
terbangun hanya disebabkan perut...
brrrr brrr brrr....
siot doe !
lapar ! *on diet*
ape jadah nye on diet kalau mkn time mcm neh ??
at last, mkn london swiss roll yg ade dlm bilik...
dan air masak di tepi katil..
sangat lah sadis gaya nye !
tapi, bila x makan, tido pun x lena...
he he he

dah lah ! mau tido balik..

p/s : 
kepada korang yang selalu tido lambat tue...
terdorong dan berisiko mengalami kerosakkan hati !
x percaya ? please click sini ! thanx.. =)

Saturday, May 7, 2011

* SANGAT SEDIH *

********************************

sangat sedih !
ye...sedih sedih !
x dpt U...
emmmm sobs sobs...
nak study...
lame tgu nehhhhh
da buat rayuannn
hope dapat...
harapan yg masih bersisa agy...
hanya politeknik...
sangat mengharap kali nie...
ya tuhan ku...
kabulkan la permintaan hamba mu ini...
aminnnnn



* muka x tahan ! serius sedih dan heart broken lol ! *


note :
aku online kat cc pas anta andy teja kat stesen bus...
berbulan agy la baru bole jumpe...
date ngan andy smlm...
huhuhuhu...
gonna mish him a a lot !

********************************



Wednesday, May 4, 2011

last wedding ? ?

*********************************************

4 the time being...
ini lah last wedding bagi anak tok pah...
since pak su dah tiada ami fuad la yg menjadi anak bongsu...
so, after this, yg akan kawen hanya lah cucu2 tok pah saje...
huhuhuhu
by the way,
i hope they'll live happy being together...
aminnnnn
and no wonder juga la cucu tok pah akan bertambah...
he he he
but, i dont know when... ;)
just wait n see...
mereka selamat di ijab kabul kan pada 1 may 2011..
labours day kot ??
senang nk ingat! 
cuma aku x tau pukul berapa...
yg penting tengah hari lah geng !






so far, ini lah picha yg bley aku upload...
since aku jd photographer sniri,
picha xde la nk bombastik sgt !
takat nk buat kenangan layak lah hasil tgn aku neyh...
say peace to me please ? choiiiiiiii
x sangka kan ? 
at last my beloved uncle married jugak....
* tersayang ke weyh ? *
* no idea at all ! hahahahaha *
pape pun aku harap...
kehidupan syed fuad syed idris with nurul faziana mat idris...
berkekalan...*name bapak dah same !*
okay !
thats story 4 today...
nothing else !
da~

note :
 aku rase sangat sedih sebab satu perkara sampai aku nanges smlm....
wadahel frens !
n agy satu, saya akan kuar date ngan andy teja...
but, got some problem...
its just messy my head around...damn !

*********************************************