life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Monday, August 29, 2011

woahhhh...cepat nya ??

*************************************

pantas nye masa berlalu...
tup tup esok dah nk raya..
cepat btol masa berpuasa sebulan dah nak berlalu pergi...
rasa mcm baru semalam or 2 or 3 hari lepas je start pose...kan ?
rasa raya tahun nie mcm x brape nk besh je bg aku....
lagi sekali x dpt beraya dgn mama...
patot nye adik nak raya sini..
tp x jadi plak...
hurmmmm =(
and and baju raya x brape nak perfect...
uhukkkk
tapi aku tetap bersyukur...
pasal masih dpt merasa suasana hari raya yg meriah..
kita nie keluarga besar la jugak...
buka pose semalam n arini gler syok ouh!
makan melantak x hengat dunia semua org..
sedap sangat sangat menu dia...
maybe ramai kot ?
tue yg rasa seronok makan...

aligator sejenis buaya,
haiwan yg ganas lagi merbahaya,
esok dah nak raya,
salah dan silap kira burn la ya ??

"SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN"

nota bawah-bawah :
saya x marah dan saya x suka marah...
tapi jangan lah buat aya marah...
sesungguh nya saya kecil hati sikit..sikit je lah..oke ?

Friday, August 12, 2011

im P.A.R.A.N.O.I.D !

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

yeahhhh...
lately, i keep think -ve...
x tawu la kenapa...
tapi bile pikir balik...
buang tabiat ke ape...??
eh ! tapi aku paranoid bersebab...bukan saje -saje...
dan korang cari la definisi paranoid tue...
ntah laa...
im not perfect...
tapi, ade manusia tue buat aku rase sakit hati...
sangat sangat sakit hati...
and and, kalau la hamba Allah tue ade depan mate...
mau je aku bunuh dia...
" kenapa la ade istilah membunuh satu kesalahan ? "
demnnnn
bulan puasa nie kena la bersabar sikit...
even kesalahan manusia tue buat x brape nk besar ..
tp ianya btol2 buat aku marah !!!
* coz bg aku ianya besar *
pedih nya jantung....
tercalar nya hati...
luka nya limpa...
rosak nya paru-paru....
* ok, aku merepek je bab yg satu nie*
bila fikir buat aku nye otak da jd cam spongebob....
sama ada kau sengaja atau tak,
aku x nak maafkan kau !! * dendam *
apa yg aku nk g tawu skunk, org tue close ngan aku...
hmmmmmm



btw, baru lepas apply poli for intake december nie !
cepat la blaja...
aku nk g jauh2...
hope, berjaya kali nie...aminnnnn
dan skunk tgah hiburkan hati bace blog org...
siyesly, kelakar...

p/s : aku and cik anna nya kuih raya ada gak la org order...
* cip coklat & suci dlm debu *
even x banyak tp lepas lah utk duit raya..
geh geh geh


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sunday, August 7, 2011

Jakarta to bandung ...

888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888

hye peeps !
lame sudaa x update blog ...
xde cter yg besh so x update laa kan ? he he

so, the latest one..
just nak share holiday kami ke indonesia last week...
sebelum tue, nk wish selamat berpuasa kat korang !
even da masuk ari ke-7 kan..?
pape pun, aku wish ugak kot..??
hehhhh

bercuti kat sane selama 4h3m...
mmg sgt besh !

masa nie dalam pukul 4 lebih waktu m'sia..
mmg sume da starving kat bandung waktu nie..
kua dari umah ( putrajaya ) dalm kul 6 lebih..
n then smpy jakarta terus gerak ke bandung !
mmg perot sume org clubbing arh kan ?
sempat bekpes gitu2 je laa..
smpy sane sume melantak kebuluran...
tp x boleh mkn nsi bebanyak sgt..
coz nasi dia mcm ala-ala pulut..
so, rase muak cket...
btw, lauk dy mmg syok !


rumah mode...1st night at bandung town...
time nie just window shoping je kot...??
aku je laaa...
yg len ade ugak yg x window shoping..
ha ha
aku x ingat nie hari ke brape, tp still kat bandung...
if dtg bandung jgn lupa drop HERITAGE owkey...??



2nd day ke KAWAH PUTIH...
perjalanan yg agak lame utk sampai ke puncak...
view dy mmg...awesome lorh !
mcm dlm lukisan pun ade..
sesape yg gler buat photography mmg sesuai g sini....
sejuk cuaca kt atas nie...
merupakan kawah gunung berapi yg x aktif da..
bau sulphur sgt kuat..
lucky i got flu that day !
tp still dpt bau..
see, betapa kuat nya bau belerang tue kan ??
mcm mane ntah si farah tue boleh terendam kaki dia dlm mende alah tue...
wahahaha...da la nk basuh air sejuk mcm dlm freezer !


after kawah putih, drop by kat sini jup...
ladang ke kebun..teh erh..? *whatever*
beli membeli stoberi kat sini..
gle la murah !
puas hati balun stoberi kat sini...
kalah cameron...huuuu 
*sory lupe nk upload pic stoberi yg besa tue*
kat area sini still ade drop kat SITU PATENGAN..
tp x dan amek gmbar..terlupe..he he

ini laman RUMAH EBO...
temapt penginapan kami selama di bandung...
dyorg served not bad...
and bekpes dy best sgt coz stiap hari ade drumstik !
*my favourite part*


3rd day, kami pergi ke cibaduyut...
seriously depa sume gler...
beli kasut, sandal and yg seangkatan utk dipakai di kaki kat sini !
tp aku just beli sliper...
tue pun kat giant...
coz kaki da skit pakai kasut...
* ingat mesia je ade GIANT?? *
nasi kat atas tue kami mkn mase kat  MIE JOGJA AYAM PENYET...
damn !
pedad nak mati...tahap hell punye pedas...
even abg adi *tour guide* kami pun berair mate mkn...
yg aku curious gler, cmne kak ika bole abis...??
licin plak tue plate dy !
balik hamekkk kau..
sakit pwot ! =P

and and, i love this part !
CHAMPELAS WALK...
tmpt dy besh...
buley jumpe ultraman besa..
xmen, goku and etc...
hahahaha

hari terakhir di bandung...
jgn lupa beli kek kat sini ok...??
not bad ugak...
ramai yg beli kat sini include indonesian jugak...
kat bandung kte ade g toko TIGA jugak...
* toko = kedai *
jual sua jeans branded,,
tp harga lebe kuang kat mesia...
lewat petang kami bertolak ke jakarta...

hmmm last day di indonesia...
MANGGA DUA...
dpt gak aku sehelai blouse kat sini..
munge2...
so gurly kot..? =P
tp sini x brape besh coz x bley negotiate...
he he he

selain tue ade gak g PASAR BARU...
sume org ape lagi...
shoping bagai nk rak laaa...
handbag, baju raya, kain batik bla bla bla..
bak kata ibu, 
if nek avanza mmg barang penuh satu keta..
x celus org nk dok !
gila bnyk !

citer kat CAREFOUR indon plak sume gila beli brg2 mandian...
krim muka segala bagai..
mekap ape jadah nye sume tue...
mane x nye...
half price kot..??
ade bkn half price dah..
mmg mura sgt aku rase !
skali hamekk korang..
beli ubat gigi kat aiport jakarta x lepas...
kena la buang sume org..
dengan baik hati nya ;
" encik, ambil lah ubat gigi no..rugi je kalau buang "
naseb murah !


and this one, grand tropic suites hotel , jakarta...
agak besh ugak...
sume cam x saba nak balik...
da penat kaki..
yg girl-girl plak x saba nak reach mesia coz nk on henpon !
sume nye not available kan..??
nak uat gane...
faham2 jelaaa
* termasuk aku *
he he he

so far, ini percutian ter "best" saya ...
aku ade keje lain nak buat..
len kali update agy...
sory guys ! entri kali ni agak berjela-jela... =)

p/s : jangan curi minum air dlm jamban okey ??