life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Tuesday, December 11, 2012

hepy ending !

finally, tamatlah sudah riwayat bergelar pelajar politeknik...
puas aku try cek result dr smlm smpy skrg baru dapat cek...huh!
btw, syukur alhamdulillah sgt sgt..
coz result sem akhir much better than last sem..
hurmmm even cket jep peningkatan tapi rase mcm,
ouhhhhhhh terharu nya ! :')
rase sangat sangat lega coz before result kua,
mcm-mcm bende negatif cross on my mind dude !
sebab aku rase sem akhir tue la yg paling tough and menguji kesabaran..
dgn sume subjek killer rasenye...
tetibe rase nak jerit...arghhhhhh...
okok. kali nie bukan sebab stress but rase happy..
thanx a lot and million, trillion and etc.
for all lecturers bcoz ur consideration...
luv you all ! HAHA
ok, thats all for the story pasal result aku...

ouh ye, lupe nk bg tawu..
for the time being, aku keje kat tmpt lame balek..
as Price Integrity Staff...
again and again ! super duper memenatkan !
tapi itu je keje yg paling cepat aku boleh dapat..
and sementara nak apply keje lain memandangkan result da kua,
terpaksa la mencurahkan tenaga di situ..hurmmmmm
i jumpe dia tau ! ouhhhhh...rase nak hantuk kepala kat dinding !
why i cant stop this feeling?? sobs sobs sobs T_T

and one more thing !
congrats for my beloved cousin coz married already maaaaaa
nah ! gambar utk korang !









cantek kan ? hehe...tapi sila abaikan aku di situ...
rase sedikit tak cantek...wahahaha
still tak cukup quota agy family kite nie coz ade yg tak masuk dlm gambar...
i love my big family !

tak saba nak tgu hujung bulan nie coz nak jumpa Si Kambing...
harap, berjalan seperti yang dirancang...sangat geram dengan beliau neyh !
weyh, aku rindu kau tau ! arghhhhhhhhhhhh..

ok lah, bye !


p/s : masuk keje kul 2...mls nye la hai tetibeee


Tuesday, November 20, 2012

My 1st Rainbow !


fine ! tajuk nak gempak je kannn..
gimik semata-mata...haha
actually nak cter pasal RAINBOW CAKE saya yg pertama..
mgu lepas punye cter neyh haaa
terhasil pada hari deepavali...
sempena deepavali aritu tetibe rase nak buat kek yg berwarni-warni plak..
so, tadaaaaa nie la hasilnya ! :)
even decoration agak messy and taa brape nak cantek,
but rase dy still emm emm okey laa
aku tak suke krim tapi gedik buat krim nk bg nmpk cantek!

tahun nie rajen plak erk aku buat kek selalu..
tadi petang baru je buat Butter Cake...
marble-marble la cket kek tue...
dr penuh satu tupperware besar tgal suku jep ! cehhhh

resepi kek terima kasih diucapkan pada MR.GOOGLE lah kan !
lain kali nk try buat VELVET CAKE pulak lah ! heee
practice dr skunk mane tawu satu ari nty dpt bukak bakery...
hew hew hew 
bajet

nampak meyelerakan tak dengan colouring dye..??
tokpah complain kate warna dy "deraih A.K.A pekat" ngat...
tak pekat tak rainbow la jadinya kan !
HAHA


p/s : final exam da start dua ari dah..
huiiii soklan susah2 ya amat ! 
sape dia ntah yg buat soklan exam neyh...huh !
so, this is my last internet surfing memandangkan da ujung sem..
no assignment, no task, no info needed..
jwbnye, suspend internet buat sementara waktu lah ! huhu
awal muharam baru je berlalu beberapa hari yg lepas..
agak lewat tp still nk ucapkan :
Selamat Menyambut Maal Hijrah kepada semua..
semoga tahun baru ini lebih bermakna..aminnnn..
bye !


Thursday, November 8, 2012

Final Semester !


yeay ! finally settle sudaa presentation final projek niee...
perffff...totally lega bila da abes present..
and guess what..?
dpt 1st place utk group presentation yg terbaik..
terasa hebat sedikit kami disitu even taa target pown dpt..
maen blasah buat coz penyelia kami agak busy sesangat,
untuk menyemak buat kali terakhir..
touching tau ! tydo kul 5 pagi...punye membace takot lupe...huuuu
dpt plak panel-panel yg mmg killer,
and mostly student for sure cuak if present depan "mereka" itu..
tue yg rase bahagia tue pabila group kite dpt 1st place...
hew hew hew


i coppp LEXUS owkey ? :)


and this one gmbr snap snap snap tgah ari tadi...
coz ade event pra-graduasi semester akhir...
emmmm makan smpy kenyang la kami !
frankly speaking, daging black pepper dy totally awesome !
mintak resepi boleh tak ?
HAHA


macam kanak-kanak ribena sume bile abes makan dpt desert eskim paddle pop..
awal  tue cakap bukan main cadang nak mintak dua setiap sorang..
tapi yg serve tue siket punye ensem + comel, 
sume pakat tak jadi control ayu punye pasal..
*pangkat adik-adik tue woiiiiiii*


yeaaaa mase untuk balik..
loaded plak POLIMAS nie...
buat event kat Darul Aman Golf And Country Club (DGCC ), Jitra neyhhh...
we ols dpt souvenir..
beg siket punye cantek...
last-last bukak tgok sume "mak aihhhhhh"
bath towel yg di baginya...
hahaha..
ok letew dr takde kannnnnnnnn :)


p/s : akhirnya, berjaya juga ku membesarkan anak bubu and mini..
kite bagi name dy demok..nty la upload gmbr demok neyh ! 
dy hyperaktif sgt laa..susah naa pgg...melompat saje dr tgn..
haishhhh comel sgt ! suke suke...
satu-satu nye anak yg selamat even da 2x si mini nie pregnant...
so far...


Friday, October 26, 2012

oh my mind !

otak dan minda aku da penat yang teramat sangat bila ngadap angka banyak2...
nie semua salah projek penyelidikan ni..
buat aku ngadap lappy selama dua hari berturut tanpa peduli kan makan..
tydo siang aku yg penting tue..
dan malam pun lack sleep ugak..haish !
skrg nie pown baru je siap emel kesemua nya kepada penyelia..
haaaaa...amek kawwwwwww !
kul 2.30 pagi menghantar emel kepada Lecturer yang bertanggungjawab..
hope takde pape la yang nak kena edit..
heaven penat sangat-sangat doe buat mende alah nie !
baru aku faham dan mengerti mcm mana student degree buat THESIS...
padahal aku baru diploma pun da nk pecah pale buat nie even grouping kan ?






yes ! kami telah menggunakan excel untuk menganalisis data-data yang diperolehi ! perffff letih aku...
asal copy dr excel masuk words, musti lari...
kene mengedit bagai laa pulak...da la nk buat ayat karangan satu hal..
tue la yang mengambil serta mencuri masa aku..
selama berjam-jam lama nya tau !
benci kau ! nampak je data mcm mengong-mengong...huh !



haaa...nie ade la desktop background lappy saya...agak kemas kan? =P
for sure la nak jugak hupdateeee pasal nie kan mak jenab oiii...
sebelum nie windows tak genuine lepas anta kedai format...
pasal dpt virus dr classmate..
abes lappy aku yg jadikkkkk mangse keadaan !
jahat tau kedai tue bg windows yg pirate punye...
tobat takmau bg thumdrive sesape masuk lappy aku dah ! serik !
btw, thanx a lot to TEJA SI KAMBENG...
saya ulanggggggggggggg...
TEJA SI KAMBENG ye yg telah membantu menyelesaikan masalah ini...
terima kasih ! sayang awak cmnie kambeng ! HAHA

korang tak kenal sape aktor tue..??perfff Lee Min Ho ok Lee Min Ho !
selang beberapa ari akan ku tukar dengan gmbr beliau yg kacak..
yang telah ku donlod dr gugel image...kihkihkih
da lame tak tgok cter korea..memandangkan lebih kurang agy 3 mgu nak final exam nie, aku kne laa menahaan rase...huwarggghhhhhhhhh

dah lah ! siang nanti raya korban daa...jom tydo..
mesti bising QUENN a.k.a tokpah kalu aku mgon lewat pagi raya...

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha geng !

p/s: selama 4 tahun menetap di alor star, tak pernah lagi tgok lembu kene sembelih kat sini..kat KL jgn kauuu...tiap-tiap tahun akan aku menapak ke surau area rumah tue pegy tgok..huhuhu...tacing plak tetibe ! 

Tuesday, October 9, 2012

cant close my eyes

insomnia again and again and again...
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh *jerit dekat otak je*
almost 4 am tp still tak dpt tydo..
padahal esok ade class pg...
pas subuh kne get ready dah...
haaaa nak nanges da neyh..
puas pakse tp still tak bley tutup mate nie..
act like a boss ! huhhhh

the conclusion, jangan minum nescafe beberapa jam sebelum tydo...
nie la bahana nya...demnnnn
banana pisang la aku esok...

esok ade test..
note da bace...

jangan tetydo dlm class daa...
esok class pack till 4 pm..
sem nie rase agak hebat sebab tak pernah tydo lagi dalam class..
tak seperti sem-sem yang lepas...
act like a SENIOR ! HAHA

haishhhhhhhh tydo la wahai mate ku yang bulat ! -,-'




aku sangat suke nescafe okey ?

p/s : totally miss my KAMBENG like heavenn...hmmm :(

Monday, October 1, 2012

carrot cake !

just nak story pasal carrot cake kukus aku buat je arini...
hehehe...1st time buat and rase dye not so bad...
sebab ade cheese kan...so yummylicious !



aku tak tawu la nie dalam kategori brape KG...
tapi dalam 1KG lebe ade ugak la rasenye coz time aku angkat berat lebe kurang laa..he he he


dalam frigde mmg cake nie pose baek punye ngan lighting dy bagai kan...
tue nmpk cam kat kedai jep aku rase..*muntah ijau puji diri sniri* -,-

















yeaaa finally lepas sejam lebih bg sejuk masa utk merasmikan nya semalam..
grape tue saje jep letak kat situ pasal nak amek gmbr....haha

tapi da name pun cheese kan cepat la rase muak...
yg pntg cream cheese topping tue aku sangat suke..
sebab aku ade letak perahan lemon...
so ade rase masam-masam cket..
match la ngan rase carrot tue...

kek kali nie agak padat cket maybe gne carrot kan..??
letih ugak la aku parut carrot tue...huh !

decoration sangat puas aty sebab letak sos coklat..
emmm masam manis coklat stoberi and cheese..

tetibe rase bersemangat pulak nak blaja buat kek lain..
kot-kot la satu ari nanti boleh bukak kedai kek kan..??
*berangan jep*

kalau ade sesape nak resepi, klik je dekat sini ! resepi carrot cake

p/s: bangun pagi tadi kek tinggal suku jep..touching ! cepat btol abes...simpan siap2 agy sepotong..tak puas makan auw ! 

Friday, September 28, 2012

stone cold ~

since you dah unfren saya..
then change ur fb psword...*tak dapat stalker dah..cis !*
never expect yg i akan add or approve you again as my fren list..
told you already isnt it ?

suka suki nak judge kate i takde perasaan pulak kannnn
choiiiiii~
my heart like stone..HAHA *gelak jahat*

sekali i dah tak suka apa yg u buat,
sampai bila2 masih akan berfikir mende alah tue agy...
puas hati ! benci benci !
fair and square...kan ?

jangan ingat aku mcm nie suka2 je sape2 nak buli...
nie bukan sarah yang dulu boleh bersabar sentiasa ok ?
sarah yang sekarang hot-temper cket...astaga ~

dah laa...macam bodoh jep cter pasal nie...
tydo agy baik !

tata...

nota kaki :
no classes till diz coming wednesday..
what a beautiful moment ever as a student !
heaven coz lec's sume pegy kursus...
yahooooooo
so guling2 atas katil selama beberapa ari nak abes kan drama korea CITY HUNTER !
Lee Min Ho Lee Min Ho ! lebiuuuuu :)
tapi still ade asemen...huhhh...
lec nie mmg tak pnah aman kot if taa bg pape task kat student ? huh ! -,-

Saturday, September 22, 2012

minda ber'dialog jari menaip !

hemm hemm wiken yang emm emm boleh laa..
takde la boring sangat...
smlm kite ngan classmate pegy jenjalan perlis..
auwwww...
tue pown sebab ade dak class buat mkn2 kat uma dye..
then, smpt la drop kuala perlis jup rase bayu laut..
pheuwww nyaman !





















guess what ? kat belakang tue masjid yang ade kat kuala perlis..
sangat cantek auw dy punye binaan..terkesima seketika !
he he he..

and utk arini, start dr smlm da kne allergic pasal mkn udang..
emm emm tok pah pown dah tawu aku allergic udang pegy masak sambal..
feveret gua doe !
so, terpaksa la menahan nye apabila balun ugak dish tue kannnn..
sampai tak tahan kene pegy amek ubat siang tadi..aiyakkk -,-'





















nie lotion yg aku beli kat farmasi..
seriusly, suke sangat sebab menthol dy terasa btol..
lega seketika kegatalan ku..
haipppp kegatalan sebab allergic ok ?
bukan *gatal* a.k.a gedik..HAHA
hmm the conclusion, no seafood da lepas nie...(T_T)

tue je la nak update time2 cmnie...
final projek bile ntah nak jalan..
adoiiii takde semangat langsung..
tambah2 bile buat berkumpulan nie...
paham-paham jela kan ? huh !

btw, lupe lak nk bg tawu..
kadang2 bile kite jarang contact or msg..
or "when i text u, u dont text back" situation berlaku..
rase cam bosan n ble dy msg blek, rase takde topik nak chit chat..
even sblum tue rase nak hu ha hu ha bnyk mende nak story..
korang pening bace perenggan nie ? ok fine ! abaikan lah..

orang kate :

bile jauh = ujian cinta
bile dekat = ujian iman
menanti = bukti kesetiaan 

ye la sangat kan ? manusia sekarang mcm2 ragam..nyampah aih !

yeay yeay MUET class da nak start esok..
hmm risau...hope dapat la band 3 and above...
demand gler ! class blum start da pkir result kan ?
kih kih kih...

dah la...letih otak aku berdialog sementara jari jemari menaip..
nak mkn then tydo...awal gila tydo ! skema siottttt *kesan ubat kesan ubat*

chalo bete~

p/s : cube untuk hidup tanpa MR.E tapi ternyata tak mampu..
last week skip jumpe ngan dy tp diz week terpaksa la jumpe dy ugak..
smpy bile la nak idup dengan MR.E disisi ? dugaan dugaan :'(



Thursday, September 20, 2012

apabila hati berkata-kata !

penat menunggu lama-lama nie..
bila menunggu tak ada respon mula la saraf-saraf otak membentak !
sakit hati sakit hati sakit hati !
menunggu lama-lama boleh buat seseorang tu bosan...am i rite ?

guna handphone serupa macam tak payah guna...
rarrwwww...

eh, sejak dua tahun kebelakangan ni kesabaran aku mula menipis...

mengapakah wahai jiwa mendera siksa si hati ?
aku bukan seorang yang sabar buat masa sekarang ok?

dan aku rasa aku sangat hipokrit kepada sesetengah individu..
takpe lah, hanya diri kita yang kenal, faham dan tahu siapa kita sebenarnya...


benci kamu ! kadang-kadang sendirian itu lebih baik..
benar lah kata orang-orang penduduk bumi...hmmmm

bye !

nota bawah-bawah :
haiii printer baru pegy servis bulan 7..
daahh buat pasal lagi sekarang..
leaking ke ape jadah abess ink kuar..
leceh btol gne tank nie..gune catridge la plak..
org nak saving mcm-mcm hal lah timbul..
time jadi OKB sume mende elok jep...
sape aku nak paw nie.??
realiti hidup seorang pelajar ! *hate this!*

Monday, September 10, 2012

yummylicious


yeaaaa....finally menjadi jugak kek ceklet kukus saye even first try dulu tak berapa tak jadik kannn...hehehe



ini dinama kan kukus secara tradisional sungguh !
memandangkan aluminium foil daa abes,
aku gune la teknik yg aku gugel nie haaa...
kertas A4 beberapa keping dileserkan dengan minyak masak..
tujuan dia adelah semasa kukus kek tue air tak menitik atas kek tu nty..
if tak, kek tue akan bantat org kate..org kate laa..
tempat kukusan plak adelah kuali yg agak besar,
kerana periuk kukus sedia ade tak muat utk bekas yg aku gune...hehhh
nie pown teknik kukusan tokpah la nie..kne letak buluh kat bawah die tue... -,-'







tadaaaa..menjadi tau ! 
tapi dont jugde a cake by its decoration yeaa guys...kihkihkih...

so, perasmian merasa kek ini tentu-tentu nya aku kann...
big slice with double cherry ! yummyyyyyy
emm tapi decoration tak complete..
patot nye nak letak whip cream dulu bru letak cherry atas dia..
mixer rosak plak last minet...saje jep sabotaj aku ! grrrrr

tujuan kek di packed sedemikian adalah nak bg classmate merangkap ex-housemate..hehehe...nak bg org kne la cecantek cket..kan kan kan ?

so, dats all for entry tonite...
till we meet again with new trial recipe..
emmm rase nak buat carrot cake kukus plak laaa...
im prefer kek kukus sebab rase dy lagi moist berbanding bakar...

selamat mencuba...resepi korang gugel jep laa...nunyte !

nota kaki :
tetibe rendu plak nak stalker fesbuk pak cik kambeng tue..
tp dy daa tukar password plak..
cisss jahat ! jgn harap nak add blik daa..
sape suh unfren kite dulu kan kan ?rarwwww
so, boleh la nenoty cket..kan kan..?? HAHA *gelak jahat* =_='





Saturday, September 8, 2012

semoga berbahagia !

selamat menjadi pengantin kepada kesayangan saya...
hope, sentiasa happy di samping org tersayang...
sarah di sini sentiasa mendoakan yang terbaik !
aminnnn :)

# sorry coz taa dpt attend event tue...emmmm :'(

yeaaa disebabkan merajuk tak dapat balik kl utk sehari,
kuaa makan kat luaa...mcD okey ! HAHA
ingt nak tgok wayang tp ujan plak seharian...kite ade skuter jep laaa....
dah, tak tawu nak taip ape dah !





















p/s : just ignore that ugly face...kihkih...even korang da tgok kan kan ?and one more thing, kite mmg mkn burger roti dulu then bru mkn daging dy..pelik kah ? tak pun ! hekkkkk

Thursday, August 30, 2012

lupa kah anda ?

kadang-kadang even kita kenal org tu dah bertahun,
tak bermakna dia faham kita sepenuhnya...
fine...nak balas dendam block fb aku kan ?
jgn harap nak jadik fren anda blik !
skype ngan yahoo pown da delete...puas hati !
lupe ke kamu saya ni seorang yg pendendam ? lupe ke ?
ahh tak kire laa even aku yg start dulu kannn...
mati tak layan ! makan dalam tau...

aku nak stdy pown takde mood...
huiii sejak class start lepas cuti raya,
malas sungguh-sungguh laa nak stdy...
mengapakah ? nak kate makan ketupat or lemang, aku mana mkn pulut...
choiii...takde sesape ke nak marah aku suruh study ?
please please, marah lah saya ! =_='

padahal maybe esok ade test...
maybe laa sebab patot nye before raya test nieee
tp tak jadik pasal sume da dok pikir raya kan ! HAHA

esok class kul 8...study dah tapiiiii
haremmm tak masuk pown description dy dlm pale otak...
ingat ape tak tau ??measurement ingt la jugak...hek hek

oh yeaaa ! one more thing, tak suke nye kalau kite nak bercerita tp org tue mcm tak amek port jep kite punye cerita...mmg laa taip msg if nak story taip pnjg2...kalu ckp depan2 pown berjela-jela kuaa ayat kann??ape punye alasan lah bagi..tak sudi bace ckp je lah..pasni taknak cter pape dah...and kamu pown jgn nak bercerita apa-apa kat saya ! tak mau amek port dah faham ?????

orang tak sudi, kita pown tak sudi lah ! eleyhhh...kecoh btol...
banyak sebenarnye aku nak bebel nie...tp dah laa..lain kali plak...
benci kamu banyak-banyak Mr.vokal A !!!!!!

taipan akhir entri :

dengan "manusia" sorang tue da kembali bercakap sejak salam raya kedua..
hmm even da bercakap kejanggalan tue maseh ade bg aku..whatever laa..
as long, sume nye hampir pulih...first time wooo aku tak bercakap ngan org lebih dari sebulan dan dua bulan...gler lah!! nak kate ngantok tak jugak...tgok movie yukkk ? =)

Monday, August 20, 2012

epy eidul fitri 2012 :)

naaahhhhhhhh
cepat sungguh masa berlalu kan...
daa raye daa puunnn...
aku post entri pun daa raye kedua nie haaa
hehehe...
pape pun, slmt ari raye buat sume bloggers and blog walking...
kot2 la selama nie tertaip bahasa kasar,
sampai korang bace pun naik nyampah kan ! heeee
hurmmm 1st day raye cam every year laa...
pegy umaa tok wa sane tok wa sini...
tok ami umah depan tok ami umaa belakang...
arini raye kedua taa tawu nak pegy mane daa...
mak cik pak cik, jom bawak kami pegy jenjalan !
buhsannn bowink lorrrr...huiiiii

duit raye ? hmm dapat ugak !
daa besar pun aku still dpt duit raye...jgn jeles yeaa ! bluerkkk =P

dah laa..takde mende sgt nak hupppdate reraye nie....
bagi korwang satu gmbr laa erhh ?





















-nie laa pemaisuri hati a.k.a tok pah saya !-

nota bawah-bawah :
asemen banyak...cuti seminggu jepppp...home test agy...arghhhhhhh taa suke nye ! student nie taa pnah nye cuti dgn aman kan kan ? huh !

Tuesday, July 31, 2012

tired enough !

bulan-bulan pose tak baik merungut kan..??
hari ni hari ke-11 ramadan...
so far, everything go through smoothly like usual..
but, tawu la kan bulan pose...
air tak cukup...
so, mostly aku nmpk sumenye bibir kering and pecah2...
termasuk la aku..nk mkn pun was2 b'coz rase pedih cket..
pakai lip balm?
alamat batal la pose aku dok keje lick bibir..
lip balm aku rase stoberi...yummylicious ! HAHA

now, lets move forward..
kuliah da start...msuk minggu ke-3..
and apa yg mengecewakan adalah bnyk sgt lec bru..
aiyaaaa tak suka nya !
ajar ape pun aku tak faham..
for Miss I and Miss S...
haaa..sangat membosankan !
siap kate, saye pun bru nk blaja ajar subjek nie *Miss I said that okey?*
cehhh...nonsense !
abes laa pointer aku sem nie...last sem plak tue !
and Madam F even dy bru ajar, but for me shes better one from two above...
shes more matured..perhaps..?
and for Miss N, shes quite friendly, cute, funny..yeahh..i like her ! :))
emmm saye cume tak suke Miss I and Miss S...hihihi

apehal laa lec senior bg lec bru ajar student senior..
bg la ajar dak junior sem 1...
depa sume kan bru msuk then tak tawu lec mane yg okey or tak...
for sure, lelame depa akan biasa kan..
ni kami yg last sem plak nk kne hadap lec baru...
umo tak jauh beza sgt...huhhh tak suka lah !
bg ajar killer subject plak tue..
ekonomi binaan and ukur kerja kejuruteraan yang paling sakit...parah !

and for u ols information, tadi ade 1st quiz and Miss I tue quite cruel..
aku ngah tulis answer boleh dy men tarik jep answer paper aku..??benci tau !
dah la bg solan bnyk siap ade essay...mark 50/50...
bg mase 10 min jep...??sengal...tak puas hati btol !
bukan aku sorang dok soh seh soh seh tak puas aty...sume skali ! rarwwwwww
absolutely la aku fail 1st quiz tue..ahh whatever !
rasenye 3 taun stdy 1st time quiz smpy 50 mark...salu test jep !
not professional kot dy neyh..??
1st time mengajar la katekan...

dah letih aku nak bebel pnjg2...naseb esok klas kul 2..hehe


taipan jari-jemari ku :

#rendunye nk buka posa ngan Teja...taun nie taa dpt buka pose sesame cam 3 taun yg lepas2...heee sedih and touching sikit !
#aku nk baju raya kale merah...huuu Teja sponsor please please ? HAHA
#rasenye tinge dah kurang dengung..hope ilang la cepat2 mls nk attend appointment on dis coming 13th august..arghhhh malas malas !

Friday, July 20, 2012

harus ku tempuh !

hype ! :)

esok da start puasa...cepat sungguh masa berlalu...
semester 6 pun da minggu kedua..
mcm banyak je dugaan dalam semester nie...
duduk uma tok pah skrg...
dah tak dok uma sewa...
mcm2 la dok sini...
serabut sana serabut sini..
cepat lah abis study..
keje kat negeri org pun bagus !
aku sentiasa dalam keadaan dilema...
nak cakap pun serba payah segala hal..
dok uma sendiri ingat kan nak senang....
bertambah payah ade lah ! benci betul aku !
nie la dikatakan di telan mati emak, di luah mati bapa !
grrrrr...menanges bnyk kali pun takde guna...

harap2 lah dok uma sendiri agy sng study nty...
aku kne fokus btol2 lah dlm kelas..
selama nie 50% je otak dlm klas 50% agy ntah ke mana...
he he he *aku berangan lah time klas kot?*


hmm cerita lain ?
lelaki nie ego..
jangan harap aku nak cari dah !
seminggu, sebulan kamu tak cari,
selama tu jugak la aku tak cari..
mati tak amik tau ! malas malas malas !

sentiasa nak bagi saket aty org...
betul lah ckp manusia...
sendirian lebih baik kan ?

dah ! malas aku nak membebel...
buat saket otak je !

perkara-perkara lain :

1) baru aku tau bubu tue rupenye "boy"..dy da dpt kawan..name mini...HAHA
2)telinga berdegung / berdesing dah berapa hari tak ilang2...tekanan ! rasa mcm nak pergi jumpe psikiatri jep...sumpah tekanan jiwa mcm nie...bnyk cara dah buat tak ilang...mental dah aku rase ! :'(
3)ikut hati aku nak buang je mesin basuh kat umah tok pah nie..sumpah menyeksakan ! basuh baju guna tgn lah lagi senang ! tgu aku bnyk duit beli baru...hmmmmm




















Tuesday, July 10, 2012

being a student..AGAIN !

ya ya ya...semester break habis sudaaa
esok daftar sebagai pelajar paling senior...
semester 6 ! im comingggg yuhuuuuuu =_="
pagi tadi pown telah menamatkan perkhidmatan di 7-ELEVEN...
huhu...rase tacing jugak lah siket ! siket jep...bluerkkkk
takde ape nk story sgt, just nk bg tawu...
pasni hadap asemen,lappy,class...test...and quiz!!!!!

btw, i got new pet !
what a little cute bubu...
name dy bubu...


skunk dy xde kwn...nty aku cari kekasih utk kau ye syg !
im wonder either this bubu  'girl' or 'boy' ??
hahaha



ini lah keje saya during sem break...
setiap ari boleh minum SLURPEE free..
nak minum free keje la 7-ELEVEN..
*promote kejap*
minum lah korang smpy muntah !
slurpee jep laa...lain tak boleh free ye !

dah, tue jep la aku nk cerita arini...bye-bye ~

;)

nota bawah-bawah :

jari menaip, mulut mengunyah cikedis JIGS..
sejak bila aku suka makan junk food ntah ?
miss my honey teja ! 
oh mennnnn







Saturday, June 30, 2012

I.N.S.O.M.N.I.A

yeaaa  aku sedang mengalami INSOMNIA skrg...
padahal kul 7 pagi kejap lagi masuk keje...
aku ulang...7 pagi okey !
skrg da pukul 3.30 pagi time aku dok menaip neyh...
aiyaaa ape jadi pun taa tawu lah !
nie laa akibat nya kalau dah biasa tido lewat..
dah jadi habit kan ?

jommm aku share info ngan korang pasal insomnia nie even though korang buley gugel jep kan !



Simptom-simptom insomnia
1) Kesukaran tidur di waktu malam
2)Sering terjaga waktu tidur dan sukar untuk tidur kembali
3)Bangun terlalu awal di waktu pagi
4)Tidak mendapatkan tidur yang berkualiti yang membolehkan anda berasa segar pada keesokkan harinya.


Apakah penyebab insomnia ?

Mereka yang menghidap insomnia ini mungkin kerana tekanan waktu kerja di siang hari atau terlalu banyak mengambil kafein dan mereka ini perlu mendapatkan nasihat dari doktor.Tanpa rawatan ia akan bertambah kronik dan akan berulang-ulang terjadi.

Tips elak INSOMNIA !


-Jadikan bilik tidur anda sebagai tempat yang selesa untuk tidur tidak melakukan aktiviti seperti makan dan menonton tv di dalam bilik.Pastikan dalam 15 atau 20 minit anda sudah boleh melelapkan mata jika tidak tukar ke bilik lain dan cuba untuk tidur.


-Tetapkan masa tidur dan jaga anda, pastikan anda bangun pada waktu yang sama setiap hari dapat membantu anda menjangka waktu tidur anda.


-Awasi pemakanan anda dan elakkan minum kopi empat hingga enam jam sebelum tidur,jangan juga makan makanan berat dan jika lapar makan snek yang ringan dan jangan merokok kerana ia akan membuatkan tubuh sentiasa berjaga.


-Elakkan tidur waktu petang kalau perlu juga tidur selama 30 minit sahaja.


hmmm tapi rase nye arini aku takde la plak tekanan di siang ari...and tak amek kafein pown okey ?
agak-agak ape lah ade dlm pale otak aku skrg smpy mata aku tak boleh lelap neyh kan?
im wondering about my own self... HAHA

nampaknye esok keje balun kafein bnyk2 laa...
nak bertahan dari pukul 7 pagi sampai pukul 3 petang tue kan !!!

current activity ? listening to songs by one night only...















if i can scream out loud just like the girl in the picture up there, for sure aku buley tido terus lepas nie kan !
macam aku tinggal sorang je gaya nya kan nak buat mcm tue !
jerit bawah bantal la jawab nya ! he he
dah, cukup sudah sampai di sini...
bosan kan ? fine ! =P

selamat pagi semua !

taipan jejari :

SUNAN MUSAFIR sudah dlm gengaman...tak sabar nak baca !
rindu nak buat desert...mousse just wait for me yeaaa...nyammmm
sem break almost come to the end on this 10th of july...arghhhhhh

Wednesday, June 20, 2012

fakta saya ?

kalau takut dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai....

ok, aku merapu je !
manusia ni kan...nak kita hormat dia je...
dia tak hormat kita pulak...
tak kira la tua dari kita sekali pun kan ?
hormat hak milik semua orang lah !
kamu tak layan saya, saya tak layan and tak bercakap dgn kamu..
fair and square isnt it ?
siket pun tak berkesan tau ! heeeeeeee

okey, fakta satu :
pointer sem lima saya lulus...oh yeaaa terharu dgn diri sniri !
maseh lepas target...hue hue hue :)

fakta dua :
interview juruteknik ukur bahan saya dah pergi...
hurmm buley laa..soso...
and and interbiu for pembantu tadbir i cant attend for it...
jauhhhhhhh....huhuhuhuu

fakta tiga :
dah bagi resign letter....huhu...
tak sabar nak msuk study blek...
daftar 11 july nty....nak abes cepat2...

fakta empat :
trilogi terakhir bagi novel bagaikan puteri dah keluar rupanya!
SUNAN MUSAFIR...tgu aku beli kau okey !
tak sabar nak lepas rendu dgn Laksamana Sunan...he he



































okey, enough for tonite ! daaaa

Monday, June 4, 2012

keluhan berat ku

ingat aku tunggul kayu ke buat mcm tue...?
saket jiwa btol kalau dok layan perasaan...
setiap ari makan ati...
dah laa tak say sorry ke ape kan ?
takde perasaan btol....
org tgah susah hati bertambah susah hati mcm nie tau !

senak pewot nape ntah dari pagi semalam..
makan pain killer da overdose aku rase..
menyaketkan pale aku agy ade laa...
nanges kat tempat keje...buat malu jep !
nanges senak pewot + nanges saket hati..heaven isnt it ?
first time ever selame yg aku pnah keje,
aku tido kt tmpt keje...
kejap jep laa....sejam kot..??
hue hue hue..tak tahan doe !
nape erh ngan pewot saye kawan-kawan ?
okey, nevermind !

dah dua minggu tak amik mr.E saye..
kene cuba bertahan nie...
sebab appoinment ngan doc da tunda ujung bulan 7...
kira2 stok tak cukup...huwarghhhh saket sangat ! :(
malang nye naseb saya...
tak baik mengeluh sarah
hurmm whatever ~

start sem agy sebulan...
agak2 cukup ta duit nak bayar semua...??
yuran...broadband 2 bulan...
my beloved sheapy agy 2 bulan ugak...
bulan nie dua-dua di atas dah msuk 3 bulan...
ouhhh serabut siot ! sumpah tekanan...


buat mr.A...saya off fon dua-dua...
facebook pown deactivated...
saya tak marah pown okey...
kamu mesti sangat gembira tanpa gangguan dari saya...
dah lah mungkir janji...tgu lame tak sampai jugak...
malu kat fesbuk kalau letak gmbr kita dua org...huh !
tacing gler...sungguh rase tak dihargai sarah skrg...
time diperlukan manjang tak ade..
pendam sorang2 lagi bgus sume masalah...
eh, aku ade masalah ke ? huhu

but, im still loving you like before mr.A...
aku memang mengade-ngade...so what ??!!
dia bace ke entri yg aku post nie? pedulikan !
tak nak ade gangguan...penat layan karenah kamu...
senang...tak payah contact sesape...
on pun takde sape nak msg or kol aku...sadissss jep rase !
jimat ugak kedit aku kan kannnnn
pape cari la aku kt umaa tok pah ye kengkawan ? heeeee

nak tido laa...nti kul 3pm kene masuk keje balik...
penat...saket lagi...taknak keje boleh tak..??
selamat malam... HAHA

p/s : tengah berfikir untuk decide samada nak g ke tak intebiu kt putrajaya next week...
kewangan mcm tak mengizinkannnnn :'(

Friday, June 1, 2012

luahan hati :(

ouhhhh...
sungguh sadis rasanya apabila ada komitmen ,di mana sume kena tanggung sendiri...rasa nak berhenti belajar pula tiba2..even tgal satu semester saja lagi...

berat sungguh tanggungjwab neyh ! (T_T)

kalau ptptn tak masuk penuh next sem terpaksa laa ulang-alik dari alor star ke jitra then ke alor star balik even ianya bakal memenatkan aku doe !

sewa rumah bil api air mcm mana kannnn...?

i've to be independent girl for next 6 months !

then terpaksa keje part time la jwb nye...

yosh ! berusaha sharifah sue sarah... *ayat penyedap hati*

aminnnn....hopefully everything go through smoothly...

sesungguhnya saya sangat susah hati tika ini..

merana sungguh jiwa ku ! :(

and im very very pretty sure ptptn tak masuk full coz dah pinjam wang ujrah b4 masuk 1st sem..hehhhh...tanggung sniri kannnn

sorry sebab sudi bace entri luahan hati aku yg bosan..
blog aku kan...suka hati lah !  : )

taipan jari2 bawahan :
baru balik keje....seminggu shift malam..
keje malam tak rase penat...hari nie cuti...
kenapa lah gaji tak masuk agy...??
lari bajet aku doe ! rasa nak menanges nieeeeeee

Saturday, May 26, 2012

"kacau-bilau"

yeaaa finally cuti jugak pada arini (jumaat)...
lepas almost 2 weeks keje...
aku post entri nie dah msuk ari sabtu ye geng! hek hek

keje biase2 jep bagi mengisi mase cuti ...
tgal sebulan lebih dr skrg...
btw, aku dpt interview SPA keje kerajaan..
bagi juruteknik ukur bahan !
ohsemmm isnt it ?
tapi yg sadis nya kat putrajaya...
aku dok alor setar...adoyaiiii...
nak menapak plak ke sana !
haishhhh~
tawu nak pgel aku kemaskini dulu aku nye butiran peribadi...
da dekat 2 tahun...mane nak expect doe !

pape pun, saya bersyukur walaupun ianya hanya temuduga !
hope berjaya...aminnnn...sape tak nak keje kerajaan oiiii

rase sekarang nie kacau sungguh jiwa aku..
banyak btol komitmen nak kne tanggung...
parah betul kehidupan mcm nie...

the conclusion, misi kehidupan masa hadapan, nak hidup senang...
tak nak kaya...cukup lah dengan hidup senang..hehhhh =_="

cepat lah habis diploma...cepat lah habis belajar !


taipan bawah-bawah :

keje mcm ni mmg la ade shift...
naseb la shift pukul berapa...
selagi tak sampai umah kul 11 malam lebih2 sikit...
selagi tu  la tok pah tak tido...
aisey men !
cucu kesayangan rupenye aku nie...he he he
aku baru pas pekene "lempeng" cicah kari ikan..
dengan teh o panas bersama bapak gua doe !
korang mampu..? aku masak sniri kot !
gila kau terangkat...kene plak baru lepas hujan...sejuk...
maveles ! semoga ketemu lagi..chalo bete..daa~

Tuesday, May 8, 2012

boneka kah ?

jangan kerana guruh bergempita,
air di tempayan kau kering kan...
jangan kerana unggas di rimba,
denak di sangkar kau lepaskan...
jangan kerana pelangi yang indah,
lampu di kamar kau matikan...
jangan kerana kerlipan kaca,
zamrud di tangan kau lempar kan...
jangan kerana buih yang indah,
bumi yang nyata kau tinggal kan...

jangan, jangan dan jangan....

sayang dan cemburu saling mengiringi,
apabila sayang berbunga di hati,
cemburu pasti menemani...

tanpamu..
walau tengkujuh sepanjang usia,
hidupku tetap di landa dahaga..
walau gempita insan berpesta, 
duniaku sepi tidak bermaya...

apabila cinta berbunga di hati,
hanya suara kekasih mengandungi erti,
kata-kata orang lain kedengaran sumbang dan menyakitkan hati...

tahu kah kamu betapa saya rindu ?
sungguh ! bagai pungguk rindukan bulan..
tapi...mengapa kamu tidak mengerti ?

sakit nya rasa di hati...ouch ~


:'(

taipan jari-jari : 


malam ni rase sedih...knp dy x faham..? knp ?
final exam dah abes...sem break about 2 months...
keje..?? hopefully dpt...
saya tak betah tinggal di rumah selama itu,
tanpa melakukan apa-apa !
iye...ayat berbunga-bunga kan ?
sebab nya aku tengah bace novel laa~
tetapi sungguh...hati rase sungguh merindui dia ! hanya dia !
mase awak 24 jam tak cukup banyak yg di beri pada saya !
saya kecik ati nie tauuuu


Saturday, April 28, 2012

minggu kesengsaraan

selesai sudah 5 paper for final exam...4 more to go...
ouh ! ape kebende la banyak sangat paper utk kos QS neyh ?
sadis btol...

*agak-agak ade tak classmate aku gini ? lols !*





















haaaa jgn tertanye-tanye mengapa aku post new entri...
padahal time utk study neyh !
nak muntah dok menghafal saje dekat seminggu neyh...
haish ! *eh eh, ujan da benti, x smpy 10 min pown ?abaikan*


saye rase.....my note not complete enough lols !
mengapa aku tgok soklan exam lepas-lepas takde jwpn pown dlm note ?
haaa jgn dok suruh aku gugels cari jwpn la kan ? huh ! tak suka lah !
dah, jom tido...eh eh silap...jom smbg setadiiiiii (T_T)

taipan jejari :

1) Ukur Kerja Kejuruteraan Awam dan Teknologi Binaan agak susah sedikit !
 im gonna try harder for it !
2) Lepas final ni (last paper on 3rd of may)semester break almost 2 month ! auwwwww  loike~

Thursday, April 12, 2012

L.E.G.A

yo yo wassup....
lega !
ya....satu perkataan yang aku nak cakap sangat arini..lega !
setelah lepas presentation CPP aku siang td hanya kelegaan dpt ku ucap kan...
and tersenyum bahagia...heee...cket jep la...
even kene re-do cket tp taa seteruk perasaan kwn-kwn laen yg tajuk kene reject...
btw, all the best kat kwn-kwn yg kne re-present balik on this coming sunday...
hope everything go through smoothly yeaa..??
then buley fokus final exam plak even asemen, test and kuiz still bnyk agy !
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

risau nie tawu ? cehhh =_='

i hate theory subject lols !

Monday, April 9, 2012

perlu kah ?

eeeiii benci lah !
tak sukaaaaaa
saya tak sengaja...
then rase bersalah lak skrg...

haaa...iktibar nye ?
sebelum buat sesuatu pikir dulu ok !
kan dah kena...
peduli lah !
benda dah jadi kan...??
macam aku kisah sgt....

moral value kat sini, jgn dok asyik ber'fesbuking sgt lah !
mendatangkan masalah di kemudian hari...

*sape yang ajar aku sign up fesbuk erk? totally forgot !*

huhuhuhu....
maaf sangat-sangat ye encik ?
saya tak bermaksud apa-apa pun...
touching nie tau !

=(


taipan jari :


1 -  kene block dah kot fesbuk aku....? huh !  majok laaaa :'(
2 - puas pakai baju kurung ade merah2 at last tak present plak CPP siang tadi...bru nk bersemangat !
3 - tengok yg lain present bnyk kne re-do, reject, soalan maut yg panel tnye..maut ke erk soalan tue ? boleh laa..tetibe lak aku rase cuak nk present esok...cis ! 

Saturday, April 7, 2012

tanda tanya ?

why im so sad tonite...?
i just cant stop crying...
hilarious statement, isnt it..?

ok,stop ckp org putih !
im totally malay girl..ha ha ha ( gelak terpaksa kah ? )

tacing mlm-mlm nie syg !
suddenly nanges dekat sejam and tersedu-sedan...
dan aku pon tak pasti knp perlu nanges ?
saje-saje nk buang air mate...
dah lame tak buat aktiviti nie !
sekali-sekala apa salah nya kan kan ?
baik utk mencuci mate....
pergh ! ( ade bakat jadi novelis tak? mimpi ! )

even though arini ade laa wiken yg taa brape nk buhsan...
hang-out wif gurlfren...
having movie and mc'D...krusher over n over again...
totally im addicted to KEPSI krusher already...damn for that !
bab mengabiskan duit no.1 kau kan ? ( kate kat diri sendiri ! )
shopink for two...blouses? ( pasal tgah offer kan price dy ! )
kopak duit seyh ! cis !

you touched my heart you touch my soul,
you changed my life and all my goals..

lalalalala

you have been the one,
you have been the one for me....

lalalala

*tengah nyanyi lagu james blunt, sedih ! * ( abaikan ! )

perasaan skrg ? sedih..and lapar ! last makan kul 3 ptg kot...?

aktiviti esok ? bbq kat air terjun bersama rakan sekelas ...

owsemmmm

cuti dua ari yg di isi tanpa pembaziran ! heeeeee

persoalan sekarang...mengapa aku sedih ? mengapa ?

 mengapakah kau wahai hati...apakah yang tidak kena ?

tuan mu sungguh merana nie tawu ?

dah, puas aku membebel....macam ade org nak bace kan ?

esok gerak kul 8 pagi...awal nye ! taa dpt lah aku tgok kartun !

-aku sedar aku hampir 22 tahun...agak tua dan sakit kenyataan itu -

harap dapat mimpi terindah and make me smile for the whole day tomorow..

morning !

nota ujung-ujung :

1st of all, sorry sebab entry saya yang panjang and membosankan...
tp korang still bace smpai bawah kan ? thanx for dat ! =P
second, im miss him sooo much and its HURT ! : (
tak nak rindu dah lepas nie...tacing sungguh nie auw !




Tuesday, April 3, 2012

benci benci dan benci !

takde study week....
saya ulang...tiada study week...
what??!!!!! *aku bercakap dengan nada yang tinggi*
kejam aih politeknik nie..
pejadah takde study week ntah...
ingat otak aku otak komputer ape...??
input boleh masuk dengan sekali tengok....cis !
jadual exam da la pack btol..
paper takde gap sangat..
mmg bersepah bersepai la otak aku jawabnya tau !
hope sangat lec berhati baik...
takde class semingggu before final exam start...
paper start 22 april neyh...
pantas sungguh la haiii mase berlalu kan kawan - kawan ?
sesungguh nya, persediaan aku utk menduduki exam = 30% sahaja !


arghhhhhhhhhh ! dah, jom tido...
memandangkan aku ''free" arini...
buley tydo smpy lewat ptg even people said tydo petang taa elok !
ah, kesahhhhhh ?

note kecik : lec nie, daa nk dekat exam pown still bg asemen...susah lak tue ! yg sedia ade pon tak siap lagiiiiiii

Thursday, March 22, 2012

bila ianya bermulaaaa...oh oh !

*************************************
yeaaa pepagi buta nie time family or,
sesetengah member2 gue sdang nyenyak tido...
gue ngah pusing cari info gi mana mau laku-in gue punye CPP...
lebih tepat, pre-proposal, or thesis ?
whatever it is, im stuck in my room already ! *sigh
mate aku dah berbintang-ber'stars da...
cmne ek nk start buat thesis nie ?
nak guna perkataan ape ek memule ?
tak kan nak gune....
"once upon a time......"
ha ha ha
ok merapu !
back to our main topik....
tajuk CPP aku adalah pasal saliran..
lebih tepat lagi LONGKANG...
nampak mudah kan..??
alahhhh longkang...pejadah nak kaji ntah ?
amboiiiiii senang korang cakap kan ?
ce try buat tgok....
huh huh huh bebanyak kali (T_T)

-oh my lovely mood, please please come to me baby-

daa laa nk present ari senin nie...
ianya menentukan hidup dan mati aku...
ceh ! ayat siket nk power jep kan ?
i dont want to repeat the presentation with different topic !
boleh cacat otak aku gini doe...


bla bla bla...
malas aku nk membebel atau lebih kasar nye lagi aku malas nak menaip !
jom tido...
ouhhhh...im flyinggggg ~ 
=)

taipan bawah-bawah :
 CPP ape erk ? aku lupe doe ! adakah cadangan projek penyelidikan?
ah ! mati taa layan....
skype-ing with my lovely teja tadi...osemmm
saya rindu awak lah ! heeeeeee

************************************* 

Friday, March 16, 2012

Tua vs Muda

********************************

older said : anak dara tak baik duduk kat tangga, nanti kawen lambat
younger said : orang susah nak lalu tu pasal orang tua cakap macam tu

older said : tak baik potong kuku malam - malam nti pendek umur
younger said : dulu-dulu tak ada lampu takut terkepit isi tak ke naya ?

older said : makan tak baik pindah tempat nanti kawen dua
younger said : alasan je tue padahal tak sopan !

older said: jangan duduk atas bantal nanti buntut naik bisul
younger said : bantal tue kan utk orang tido bring, duduk kan tak senonoh jadi nye !

older said : meniarap jangan angkat kaki belakang nanti mak bapak mati
younger said : dah bende tu tak sopan, orang tua ni bnyk alasan laaa

older said : anak dara tak elok makan leher ayam nti kepala teleng
younger said : dulu-dulu nak makan ayam susah, anak ramai,
leher ayam satu nti berebut

older said : jangan keluar time senja nti kene sorok ngan hantu
younger said : time tue kan dah nak maghrib...for sure orang tua2 suruh solat...

older said : kat dapur jangan menyanyi nanti kawen dgn orang tua
younger said : padahal kan tgah masak kang tak pasal2 apa yg di masak hangit

dah, banyak lagi kalau nak pikir apa yang orang tua selalu cakap...
for the conclusion, orang tua cakap berkias, lembut, tak nak bagi orang terasa..
orang sekarang cakap straight to the point...tak berlapik langsung...
ceh ! kurang sopan gaya nye...
*hardly sigh*


p/s : banyak sangat tido hari ini, saket kepale aku doe !


********************************