life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Thursday, March 22, 2012

bila ianya bermulaaaa...oh oh !

*************************************
yeaaa pepagi buta nie time family or,
sesetengah member2 gue sdang nyenyak tido...
gue ngah pusing cari info gi mana mau laku-in gue punye CPP...
lebih tepat, pre-proposal, or thesis ?
whatever it is, im stuck in my room already ! *sigh
mate aku dah berbintang-ber'stars da...
cmne ek nk start buat thesis nie ?
nak guna perkataan ape ek memule ?
tak kan nak gune....
"once upon a time......"
ha ha ha
ok merapu !
back to our main topik....
tajuk CPP aku adalah pasal saliran..
lebih tepat lagi LONGKANG...
nampak mudah kan..??
alahhhh longkang...pejadah nak kaji ntah ?
amboiiiiii senang korang cakap kan ?
ce try buat tgok....
huh huh huh bebanyak kali (T_T)

-oh my lovely mood, please please come to me baby-

daa laa nk present ari senin nie...
ianya menentukan hidup dan mati aku...
ceh ! ayat siket nk power jep kan ?
i dont want to repeat the presentation with different topic !
boleh cacat otak aku gini doe...


bla bla bla...
malas aku nk membebel atau lebih kasar nye lagi aku malas nak menaip !
jom tido...
ouhhhh...im flyinggggg ~ 
=)

taipan bawah-bawah :
 CPP ape erk ? aku lupe doe ! adakah cadangan projek penyelidikan?
ah ! mati taa layan....
skype-ing with my lovely teja tadi...osemmm
saya rindu awak lah ! heeeeeee

************************************* 

Friday, March 16, 2012

Tua vs Muda

********************************

older said : anak dara tak baik duduk kat tangga, nanti kawen lambat
younger said : orang susah nak lalu tu pasal orang tua cakap macam tu

older said : tak baik potong kuku malam - malam nti pendek umur
younger said : dulu-dulu tak ada lampu takut terkepit isi tak ke naya ?

older said : makan tak baik pindah tempat nanti kawen dua
younger said : alasan je tue padahal tak sopan !

older said: jangan duduk atas bantal nanti buntut naik bisul
younger said : bantal tue kan utk orang tido bring, duduk kan tak senonoh jadi nye !

older said : meniarap jangan angkat kaki belakang nanti mak bapak mati
younger said : dah bende tu tak sopan, orang tua ni bnyk alasan laaa

older said : anak dara tak elok makan leher ayam nti kepala teleng
younger said : dulu-dulu nak makan ayam susah, anak ramai,
leher ayam satu nti berebut

older said : jangan keluar time senja nti kene sorok ngan hantu
younger said : time tue kan dah nak maghrib...for sure orang tua2 suruh solat...

older said : kat dapur jangan menyanyi nanti kawen dgn orang tua
younger said : padahal kan tgah masak kang tak pasal2 apa yg di masak hangit

dah, banyak lagi kalau nak pikir apa yang orang tua selalu cakap...
for the conclusion, orang tua cakap berkias, lembut, tak nak bagi orang terasa..
orang sekarang cakap straight to the point...tak berlapik langsung...
ceh ! kurang sopan gaya nye...
*hardly sigh*


p/s : banyak sangat tido hari ini, saket kepale aku doe !


********************************

Friday, March 9, 2012

pejam dan celik

****************************

pejam celik blink blink cket kelopak mate...
da bulan march...
skunk pun dah masuk hari ke-9 bulan tiga...
cepat kan mase berlalu ?
aku pun taa sangka da dekat 3 bulan aku study...
sungguh !
 bnyk lagi nk kne catch up bile bnyk mende aku taa brape faham
but, still play around happily..
ha ha ha

cis !
next month da final exam...
huuuu ngeri pulak....
hope, everything go through smoothly...
pray for me yeaaa ?
aminnnn

hurm, frankly speaking...
 classmate skunk more sporting than time buat sijil dulu...
i loike ~

oh yea ! congrate utk cik anna n my beloved uncle, ami fuad...
sebab sudah jadi ibu dan ayah...
they got baby boy on 1st march 2012...
-syed harith muayyad bin syed fuad-
awesome isnt it ?

asemen belambak-lambak...
engat nak pulang ke rumah tok pah,
tapi mcm taa buley la plak.. 
hold , hug n kisses for my new cousin...
i do love babies ~
they're so cute n kecik like doll...
rase nanak cubit kuat - kuat ! 
he he he
baby, just wait for kak ayaa yeaa..? :)

in addition, last saturday,
 lepaking with my teja !


first time ever naik beca ! berbunga sungguh hati kami...ha ha


nice view kan ? yeaaa i knew it :)


seriuosly kene dayet when im look fat enough in diz picha !
*heaven*


p/s : dayet la sangat kan padahal mkn kepsi dekat kul 11 td...cehhhh


****************************