life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Saturday, June 30, 2012

I.N.S.O.M.N.I.A

yeaaa  aku sedang mengalami INSOMNIA skrg...
padahal kul 7 pagi kejap lagi masuk keje...
aku ulang...7 pagi okey !
skrg da pukul 3.30 pagi time aku dok menaip neyh...
aiyaaa ape jadi pun taa tawu lah !
nie laa akibat nya kalau dah biasa tido lewat..
dah jadi habit kan ?

jommm aku share info ngan korang pasal insomnia nie even though korang buley gugel jep kan !



Simptom-simptom insomnia
1) Kesukaran tidur di waktu malam
2)Sering terjaga waktu tidur dan sukar untuk tidur kembali
3)Bangun terlalu awal di waktu pagi
4)Tidak mendapatkan tidur yang berkualiti yang membolehkan anda berasa segar pada keesokkan harinya.


Apakah penyebab insomnia ?

Mereka yang menghidap insomnia ini mungkin kerana tekanan waktu kerja di siang hari atau terlalu banyak mengambil kafein dan mereka ini perlu mendapatkan nasihat dari doktor.Tanpa rawatan ia akan bertambah kronik dan akan berulang-ulang terjadi.

Tips elak INSOMNIA !


-Jadikan bilik tidur anda sebagai tempat yang selesa untuk tidur tidak melakukan aktiviti seperti makan dan menonton tv di dalam bilik.Pastikan dalam 15 atau 20 minit anda sudah boleh melelapkan mata jika tidak tukar ke bilik lain dan cuba untuk tidur.


-Tetapkan masa tidur dan jaga anda, pastikan anda bangun pada waktu yang sama setiap hari dapat membantu anda menjangka waktu tidur anda.


-Awasi pemakanan anda dan elakkan minum kopi empat hingga enam jam sebelum tidur,jangan juga makan makanan berat dan jika lapar makan snek yang ringan dan jangan merokok kerana ia akan membuatkan tubuh sentiasa berjaga.


-Elakkan tidur waktu petang kalau perlu juga tidur selama 30 minit sahaja.


hmmm tapi rase nye arini aku takde la plak tekanan di siang ari...and tak amek kafein pown okey ?
agak-agak ape lah ade dlm pale otak aku skrg smpy mata aku tak boleh lelap neyh kan?
im wondering about my own self... HAHA

nampaknye esok keje balun kafein bnyk2 laa...
nak bertahan dari pukul 7 pagi sampai pukul 3 petang tue kan !!!

current activity ? listening to songs by one night only...















if i can scream out loud just like the girl in the picture up there, for sure aku buley tido terus lepas nie kan !
macam aku tinggal sorang je gaya nya kan nak buat mcm tue !
jerit bawah bantal la jawab nya ! he he
dah, cukup sudah sampai di sini...
bosan kan ? fine ! =P

selamat pagi semua !

taipan jejari :

SUNAN MUSAFIR sudah dlm gengaman...tak sabar nak baca !
rindu nak buat desert...mousse just wait for me yeaaa...nyammmm
sem break almost come to the end on this 10th of july...arghhhhhh

Wednesday, June 20, 2012

fakta saya ?

kalau takut dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai....

ok, aku merapu je !
manusia ni kan...nak kita hormat dia je...
dia tak hormat kita pulak...
tak kira la tua dari kita sekali pun kan ?
hormat hak milik semua orang lah !
kamu tak layan saya, saya tak layan and tak bercakap dgn kamu..
fair and square isnt it ?
siket pun tak berkesan tau ! heeeeeeee

okey, fakta satu :
pointer sem lima saya lulus...oh yeaaa terharu dgn diri sniri !
maseh lepas target...hue hue hue :)

fakta dua :
interview juruteknik ukur bahan saya dah pergi...
hurmm buley laa..soso...
and and interbiu for pembantu tadbir i cant attend for it...
jauhhhhhhh....huhuhuhuu

fakta tiga :
dah bagi resign letter....huhu...
tak sabar nak msuk study blek...
daftar 11 july nty....nak abes cepat2...

fakta empat :
trilogi terakhir bagi novel bagaikan puteri dah keluar rupanya!
SUNAN MUSAFIR...tgu aku beli kau okey !
tak sabar nak lepas rendu dgn Laksamana Sunan...he he



































okey, enough for tonite ! daaaa

Monday, June 4, 2012

keluhan berat ku

ingat aku tunggul kayu ke buat mcm tue...?
saket jiwa btol kalau dok layan perasaan...
setiap ari makan ati...
dah laa tak say sorry ke ape kan ?
takde perasaan btol....
org tgah susah hati bertambah susah hati mcm nie tau !

senak pewot nape ntah dari pagi semalam..
makan pain killer da overdose aku rase..
menyaketkan pale aku agy ade laa...
nanges kat tempat keje...buat malu jep !
nanges senak pewot + nanges saket hati..heaven isnt it ?
first time ever selame yg aku pnah keje,
aku tido kt tmpt keje...
kejap jep laa....sejam kot..??
hue hue hue..tak tahan doe !
nape erh ngan pewot saye kawan-kawan ?
okey, nevermind !

dah dua minggu tak amik mr.E saye..
kene cuba bertahan nie...
sebab appoinment ngan doc da tunda ujung bulan 7...
kira2 stok tak cukup...huwarghhhh saket sangat ! :(
malang nye naseb saya...
tak baik mengeluh sarah
hurmm whatever ~

start sem agy sebulan...
agak2 cukup ta duit nak bayar semua...??
yuran...broadband 2 bulan...
my beloved sheapy agy 2 bulan ugak...
bulan nie dua-dua di atas dah msuk 3 bulan...
ouhhh serabut siot ! sumpah tekanan...


buat mr.A...saya off fon dua-dua...
facebook pown deactivated...
saya tak marah pown okey...
kamu mesti sangat gembira tanpa gangguan dari saya...
dah lah mungkir janji...tgu lame tak sampai jugak...
malu kat fesbuk kalau letak gmbr kita dua org...huh !
tacing gler...sungguh rase tak dihargai sarah skrg...
time diperlukan manjang tak ade..
pendam sorang2 lagi bgus sume masalah...
eh, aku ade masalah ke ? huhu

but, im still loving you like before mr.A...
aku memang mengade-ngade...so what ??!!
dia bace ke entri yg aku post nie? pedulikan !
tak nak ade gangguan...penat layan karenah kamu...
senang...tak payah contact sesape...
on pun takde sape nak msg or kol aku...sadissss jep rase !
jimat ugak kedit aku kan kannnnn
pape cari la aku kt umaa tok pah ye kengkawan ? heeeee

nak tido laa...nti kul 3pm kene masuk keje balik...
penat...saket lagi...taknak keje boleh tak..??
selamat malam... HAHA

p/s : tengah berfikir untuk decide samada nak g ke tak intebiu kt putrajaya next week...
kewangan mcm tak mengizinkannnnn :'(

Friday, June 1, 2012

luahan hati :(

ouhhhh...
sungguh sadis rasanya apabila ada komitmen ,di mana sume kena tanggung sendiri...rasa nak berhenti belajar pula tiba2..even tgal satu semester saja lagi...

berat sungguh tanggungjwab neyh ! (T_T)

kalau ptptn tak masuk penuh next sem terpaksa laa ulang-alik dari alor star ke jitra then ke alor star balik even ianya bakal memenatkan aku doe !

sewa rumah bil api air mcm mana kannnn...?

i've to be independent girl for next 6 months !

then terpaksa keje part time la jwb nye...

yosh ! berusaha sharifah sue sarah... *ayat penyedap hati*

aminnnn....hopefully everything go through smoothly...

sesungguhnya saya sangat susah hati tika ini..

merana sungguh jiwa ku ! :(

and im very very pretty sure ptptn tak masuk full coz dah pinjam wang ujrah b4 masuk 1st sem..hehhhh...tanggung sniri kannnn

sorry sebab sudi bace entri luahan hati aku yg bosan..
blog aku kan...suka hati lah !  : )

taipan jari2 bawahan :
baru balik keje....seminggu shift malam..
keje malam tak rase penat...hari nie cuti...
kenapa lah gaji tak masuk agy...??
lari bajet aku doe ! rasa nak menanges nieeeeeee