life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Tuesday, July 31, 2012

tired enough !

bulan-bulan pose tak baik merungut kan..??
hari ni hari ke-11 ramadan...
so far, everything go through smoothly like usual..
but, tawu la kan bulan pose...
air tak cukup...
so, mostly aku nmpk sumenye bibir kering and pecah2...
termasuk la aku..nk mkn pun was2 b'coz rase pedih cket..
pakai lip balm?
alamat batal la pose aku dok keje lick bibir..
lip balm aku rase stoberi...yummylicious ! HAHA

now, lets move forward..
kuliah da start...msuk minggu ke-3..
and apa yg mengecewakan adalah bnyk sgt lec bru..
aiyaaaa tak suka nya !
ajar ape pun aku tak faham..
for Miss I and Miss S...
haaa..sangat membosankan !
siap kate, saye pun bru nk blaja ajar subjek nie *Miss I said that okey?*
cehhh...nonsense !
abes laa pointer aku sem nie...last sem plak tue !
and Madam F even dy bru ajar, but for me shes better one from two above...
shes more matured..perhaps..?
and for Miss N, shes quite friendly, cute, funny..yeahh..i like her ! :))
emmm saye cume tak suke Miss I and Miss S...hihihi

apehal laa lec senior bg lec bru ajar student senior..
bg la ajar dak junior sem 1...
depa sume kan bru msuk then tak tawu lec mane yg okey or tak...
for sure, lelame depa akan biasa kan..
ni kami yg last sem plak nk kne hadap lec baru...
umo tak jauh beza sgt...huhhh tak suka lah !
bg ajar killer subject plak tue..
ekonomi binaan and ukur kerja kejuruteraan yang paling sakit...parah !

and for u ols information, tadi ade 1st quiz and Miss I tue quite cruel..
aku ngah tulis answer boleh dy men tarik jep answer paper aku..??benci tau !
dah la bg solan bnyk siap ade essay...mark 50/50...
bg mase 10 min jep...??sengal...tak puas hati btol !
bukan aku sorang dok soh seh soh seh tak puas aty...sume skali ! rarwwwwww
absolutely la aku fail 1st quiz tue..ahh whatever !
rasenye 3 taun stdy 1st time quiz smpy 50 mark...salu test jep !
not professional kot dy neyh..??
1st time mengajar la katekan...

dah letih aku nak bebel pnjg2...naseb esok klas kul 2..hehe


taipan jari-jemari ku :

#rendunye nk buka posa ngan Teja...taun nie taa dpt buka pose sesame cam 3 taun yg lepas2...heee sedih and touching sikit !
#aku nk baju raya kale merah...huuu Teja sponsor please please ? HAHA
#rasenye tinge dah kurang dengung..hope ilang la cepat2 mls nk attend appointment on dis coming 13th august..arghhhh malas malas !

Friday, July 20, 2012

harus ku tempuh !

hype ! :)

esok da start puasa...cepat sungguh masa berlalu...
semester 6 pun da minggu kedua..
mcm banyak je dugaan dalam semester nie...
duduk uma tok pah skrg...
dah tak dok uma sewa...
mcm2 la dok sini...
serabut sana serabut sini..
cepat lah abis study..
keje kat negeri org pun bagus !
aku sentiasa dalam keadaan dilema...
nak cakap pun serba payah segala hal..
dok uma sendiri ingat kan nak senang....
bertambah payah ade lah ! benci betul aku !
nie la dikatakan di telan mati emak, di luah mati bapa !
grrrrr...menanges bnyk kali pun takde guna...

harap2 lah dok uma sendiri agy sng study nty...
aku kne fokus btol2 lah dlm kelas..
selama nie 50% je otak dlm klas 50% agy ntah ke mana...
he he he *aku berangan lah time klas kot?*


hmm cerita lain ?
lelaki nie ego..
jangan harap aku nak cari dah !
seminggu, sebulan kamu tak cari,
selama tu jugak la aku tak cari..
mati tak amik tau ! malas malas malas !

sentiasa nak bagi saket aty org...
betul lah ckp manusia...
sendirian lebih baik kan ?

dah ! malas aku nak membebel...
buat saket otak je !

perkara-perkara lain :

1) baru aku tau bubu tue rupenye "boy"..dy da dpt kawan..name mini...HAHA
2)telinga berdegung / berdesing dah berapa hari tak ilang2...tekanan ! rasa mcm nak pergi jumpe psikiatri jep...sumpah tekanan jiwa mcm nie...bnyk cara dah buat tak ilang...mental dah aku rase ! :'(
3)ikut hati aku nak buang je mesin basuh kat umah tok pah nie..sumpah menyeksakan ! basuh baju guna tgn lah lagi senang ! tgu aku bnyk duit beli baru...hmmmmm




















Tuesday, July 10, 2012

being a student..AGAIN !

ya ya ya...semester break habis sudaaa
esok daftar sebagai pelajar paling senior...
semester 6 ! im comingggg yuhuuuuuu =_="
pagi tadi pown telah menamatkan perkhidmatan di 7-ELEVEN...
huhu...rase tacing jugak lah siket ! siket jep...bluerkkkk
takde ape nk story sgt, just nk bg tawu...
pasni hadap asemen,lappy,class...test...and quiz!!!!!

btw, i got new pet !
what a little cute bubu...
name dy bubu...


skunk dy xde kwn...nty aku cari kekasih utk kau ye syg !
im wonder either this bubu  'girl' or 'boy' ??
hahaha



ini lah keje saya during sem break...
setiap ari boleh minum SLURPEE free..
nak minum free keje la 7-ELEVEN..
*promote kejap*
minum lah korang smpy muntah !
slurpee jep laa...lain tak boleh free ye !

dah, tue jep la aku nk cerita arini...bye-bye ~

;)

nota bawah-bawah :

jari menaip, mulut mengunyah cikedis JIGS..
sejak bila aku suka makan junk food ntah ?
miss my honey teja ! 
oh mennnnn