life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Friday, September 28, 2012

stone cold ~

since you dah unfren saya..
then change ur fb psword...*tak dapat stalker dah..cis !*
never expect yg i akan add or approve you again as my fren list..
told you already isnt it ?

suka suki nak judge kate i takde perasaan pulak kannnn
choiiiiii~
my heart like stone..HAHA *gelak jahat*

sekali i dah tak suka apa yg u buat,
sampai bila2 masih akan berfikir mende alah tue agy...
puas hati ! benci benci !
fair and square...kan ?

jangan ingat aku mcm nie suka2 je sape2 nak buli...
nie bukan sarah yang dulu boleh bersabar sentiasa ok ?
sarah yang sekarang hot-temper cket...astaga ~

dah laa...macam bodoh jep cter pasal nie...
tydo agy baik !

tata...

nota kaki :
no classes till diz coming wednesday..
what a beautiful moment ever as a student !
heaven coz lec's sume pegy kursus...
yahooooooo
so guling2 atas katil selama beberapa ari nak abes kan drama korea CITY HUNTER !
Lee Min Ho Lee Min Ho ! lebiuuuuu :)
tapi still ade asemen...huhhh...
lec nie mmg tak pnah aman kot if taa bg pape task kat student ? huh ! -,-

Saturday, September 22, 2012

minda ber'dialog jari menaip !

hemm hemm wiken yang emm emm boleh laa..
takde la boring sangat...
smlm kite ngan classmate pegy jenjalan perlis..
auwwww...
tue pown sebab ade dak class buat mkn2 kat uma dye..
then, smpt la drop kuala perlis jup rase bayu laut..
pheuwww nyaman !





















guess what ? kat belakang tue masjid yang ade kat kuala perlis..
sangat cantek auw dy punye binaan..terkesima seketika !
he he he..

and utk arini, start dr smlm da kne allergic pasal mkn udang..
emm emm tok pah pown dah tawu aku allergic udang pegy masak sambal..
feveret gua doe !
so, terpaksa la menahan nye apabila balun ugak dish tue kannnn..
sampai tak tahan kene pegy amek ubat siang tadi..aiyakkk -,-'





















nie lotion yg aku beli kat farmasi..
seriusly, suke sangat sebab menthol dy terasa btol..
lega seketika kegatalan ku..
haipppp kegatalan sebab allergic ok ?
bukan *gatal* a.k.a gedik..HAHA
hmm the conclusion, no seafood da lepas nie...(T_T)

tue je la nak update time2 cmnie...
final projek bile ntah nak jalan..
adoiiii takde semangat langsung..
tambah2 bile buat berkumpulan nie...
paham-paham jela kan ? huh !

btw, lupe lak nk bg tawu..
kadang2 bile kite jarang contact or msg..
or "when i text u, u dont text back" situation berlaku..
rase cam bosan n ble dy msg blek, rase takde topik nak chit chat..
even sblum tue rase nak hu ha hu ha bnyk mende nak story..
korang pening bace perenggan nie ? ok fine ! abaikan lah..

orang kate :

bile jauh = ujian cinta
bile dekat = ujian iman
menanti = bukti kesetiaan 

ye la sangat kan ? manusia sekarang mcm2 ragam..nyampah aih !

yeay yeay MUET class da nak start esok..
hmm risau...hope dapat la band 3 and above...
demand gler ! class blum start da pkir result kan ?
kih kih kih...

dah la...letih otak aku berdialog sementara jari jemari menaip..
nak mkn then tydo...awal gila tydo ! skema siottttt *kesan ubat kesan ubat*

chalo bete~

p/s : cube untuk hidup tanpa MR.E tapi ternyata tak mampu..
last week skip jumpe ngan dy tp diz week terpaksa la jumpe dy ugak..
smpy bile la nak idup dengan MR.E disisi ? dugaan dugaan :'(



Thursday, September 20, 2012

apabila hati berkata-kata !

penat menunggu lama-lama nie..
bila menunggu tak ada respon mula la saraf-saraf otak membentak !
sakit hati sakit hati sakit hati !
menunggu lama-lama boleh buat seseorang tu bosan...am i rite ?

guna handphone serupa macam tak payah guna...
rarrwwww...

eh, sejak dua tahun kebelakangan ni kesabaran aku mula menipis...

mengapakah wahai jiwa mendera siksa si hati ?
aku bukan seorang yang sabar buat masa sekarang ok?

dan aku rasa aku sangat hipokrit kepada sesetengah individu..
takpe lah, hanya diri kita yang kenal, faham dan tahu siapa kita sebenarnya...


benci kamu ! kadang-kadang sendirian itu lebih baik..
benar lah kata orang-orang penduduk bumi...hmmmm

bye !

nota bawah-bawah :
haiii printer baru pegy servis bulan 7..
daahh buat pasal lagi sekarang..
leaking ke ape jadah abess ink kuar..
leceh btol gne tank nie..gune catridge la plak..
org nak saving mcm-mcm hal lah timbul..
time jadi OKB sume mende elok jep...
sape aku nak paw nie.??
realiti hidup seorang pelajar ! *hate this!*

Monday, September 10, 2012

yummylicious


yeaaaa....finally menjadi jugak kek ceklet kukus saye even first try dulu tak berapa tak jadik kannn...hehehe



ini dinama kan kukus secara tradisional sungguh !
memandangkan aluminium foil daa abes,
aku gune la teknik yg aku gugel nie haaa...
kertas A4 beberapa keping dileserkan dengan minyak masak..
tujuan dia adelah semasa kukus kek tue air tak menitik atas kek tu nty..
if tak, kek tue akan bantat org kate..org kate laa..
tempat kukusan plak adelah kuali yg agak besar,
kerana periuk kukus sedia ade tak muat utk bekas yg aku gune...hehhh
nie pown teknik kukusan tokpah la nie..kne letak buluh kat bawah die tue... -,-'







tadaaaa..menjadi tau ! 
tapi dont jugde a cake by its decoration yeaa guys...kihkihkih...

so, perasmian merasa kek ini tentu-tentu nya aku kann...
big slice with double cherry ! yummyyyyyy
emm tapi decoration tak complete..
patot nye nak letak whip cream dulu bru letak cherry atas dia..
mixer rosak plak last minet...saje jep sabotaj aku ! grrrrr

tujuan kek di packed sedemikian adalah nak bg classmate merangkap ex-housemate..hehehe...nak bg org kne la cecantek cket..kan kan kan ?

so, dats all for entry tonite...
till we meet again with new trial recipe..
emmm rase nak buat carrot cake kukus plak laaa...
im prefer kek kukus sebab rase dy lagi moist berbanding bakar...

selamat mencuba...resepi korang gugel jep laa...nunyte !

nota kaki :
tetibe rendu plak nak stalker fesbuk pak cik kambeng tue..
tp dy daa tukar password plak..
cisss jahat ! jgn harap nak add blik daa..
sape suh unfren kite dulu kan kan ?rarwwww
so, boleh la nenoty cket..kan kan..?? HAHA *gelak jahat* =_='





Saturday, September 8, 2012

semoga berbahagia !

selamat menjadi pengantin kepada kesayangan saya...
hope, sentiasa happy di samping org tersayang...
sarah di sini sentiasa mendoakan yang terbaik !
aminnnn :)

# sorry coz taa dpt attend event tue...emmmm :'(

yeaaa disebabkan merajuk tak dapat balik kl utk sehari,
kuaa makan kat luaa...mcD okey ! HAHA
ingt nak tgok wayang tp ujan plak seharian...kite ade skuter jep laaa....
dah, tak tawu nak taip ape dah !





















p/s : just ignore that ugly face...kihkih...even korang da tgok kan kan ?and one more thing, kite mmg mkn burger roti dulu then bru mkn daging dy..pelik kah ? tak pun ! hekkkkk