life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Friday, October 26, 2012

oh my mind !

otak dan minda aku da penat yang teramat sangat bila ngadap angka banyak2...
nie semua salah projek penyelidikan ni..
buat aku ngadap lappy selama dua hari berturut tanpa peduli kan makan..
tydo siang aku yg penting tue..
dan malam pun lack sleep ugak..haish !
skrg nie pown baru je siap emel kesemua nya kepada penyelia..
haaaaa...amek kawwwwwww !
kul 2.30 pagi menghantar emel kepada Lecturer yang bertanggungjawab..
hope takde pape la yang nak kena edit..
heaven penat sangat-sangat doe buat mende alah nie !
baru aku faham dan mengerti mcm mana student degree buat THESIS...
padahal aku baru diploma pun da nk pecah pale buat nie even grouping kan ?






yes ! kami telah menggunakan excel untuk menganalisis data-data yang diperolehi ! perffff letih aku...
asal copy dr excel masuk words, musti lari...
kene mengedit bagai laa pulak...da la nk buat ayat karangan satu hal..
tue la yang mengambil serta mencuri masa aku..
selama berjam-jam lama nya tau !
benci kau ! nampak je data mcm mengong-mengong...huh !



haaa...nie ade la desktop background lappy saya...agak kemas kan? =P
for sure la nak jugak hupdateeee pasal nie kan mak jenab oiii...
sebelum nie windows tak genuine lepas anta kedai format...
pasal dpt virus dr classmate..
abes lappy aku yg jadikkkkk mangse keadaan !
jahat tau kedai tue bg windows yg pirate punye...
tobat takmau bg thumdrive sesape masuk lappy aku dah ! serik !
btw, thanx a lot to TEJA SI KAMBENG...
saya ulanggggggggggggg...
TEJA SI KAMBENG ye yg telah membantu menyelesaikan masalah ini...
terima kasih ! sayang awak cmnie kambeng ! HAHA

korang tak kenal sape aktor tue..??perfff Lee Min Ho ok Lee Min Ho !
selang beberapa ari akan ku tukar dengan gmbr beliau yg kacak..
yang telah ku donlod dr gugel image...kihkihkih
da lame tak tgok cter korea..memandangkan lebih kurang agy 3 mgu nak final exam nie, aku kne laa menahaan rase...huwarggghhhhhhhhh

dah lah ! siang nanti raya korban daa...jom tydo..
mesti bising QUENN a.k.a tokpah kalu aku mgon lewat pagi raya...

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha geng !

p/s: selama 4 tahun menetap di alor star, tak pernah lagi tgok lembu kene sembelih kat sini..kat KL jgn kauuu...tiap-tiap tahun akan aku menapak ke surau area rumah tue pegy tgok..huhuhu...tacing plak tetibe ! 

Tuesday, October 9, 2012

cant close my eyes

insomnia again and again and again...
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh *jerit dekat otak je*
almost 4 am tp still tak dpt tydo..
padahal esok ade class pg...
pas subuh kne get ready dah...
haaaa nak nanges da neyh..
puas pakse tp still tak bley tutup mate nie..
act like a boss ! huhhhh

the conclusion, jangan minum nescafe beberapa jam sebelum tydo...
nie la bahana nya...demnnnn
banana pisang la aku esok...

esok ade test..
note da bace...

jangan tetydo dlm class daa...
esok class pack till 4 pm..
sem nie rase agak hebat sebab tak pernah tydo lagi dalam class..
tak seperti sem-sem yang lepas...
act like a SENIOR ! HAHA

haishhhhhhhh tydo la wahai mate ku yang bulat ! -,-'




aku sangat suke nescafe okey ?

p/s : totally miss my KAMBENG like heavenn...hmmm :(

Monday, October 1, 2012

carrot cake !

just nak story pasal carrot cake kukus aku buat je arini...
hehehe...1st time buat and rase dye not so bad...
sebab ade cheese kan...so yummylicious !



aku tak tawu la nie dalam kategori brape KG...
tapi dalam 1KG lebe ade ugak la rasenye coz time aku angkat berat lebe kurang laa..he he he


dalam frigde mmg cake nie pose baek punye ngan lighting dy bagai kan...
tue nmpk cam kat kedai jep aku rase..*muntah ijau puji diri sniri* -,-

















yeaaa finally lepas sejam lebih bg sejuk masa utk merasmikan nya semalam..
grape tue saje jep letak kat situ pasal nak amek gmbr....haha

tapi da name pun cheese kan cepat la rase muak...
yg pntg cream cheese topping tue aku sangat suke..
sebab aku ade letak perahan lemon...
so ade rase masam-masam cket..
match la ngan rase carrot tue...

kek kali nie agak padat cket maybe gne carrot kan..??
letih ugak la aku parut carrot tue...huh !

decoration sangat puas aty sebab letak sos coklat..
emmm masam manis coklat stoberi and cheese..

tetibe rase bersemangat pulak nak blaja buat kek lain..
kot-kot la satu ari nanti boleh bukak kedai kek kan..??
*berangan jep*

kalau ade sesape nak resepi, klik je dekat sini ! resepi carrot cake

p/s: bangun pagi tadi kek tinggal suku jep..touching ! cepat btol abes...simpan siap2 agy sepotong..tak puas makan auw !