life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Tuesday, November 20, 2012

My 1st Rainbow !


fine ! tajuk nak gempak je kannn..
gimik semata-mata...haha
actually nak cter pasal RAINBOW CAKE saya yg pertama..
mgu lepas punye cter neyh haaa
terhasil pada hari deepavali...
sempena deepavali aritu tetibe rase nak buat kek yg berwarni-warni plak..
so, tadaaaaa nie la hasilnya ! :)
even decoration agak messy and taa brape nak cantek,
but rase dy still emm emm okey laa
aku tak suke krim tapi gedik buat krim nk bg nmpk cantek!

tahun nie rajen plak erk aku buat kek selalu..
tadi petang baru je buat Butter Cake...
marble-marble la cket kek tue...
dr penuh satu tupperware besar tgal suku jep ! cehhhh

resepi kek terima kasih diucapkan pada MR.GOOGLE lah kan !
lain kali nk try buat VELVET CAKE pulak lah ! heee
practice dr skunk mane tawu satu ari nty dpt bukak bakery...
hew hew hew 
bajet

nampak meyelerakan tak dengan colouring dye..??
tokpah complain kate warna dy "deraih A.K.A pekat" ngat...
tak pekat tak rainbow la jadinya kan !
HAHA


p/s : final exam da start dua ari dah..
huiiii soklan susah2 ya amat ! 
sape dia ntah yg buat soklan exam neyh...huh !
so, this is my last internet surfing memandangkan da ujung sem..
no assignment, no task, no info needed..
jwbnye, suspend internet buat sementara waktu lah ! huhu
awal muharam baru je berlalu beberapa hari yg lepas..
agak lewat tp still nk ucapkan :
Selamat Menyambut Maal Hijrah kepada semua..
semoga tahun baru ini lebih bermakna..aminnnn..
bye !


Thursday, November 8, 2012

Final Semester !


yeay ! finally settle sudaa presentation final projek niee...
perffff...totally lega bila da abes present..
and guess what..?
dpt 1st place utk group presentation yg terbaik..
terasa hebat sedikit kami disitu even taa target pown dpt..
maen blasah buat coz penyelia kami agak busy sesangat,
untuk menyemak buat kali terakhir..
touching tau ! tydo kul 5 pagi...punye membace takot lupe...huuuu
dpt plak panel-panel yg mmg killer,
and mostly student for sure cuak if present depan "mereka" itu..
tue yg rase bahagia tue pabila group kite dpt 1st place...
hew hew hew


i coppp LEXUS owkey ? :)


and this one gmbr snap snap snap tgah ari tadi...
coz ade event pra-graduasi semester akhir...
emmmm makan smpy kenyang la kami !
frankly speaking, daging black pepper dy totally awesome !
mintak resepi boleh tak ?
HAHA


macam kanak-kanak ribena sume bile abes makan dpt desert eskim paddle pop..
awal  tue cakap bukan main cadang nak mintak dua setiap sorang..
tapi yg serve tue siket punye ensem + comel, 
sume pakat tak jadi control ayu punye pasal..
*pangkat adik-adik tue woiiiiiii*


yeaaaa mase untuk balik..
loaded plak POLIMAS nie...
buat event kat Darul Aman Golf And Country Club (DGCC ), Jitra neyhhh...
we ols dpt souvenir..
beg siket punye cantek...
last-last bukak tgok sume "mak aihhhhhh"
bath towel yg di baginya...
hahaha..
ok letew dr takde kannnnnnnnn :)


p/s : akhirnya, berjaya juga ku membesarkan anak bubu and mini..
kite bagi name dy demok..nty la upload gmbr demok neyh ! 
dy hyperaktif sgt laa..susah naa pgg...melompat saje dr tgn..
haishhhh comel sgt ! suke suke...
satu-satu nye anak yg selamat even da 2x si mini nie pregnant...
so far...