life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Thursday, December 26, 2013

suprising me!

kite ingat tak dapat mende alahh niee
previous post entri kite cdey...
arini post senyumm...
dpt ugakkk...dy memaen kn perasaan kite!
niee kalu Mr.Love bace mau kena pelangkung..
heee...pape pun mekaseh!
syg awak +++++++ auwww

kite owang date g National Monument...
skema dakk kamiii..??ampa tak ada kannn
having subway and hoobit movie!
heeeeee





















tadaaaaaa...
adiah bday kite awitu on 2nd Dec...
the little pillow wif my name on it from my beloved cousin..
and ipod from love...dgr lagu sampai tido ok !
dy saje jepppp tau bagi kite nangis ! huhhhh
sorry awak kite xnk delete previous entri..
hehe...
pape pun mekaseh !
kite sukeeee due-due sebab kale peberet kite purple ! :)





















dah tue je..bye !

p/s: bos xde 2 minggu..yeay ! tapi kerja tetap banyak okeeeeee :'(

Tuesday, December 24, 2013

terkilan

kite sedih tau awakkkk
eh jup jup...
bukan sedih tapi terkilan...
emm sedihh cket laaa...
bru kite excited nanak mende tuee
tp x dpt plak last minute....
lame tauu tguu..berbulannn
emm nanges jup nangesss juppp
(seriously air mata kua tau!)
cmtue la agak nye perasan ibu
ngandung yg mengidam sesuatu tp x dpt..
tp bkn aku la preggy woman nyee...
andaian aku jeppp...huhu

hurmmm x ape laa...
nty kite beli snirikkkkk laa kann
tp x same la perasaan dgn org bg kite..
emm emm emmm emmmm
(muke da sedih tahap dewa)

kesimpulannya, jgn over excited on
something yg kite x tentu dpt g okayyyy

emm jumpe awak esokkkkkk

p/s: awak bace nie mesti kate kite sikit sikit tacing...tak tacing la awakkk kite terkilannn jepp :'(
kalau awak bace pun jgn ckp ngan kite awak bace tauuuuuu...nty kite xnk jumpe awak dahh

Sunday, November 24, 2013

P.A.I.N

i'd tried to get rid of Mr.E from my journey life but this morning im realize that i cant..just cant...sakit nya rasa! kalau mcm nie tak kan i need to take pain killer everyday??tak nak tak nakkkk TAK NAK!

rindu tok pah..tokwan..walid...and teja ugakkk..sakit nya rasa rindu...nak balikkkkk..january 2014..please come faster...wanna go home...chinese new year meyh! confirm cuti pnjangggg...totally cant wait nak hug tokpahhh..

ermm almost 2 months have been employed as an assistant of quantity surveyor...kenkadang rase nk quit pasal stress keje dlm bidang construction..exhausted! duhaii hati...sabar lah sayanggg

yang penting skrg mmg rase sakit and rase nak bringg jep..how my day tmrw huu??hope every single thing would be okayy then..

time to sleep....lots of love...xoxo :'(

Thursday, October 17, 2013

U.N.G.K.I.T

ungkit mengungkit nie kadang2 boleh jadi benda sensitif tahap petala ketujuh...
tapi bila da masuk bab arwah walid...
aku mmg tak terkata apa laa...
ape hak dia nk ckp aku cmtue..??
tawu la aku anak yatim dan sesungguh nya demi Allah aku tak percaya g dgn status aku tue..anak yatim..
rase cm kena hina je dia ckp cmtue...sedih..sedih sgt..
kadang2 rasa berdosa tak dpt terima hakikat yg satu Allah duga aku nie...
aku tak puas g ckp dgn walid!
nape ckp cmtue...kecik ati tauu...
aku x pnah pun ungkit kalau bab pasal status org or kuarge2 org nie...da mmg tue Allah bg...nak wat mcm mana??tak payah la nk up bgai...sedih tau..sedih!
satu hal plak dok nges pasal walid mlm jumaat nie...
nak msg ngadu kt no.fon walid la cmnie!
untung2 no.fon arwah walid reply msg aku mmg nitemare aku tydo mlm niee..hurmmmm

p/s: nak blik kg jumpe tok pahhh :'(

Wednesday, October 16, 2013

M.A.A.F

maaf mmg sng untuk diucapkan..
da buat salah then say sorry and tadaa everything will be normal again..wadahel??
ingat senang mcm tue ke org nak maafkan bila da buat salah even though salah tue ciput..kecik agy drpd kuman smpy x bpe nk nmpk salah tue..
tapiii...ade tapi agy kann??
kalau da kerap sgt buat mende kecik tue lelame mkn aty ugak laa...nak nak kita yg tggu cm org bodoh je...
at last sniri ugak yg mkn hati ulam jantung sume laa menangis bagai nak rak x ckup tydo bagai laa...
then esok just got a sorry msg from d person who make u feel like wanna throw away his head..
tooooo fucking pretty much!
did u think a sorry is enuf for me..???nope!!!
y u didnt give me a call at least..at least to say sorry cuz im deadly bored to get ur sorry msg again n again when u did something wrong..
totally im not happy with that...fullstop!
the conclusion, MAAF senang nak taip senang nak ucap tapi susah nak menghayati mksud maaf tue sniri...

Sunday, October 13, 2013

speechless

kadang-kadang perhubungan jarak jauh nie,
mmg btol2 perlukan kesabaran...
tambahan lagi bila satu perhubungan,
da amik masa bertahun lama nya...
terasa bosan gak kadang2...
text tnya menda same gak,
stiap hari sampy x reti nk tnya apa dah..
bosan bukan bermakna hati x sayang...
jumpa sekali sekala jeles nie tgok org lain...
haiiii laaa....bersabar lah wahai hati....
tolong ikut arahan tuan kau ea..??

p/s : bila agak nya aku nk kawen nie..ekeke...bosan malam minggu!!!!

Sunday, September 29, 2013

Heartache

hurmm ye la...
kadang2 dlm relationship nie mcm2 hal je boleh nk cari point utk keep fighting..
smgu skali tak cari pasal mmg x perfect kot life aku rase??tapiiiiiiii ade tapi agy kan!
lelaki x pnah nak faham...
nk kite org pmpuan je faham dy...

and sometimes rase cm loser bila dia ckp sesuatu yg buat kita terase ke ape...
da name pun perempuan..should be that way isnt it??
manje manje gedik...
marah-marah syg...normal right????

the saddest part isnt dat with each passing day i feel like i need u more...
but its da fact dat u dont need me at all..

sometimes we as a girl...women..she or her...
love to keep texting their hubby just sebab nk rase dekat selalu....why so hard utk relationship jarak jauh nie??

btol ckp farah a.k.a my beloved cousin, sometimes single is better than two...

her favourite question ; "macam mana kau boleh stay more than 4 and half year dengan dia..??"...

my perfect lovely answer : bigger smile on my face...dats it!

i've no idea to answer even though shes keep asking me the same question...i just have big NO answer...

her relationship i think good enuf but shes dont think like i am...why??probably shes get boring on it..3 years relationship...

then if u..u..and u get d answer for THAT question..
just let me know bcoz i couldnt get the answer and im start to feel boring on this love story...heaven!!

i keep feel that way when i get mad to him..BORED!

why u didnt inform me dat u got something to do and bla bla bla so that i'll not waiting and keep starring on my phone just to get your silly message !
susah sgt ke nk buat!! 

p/s : just because kerajaan da tak ada money or what so ever and hold for my medicine approval i need to face it! cuma jgn stress so that i can continue my daily life mcm biase even rase x selesa...if i've given two choices between the medicine and him, i think i rather choose dat medicine perhaps! u make me sick honey..perfectly!  my silence is just another word for my pain coz im missing you..i hope u read this :'(

Wednesday, September 18, 2013

G.R.A.D.U.A.T.I.O.N

halo halo haloooo

just nak bagi tahu kita dah graduate lah !

walau tok wan tak ikut ( tokwan semput pulakkk pagi tuh ! )

tapi semua berjalan dengan lancar...

boringgg dok dlm dewan lelame ! naseb naek pentas jumpa anak Tan Sri Dr.Mahathir..

tak dpt jumpa ayah dapat jumpa anak pun kire ok laaaa

idola saya tue ! hihi

alhamdulillah...

dapat Diploma in Quantity Surveyor !

any vacancies for me...please ? ;)

diploma utk tok pah..tok wan...arwah walid..dan mama !

love you olssss





p/s : 

even walid tak ada dan terasa sedih tak dapat share semua ini...
tapi kena kuatkan hati dan tabah..
even baru jumpa andy teja..
hati masih terasa rindu...weeee

Tuesday, September 3, 2013

Movie marathon

Nie entry  pasal cter smlm...
1st time ever tgok movie 3 cter non stop..
Is it consider bla bla bla watch this 3 movie...ALONE?
Tapi best la tgok movie sorang2...
Smpy staff kaunter tiket da pndg semacam..
Dok ulang beli tiket..
Eh..suka hati la duit kita kannn...heee

The mortal instrument was great..
the conjuring totally give me the heart attack even cter dy xde la seram mane..*berlagaknya*
And the elysium give me the future that will never exist..walau cter dy agak mengarot...tp besh...

Tue je laa...byee

P/s: konvo next week..masing2 xnak mengalah kan??finee...aku g sniri laa cmtue...payah sgt! Ehh kat mane nak cari striping honda icon yg boleh design sniri?finally minnie mouse aku da tanggal kan pasal sume ckp x matang??what da heck is it huu?? =_=

Monday, September 2, 2013

MIMPI

Hurmm hampir dua bulan...
Bru smlm kedatangan pertama Walid@ayah saya dlm mimpi...
Rindu nye saya kat arwah Allah je yg tahu..
Alahaiii...doa je la yg mampu saya beri...
Semoga roh walid tenang dan dicucuri rahmat di sana..
Bnyk juga manusia yg aku rindu muncul dlm mmpi smlm..
Harap2 walid muncul lagi..
Hantar msg kat no.walid x delivered punn...rindu nk msg cerita mcm2..
hurmmm rinduuu :'(

P/s : dia marah aku call dia tadi pasal dia tgah tgok movie...bru semangat nak ckp SENTAP terus..nyesal call...wadahel?? ;(

Tuesday, July 9, 2013

KEHILANGAN

salam semua...

esok da mula bulan ramadhan...

harap semua dapat menjalankan ibadah puasa dengan sempurna kali ini yee...

lain la bagi kaum hawa di kecuali kan..hehe

bagi kaum adam bulan ni bulan terbaik utk anda semua melatih diri mengurangkan atau lebih baik stop la merokok bg yg merokok tu ye..

cerita tajuk kehilangan?

hari ini merupakan hari ke 5 walid a.k.a ayah saya pergi di jemput Ilahi (pergi meninggalkan kita pada 5 julai 2013 @ 3.32 pm)..

walaupun sedih, kehidupan harus diteruskan macam biasa...

sempat menjaga arwah di hospital selama 5 hari sehingga menghembuskan nafas terakhir depan saya...

semoga roh walid tenang dan dicucuri rahmat serta ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...aminnnn

dikesempatan ini saya ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam....

p/s : jangan lupa sahur ye !! :)

Sunday, June 23, 2013

FLORIA 2013

this entry all about pictures at Floria Festival 2013 at Putrajaya last night !











 sangat bercahaya kannn ??
ouh ye lupe plak..x lupe gambar ifa raziah yg hot nyanyi dangdut...hihi
bersiul sahaja la abang-abang di belakang aku uhh...haishhhh

till we meet again yeaaa :)

p/s : sedar tak sedar kontrak keja aku tgal lagi sebulan lebih je..cepatnya masa berlalu da dekat stgah tahun duduk Key El !! looking forward for the next step..hope better offer waiting for me..aminnnn


Saturday, May 11, 2013

segan nyerrrrr

tak pernah rase segan smpy nges..totally rase cm pelik lakk...ingt kan remove cover photo jep tp skali ngan default picture juga..i love dat DP da most! sobs sobs..sumpah segan bila kne delete for both pic actually till im speechless..so, this is the last lesson for me..hey guys! this post entry is regarding the facebook issue..FYI, saya tak marah cuma segan or lebih tepat malu..ouhhh mennn...im stuck for awhile !! TQ #sigh

Wednesday, April 24, 2013

LOST ?

hye !
totally dlm dilema..
seriously !
sometime bila dpt apa yg kita nak dr awal ade pula halangan..
okey...hope malam ni tydo,
dpt mmpi yg buley bg aku petunjuk laa
haish !

finally si kambeng da ptong rambut !
heeee

p/s :

kuatkan hati tabahkan minda kukuh kan diri ooo yeahh !
3 months more...lets fighting !




Monday, March 11, 2013

H.O.M.E.S.I.C.K

its more than a month already..
so far, keje okey laa...
call centre mcm-mcm ragam manusia la aku dpt dgr..
rase nak sepak terajang hempuk sume laaa bila kena marah !
tapi takpe, sedang cuba tanamkan semangat utk bertahan lama..
dan berfikiran positif kerana mereka marah company aku keje..
bkn marah aku...yeee saye fahammmm encikkkk!!! urghhhh sick !
currently miss miss miss missssss my home!
nak balikkkkkkkkk  :(
nak apply cuti lah nanti !

p/s: besday hubby just around the corner...
what should i give to him?? no idea at all...haish !


Tuesday, February 12, 2013

kalau memang harus begitu !

buka mata katup mata...
da lebih seminggu menetap kat kolumpo neyh haaa
alahai cepat nya masa berlalu !
esok start keje balik dah..
baru dua hari keja da cuti 4 hari for CNY event...
he he he ok la tueee kan kan ?

saya sangat merindui tok pah sayeeeeeee
walid sayeeee....tok wan sayeeee
serta tiga ekor meowww sayeeee..
sobs sobs T_T

rupenye macam nie la yang student dok study jauh2,
tue rase bile rindu family dia org en ?

ok tetibe rase rindu plak nak study...hehhhhh
hurmm so far otak hanya berfungsi utk melakukan part time study sahaja !
tahun bila nak start tak tahu la sayeee...haish !

hurmm nak cite ape ek ?
oh ye ! for the time being aku keje kat call centre jep !
sampai bila mampu bertahan tak tahu lah nak kata..
keje call centre kene tahan telinga la dgr org lepas geram marah bagai..
hope kesabaran aku berada di tahap yang maximum tertinggiiii..aminnnn

punya banyak apply keje yg match ngan study field aku..
tp payah bebenar nak dpt feedback nye...choiii...benci !
org lain senang je aku tgok dpt..??
nie la pepatah ada mengatakannnnn

"tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu?"

xpelaa...dah rezeki aku kat situ je buat masa sekarang...
janji tiap2 bulan ade gaji...huhu

dahh laa...bila aku dah mula menaip mulalah non stop nak membebel bagai...

bubye ! :)

p/s:
1) masih mengharap sesuatu yang ajaib ! apakah ia ?
2) cuti 4 hari kite pegy family gathering jep kat PD...
3) rindu si Teja sayeeeeeeeee


Saturday, February 2, 2013

the day has come !

yeaaaa...
for the time being,
arini ari terakhir di alor star..
petang jup agy pegy KL dahhhh
memulakan life yg baru...ceh !
gonna miss everything here...EVERYTHING !
especially tok pah lah kannnnn
setiap hari kena call ckp ngan tok pah mcm nie....
huhuhuhu...so, kite hanya sempat lepaking together,
ngan friend yg mmg havoc !
kononn nyeee laaa kannnn :)








































making cake for the last time here @ alor star for them..by me !!
so, bubye buddys ! till we meet again yeaaa...
gonna miss the moment wif u guys okey? 

p/s : tok pah kate pasni xde sape la nak buat kek...nak mkn kek kene beli pulak laa...HAHA

Wednesday, January 23, 2013

I need somebody to rely on

hyeeeee....
2nd entry on this 2013....
so far, life move on macam biasa..
nothing interesting...
tetibe rase nak post entry kul 3 pagi nie...
ade banyak mende nak cerita...
cerita itu cerita ini....
tapi xde org pun yg nak dgr...
nak cter kat somebody tp at last broken heart je lahh...
urm urmm....sedih !

finally just type dekat kau....and citer dekat si makhluk kuning ini..
tadaaaaaaa


even dy da berusia almost 4 years, but hes still being my best friend ever...
dy tak segagah dulu sebab da lembut sgt kene segala bagai hentaman dari aku..
lepas geram kat dy, marah kat dy...nanges kat dy...happy pun dekat dy...
bia lah org nak ckp aku mcm budak2,
yg penting aku sorang je yg faham ape yg aku rase...
at least marah ke ape ke dy x bleh buat pape...
dari bercakap dengan manusia..
satu point pun x dpt when it turns to pointless....

aku sangat sangat sangat susah menangis...
smpy doc aku bagi aku artificial tears...
nie kot yg pelakon dok guna tue kan...hihihi
tapi, bila sampai kat satu PERKARA , aku susah nak tahan air mata...
nampak nya, usaha doc tue berjaya la kan !

pada kengkawan yang cakap aku hati batu...
tak reti nanges and xde perasaan sedih tue,
nahhhhhh nie bukti nya..bukan x nk nges tapi tak boleh nak nanges...
orang cakap la kasar mcm mane pun...marah macm mane pun...
mmg takkan keluar la so far air mate aku yg sgt berharga nie !
rase lawak plak ! huuuuu
tapi ade satu perkara je yang bley wat aku tersedu-sedannn...benci !

satu ayat doc : " untung la boyfriend awak, dpt girlfriend susah nanges "

haaaaa untung lah sangat kan doc !

orang kata kalau nanges at least,
ape yg kite tanggung tue rase kurang la sikit kan ?
aku rase aku nie mmg ade something wrong somehere laaa....

dah laa...aku pun x reti nak cerita ape dah...

sesungguh nya aku tak suka org ckp kasar dengan aku..
pasal aku tak reti nak cakap kasar dengan orang...
bila dah jadi mcm tue, mmg aku xkn semesra dulu dah laa...

abang tempat keje aku sorang dah kena...
im easy going person...but, when u give me shit, then u'll get it back yea !


even im not okey, i'll never let anybody knows that im not okey...
just pretend to be okey mcm biasa...lalalalalala


p/s : 
kadang-kadang, tak semua benda akan jadi mcm yg kita nak...urmm sorry lah, selama nie x tau pun kamu rase segan...then, finally deactivate je lah FB tue...tgah timbang tara samada nak delete terus...habis cerita kan ?








Tuesday, January 1, 2013

1st day of 2013

cepat masa berlalu kan?
tup tup da masuk tahun 2013...
hope, this year will make my day better than last year...
huiiii

btw, permulaan tahun baru yg 1st celebrate wif teja !
such a wonderful moment bile tgok munge api sesame...weee

takde ape nak post arini...
just wanna wish u ols epy new year !!!!!






















this year celeb kat dataran pahlawan, melaka...
yosh ! such a wonderful moment ever bile munge api atas kepala...
cantek bai ! 
dah, tue je aku nak cakap :)

p/s : thanx teja untuk jam tangan tue ! keh keh keh =P