life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Monday, September 27, 2010

aku tak boleh hidup xde kau "E"...segalanye tentang kau!!

aku rase mcm aku x boleh idup xde kau "E"...
da 3 minggu aku kehilangan kau...
aku nak kau balik...
aku nak menjalani kehidupan dengan adenyer ko "E"...
baru aku rasa kehidupan aku sempurna..
walaupun ianya x sempurna seperti yang org lain fikirkan...
tentang kau...dan aku...
kita mmg ditakdirkan bersama...
tapi kita sendiri tak pasti berapa lama hubungan kita nie akan berterusan...
berlanjutan...berpanjangan...
tapi yang pasti...
aku rase sangat bahagia dengan adanya kau disisi aku....
walaupun kita boleh dikatakan jarang berjumpa...
aku sentiasa mengingati kau...
bila agaknya kita akan menyambung perhubungan kita...??
aku amat merindui dikau "E"...
sungguh!
kau sentiasa di kotak fikiran aku....
bila aku mula merasakan kesan nye sejak akhir-akhir nie....
aku cinta kau "E"...
memang aku x menafikan perasaan aku...
aku harap kau faham...
dan orang yg merampas kau dari aku...
aku harap dia dpt kembalikan kau kpd aku...
tolonglah....
aku amat-amat memerlukan kau....
bagi menyempurna serta menyerikan kehidupan aku...
seperti yang lain-lain...

p/s: aku sayang "E" aku sangat2! mmg aku x akan mampu memiliki nye tanpa bantuan org lain! namun...MR.A aku masih bertakhta di hati...

Sunday, September 19, 2010

back 2 normal...

huhu...
da start keje balik setelah cuti panjang untuk beraya...
waaaaaaaaa..bosan!
arini da ari ke-2 aku keje balik...arini jugak...madam x dtg...sangat la hepy kami kami semua...(p/s: yi peng...saya and ismail jep!)so, arini keje lebe kurang memain jep...main masak-masak....
x la main tapi mmg masak btol2...ok??hahaha...
n then....cerite mase raye...??
raye 1st je kat umah....raye lain dok berjalan...sampai la balik kl....
hehehehe....jup...aku upload picha's bagi u all tgok yeah??

ok....nie baju raye bg tahun 2010 ye geng's..??let me explain...
xde baju yang buat bg raye kali ini...
beli jep...2 pun jubahhhh...
huhuhu...ayu la konon-konon nye posing cmnie...hihihihi...

this one plak ade la walid merangkap ayah saya ye!
sangat tinggi bukan...??
ape hal aku kecik...??
waaaaaaaa...isk3...
sedih!
nie pulak ade la raye ke-2...
da start jalan da...
bukan g raye....
kui3...
g padang besar jep kot..??
agak buhsan sebenarnyer....
sebab da bnyk kali pergi kot weyh??
n gmbr kat ats nie ade lah kat tmpt ostrich....
drop kejap time otw balik dari padang besar...
tok wan ku yang agak kacak!
haha...
n nie semua adelah sepupu-sepapat saya lol!

gmbr nie masih kat lokasi yang same seperti gmbr di atas...
ini adalah tok pah kesayangan saya...
n anak nye yang selame nie saya kol dia ibu...
cantik kan dyorg nie...??
muka pun same jep...
kate anak ngan mak kan...??
tok pah yang cun!
senyum la sikit tok pahhhh....
aishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


n da last one....
pada raye ke-6...
latest date ngan ANDY TEJA....
dia datang kl...
so...
dpt la jumpe setelah lame x ketemu deyh!
hehhhhhh...
tp kejap je...
x lame...
agak sadis lol!
xpe..
at least jumpe kan...??
huhuhu....

2 aje story arini...
da~

p/s: actually nak upload bnyk g gmbr raye...tp tenet slow bengong....benci tol aku hai!

Thursday, September 9, 2010

SeLaMaT HaRi RaYa!!!

yay!
esok raye...
so...
mkn mkn bagai la time nieeeee...
melantak x ingat dunia...
wee~~~
pape punnnn...
aku ingin mintak maap zahir dari ujung kuku...
maap batin 2 melampau sudaaaaaaaaaaaaa
ngeh3...
kepada semua yang mengenali...
kira 0-0 la yerrrrrr...
hehe...
wet raye jgn lupe pos gne FED EX ok!
hahaha....
click click!
da~

Friday, September 3, 2010

MOOD RAYE!

ouhhh...raya tinggal dlm lebe kurang seminggu je lagi...cam x sangka plak kan...??
cepat btol mase berlalu...tup tup...da bulan september....
raye taun nie x tau lagi bagaimana rupa nya...happy ke...sedih ker..??or mcm taun2 dulu jugak.....
taun nie merupakan raya ke-3 arwah paksu( SYED ISKANDAR BIN SYED IDRIS ) tiada bersama kami...al-fatihah buat dia....
and seperti taun2 dulu...
aku x dpt gak raye ngan adik aku satu-satunyer...
SYED MOHD SHAHRAIN BIN SYED IDRIS....
rasa x complete mcm dulu2 bila raye skrg nie...
tp xpelaaaa.....
semuanya da berlaku.....(^_^)....kuih raye punye cerita pulak...???taun nie cam last year jugak...
x dpt berpuasa dgn tokpah tp dkt umah ibu...jadi ade la jugak tolong ibu buat kuih sikit2...
ok...
take a look at these cookies....


diz one ialah SAMPERIT and CHOCOLATE CHIPS....
so yummy delicious!
btw u ol...ibu buat cookies mmg always sedap....

ok....let story about this one plak...
nie ade lak makmur....bak kate tokpah makmod...
4 ur information...
this one adelah cookies raye yg wajib ade ok!
and what most important adelah taun nie we all make it by ourself...
n bley dikatakan agak menjadi dan rase lebe kurang tok pah buat!
wee~

nie plak adelah biskut dam....
create by our beloved "tokpah"...
nie baru lepas kuar dari oven n panas agy...
yummy2....
and kteorg pun try gak taun nie...
aku yg ajar ibu susun 4 lapis biskut dam nie tp ape hal aku nye x cantik...
but ibu nye cantik...???how come????
uhhhhhhhh......
ade g 1 kuih raye....
honey cornflakes...
tp aku x amek gmbr..
lupe....
pape pun sedap sgt2...ade rase oren! (^_^)


and the last one 4 blog today...
2 adela abg fakhri and pikah....
xde keje memain...
buat kuih tekap2 for dough yg lebih 2 haaa...
mcm2 shape dyorg buat....
aishhhh...
and kat belakang 2 adalah ibu...
sorry u guys...
x nmpk face...
hehehehe...
peace....???
yang penting beliau adelah wanita yg agak cantik yeah! yezza~
xde ape da nak cerita...
balik aloq staq rabu malam nie...
uhhhh...
x sabar nak jumpe tokwan and tok pah!
huuuuuuu...
da la u ol....
out dulu....
da~

p/s : farah already came back....miss her so much! so we all ade mase yg bnyk sgt 4 chit chat coz almost 8 month jugak i did'nt see her...bnyk story nak story kat dy! hell hell hell yeah! =P