life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Monday, November 15, 2010

Falsampah Gila-Gila!

:: memuji diri sniri lebe baik drpd memuji diri org lain kerana ini bermkna kite menghargai diri sniri. So, bile nk puji diri sniri jerit serta ckp la kuat2 tp bile nk puji org lain berbisiklah slow2 ok!

:: biar miskin berlagak kaya, jgn kaya bersikap miskin....ini kira kes nk show off laaa...hahaha

:: biar hidup x berduit asalkan bnyk tempat berhutang...org yg bnyk duit tue jage2 la yer!

:: semasa susah minta tolong kat org susah tp bile sng minta tolong kt org sng...konpom la dy bole tlg!

:: makin sng hidup anda maka makin susah lah anda hidup pasal ade je org nk meminjam...so, the conclusion pura2 la anda2 idup cam org yg x berapa nk senang...weeee~

:: semakin bnyk penyakit kita hidapi, semakin bnyk ubat yg perlu kita makan, tp kian bnyk ubt yg kite mkn, kian bnyk la plak penyakit yg mybe menyerang...cehhh...cam blaja science skula rendah dulu plak...semakin bla bla bla...semakin bla bla bla...aku nk tuju falsampah yg nie kat aku bole?? .....dont know la weyh! suka hati aku lah nk tuju kat sesape pun kan..??grrrrrr
:: buku pelajaran menyegarkan otak, buku utang mengegarkan otak...eh...yeke...??ape hal time aku study bile bace nk exam xde plak nk segar...??lemah manjang!

:: buat salah & cari salah mmg pandai tp nk ngaku salah itu yg x pandai... org cm2 xnk bertanggungjwb la kire nyer...org mcm nie tergolong dlm kategori hampas...hampas apa...?? hampas kelapa or hampas jagung..??korang tentukan!

:: org baik rarely ngaku jahat tp org jahat salu ngaku baik...falsampah nie mcm biasa korang dengar...iye dak...??? so, 

:: x berlawan x beerti lemah, but kalau lemah mmg la x berlawan...kan kan..??kalau lawan jugak sure-sure la kalah!

:: mengaku x tau pandai name nyer tp berlagak tau masa x tau memandai name nyer...jgn nk show off sane...show off cnie ok...??x baik! haha..

:: x tumbuh x melata x sungguh pun org mengata...kepada sesape yg salu nk jd bz body 2...insaf2 laaaaa...haha... 
( mcm aku baik sgt! )

:: tangisan membawa bnyk makna..ada tangis da terkena
 ( kes tertipu gitu la krenyer...aishhhhh ) ada tangis nk mengena ( ini kes nk menipu lol! )

:: yg mahu ke depan ramai tp yg sanggup berdepan saje x ramai...damn!
i this!! so, ade sape2 yg sanggup berdepan ngan aku 4 ngaku salah...???but, jgn harap aku nk berdepan kalau aku x salah... sarah! wink wink****

:: biar x pandai mengira asal kan pandai berkira...ade sesape berhutang ngan aku x..??bayar bole?? ke aku yg berhutang ngan korang?? haha

:: merendah diri itu perbuatan terpuji, tp if salu nk merendah, itu tanda nye minta di puji... kalau jd mcm nie...stay away yeah dr mereka...if nk jugak org puji, korang sila rujuk kat falsampah 1st skali di atas! haha

:: org yg rajin bertanya mmg la org yg bijak, tp if asyik bertanya mmg sah2 la x bijak...nie kire tanye x bertempat la nie...( oits? mcm kes rujuk ke aku jer...??? la korang! )

:: ramai yg suka pandang ke atas b4 naik, tp x ramai yg suka or mybe xde org yg tgok bawah b4 jato...kalau tawu nk jato buat ape nk tgok bawah iye dak...??kalau mcm 2 xde la istilah *terjatuh* dalam kamus! kih kih kih...

:: org jahat yg ske berterus-terang itu 1000x lebe baik drpd org baik yg suka berahsia-rahsia... jup...nie nk object falsampah nie kan...kalau rahsia dia 2 memalukan diri sniri patot jugak ke nk bg tau...??ah! korang jwb la sniri...bukan aku dgr pun kalau korang ckp ke aku!

:: cinta itu luas nye ibarat lautan...2 pasal lah org bercinta amat mudah lupa daratan! but, ....oh ANDY TEJA! hehehehe....


:: manusia tanpa cita2 x ubah sperti tikus yg x berkaki & manusia tanpa duit samalah sperti kucing yg x bergigi...aku ade cita2!! tp aku maybe x berapa nk ade duit..pengganggur terbaekkkk punye....fine...nk cari & tgah cari job lah nieh! uh! sibuk je korang!

:: masa itu disamakan dgn emas bukan sebab masa bole dijual or dibeli or ditukar ganti tp kerana masa bole di curi2...emas...sape xnk kan weyh..??hell hell**

:: org pandai yg berjaya memperdayakan org bodoh beratus-ratus kali x lah bole di anggap bijak tp org bodoh yg sekali-sekala bole memperdayakan org pandai dah mmg patut di katakan bijak..u gonna be a org pandai...

:: lebe baik jd ketam yg menyuruh anak nye jln btol dr jd ketam yg galakkan anak nye jln x btol...so, b4 nk advice org lain 2...tgok diri sniri dulu yer rakan2...??dan jgn nk mengajar org lain bukan2 plak!

:: kalau nk tau kita nie tgi ke rendah jgn tgok atas tp tgok le ke bawah...uhhh...aku x tgi pun! yeuwwwwwww

:: sesusah-susah org susah tetap senang nk bg org lain susah....sesape yg terasa 2 sory la yer... ini hanya la falsampah...heeeee'''

:: ada org berjalan jauh pasal mencari experience, but ade juga yg jauh berjln pasal megalami kesesatan...kire termasuk kes malu bertanye laa nie...hamekkkk kau! kan da x pasal2 jln jauh.. kena smpy haus tapak kasut???jwb la sniri! pdn muke!

:: biar ckp ikut hati tp buat ikut kepala, drpd cakap ikut kepala buat ikut hati even penuh berhati-hati...2 da kes parah doe! **aku pun pening gak ngan falsampah yg 1 nie...engatttt korang aje??

-THE END-
coretan : sarah sudah mula merindui si dia...time aku kt kl...dia kat kedah..time aku kt kedah dia kat melaka pulak dah! bila la nk tiba masa kita dekat2 nie...??aku rase nk nanges nie,bole x...??bile fikir mcm nie cdey cket...urmmmm :'( .. stop it sarah! jgn nk jiwa-jiwa kat cnie...so what...??this mine! so, suka hati aku la nk coret tulis taip luah ape pun... aishhhhh....
korang semua yer...ikhlas dari aku SARAH FADZIL!


4 comments:

  1. sbr...t sarah kawen cpt2 ek...jgn lupa ajk mc leen...

    ReplyDelete
  2. hahaha ! Falsampah yg menarik lah ! ;)
    org skang ta sedar semakin rmai yg memprkatik kn falsampah ni . ( termasuk lah yg komen ni , merujuk pd dri sndri )

    ReplyDelete
  3. haha..u good la daya! being honest 2 urself! damn shit! love ur way! hehe..same je kite nih! ;P

    ReplyDelete