life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Monday, September 10, 2012

yummylicious


yeaaaa....finally menjadi jugak kek ceklet kukus saye even first try dulu tak berapa tak jadik kannn...hehehe



ini dinama kan kukus secara tradisional sungguh !
memandangkan aluminium foil daa abes,
aku gune la teknik yg aku gugel nie haaa...
kertas A4 beberapa keping dileserkan dengan minyak masak..
tujuan dia adelah semasa kukus kek tue air tak menitik atas kek tu nty..
if tak, kek tue akan bantat org kate..org kate laa..
tempat kukusan plak adelah kuali yg agak besar,
kerana periuk kukus sedia ade tak muat utk bekas yg aku gune...hehhh
nie pown teknik kukusan tokpah la nie..kne letak buluh kat bawah die tue... -,-'







tadaaaa..menjadi tau ! 
tapi dont jugde a cake by its decoration yeaa guys...kihkihkih...

so, perasmian merasa kek ini tentu-tentu nya aku kann...
big slice with double cherry ! yummyyyyyy
emm tapi decoration tak complete..
patot nye nak letak whip cream dulu bru letak cherry atas dia..
mixer rosak plak last minet...saje jep sabotaj aku ! grrrrr

tujuan kek di packed sedemikian adalah nak bg classmate merangkap ex-housemate..hehehe...nak bg org kne la cecantek cket..kan kan kan ?

so, dats all for entry tonite...
till we meet again with new trial recipe..
emmm rase nak buat carrot cake kukus plak laaa...
im prefer kek kukus sebab rase dy lagi moist berbanding bakar...

selamat mencuba...resepi korang gugel jep laa...nunyte !

nota kaki :
tetibe rendu plak nak stalker fesbuk pak cik kambeng tue..
tp dy daa tukar password plak..
cisss jahat ! jgn harap nak add blik daa..
sape suh unfren kite dulu kan kan ?rarwwww
so, boleh la nenoty cket..kan kan..?? HAHA *gelak jahat* =_='





No comments:

Post a Comment