life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Monday, October 1, 2012

carrot cake !

just nak story pasal carrot cake kukus aku buat je arini...
hehehe...1st time buat and rase dye not so bad...
sebab ade cheese kan...so yummylicious !



aku tak tawu la nie dalam kategori brape KG...
tapi dalam 1KG lebe ade ugak la rasenye coz time aku angkat berat lebe kurang laa..he he he


dalam frigde mmg cake nie pose baek punye ngan lighting dy bagai kan...
tue nmpk cam kat kedai jep aku rase..*muntah ijau puji diri sniri* -,-

















yeaaa finally lepas sejam lebih bg sejuk masa utk merasmikan nya semalam..
grape tue saje jep letak kat situ pasal nak amek gmbr....haha

tapi da name pun cheese kan cepat la rase muak...
yg pntg cream cheese topping tue aku sangat suke..
sebab aku ade letak perahan lemon...
so ade rase masam-masam cket..
match la ngan rase carrot tue...

kek kali nie agak padat cket maybe gne carrot kan..??
letih ugak la aku parut carrot tue...huh !

decoration sangat puas aty sebab letak sos coklat..
emmm masam manis coklat stoberi and cheese..

tetibe rase bersemangat pulak nak blaja buat kek lain..
kot-kot la satu ari nanti boleh bukak kedai kek kan..??
*berangan jep*

kalau ade sesape nak resepi, klik je dekat sini ! resepi carrot cake

p/s: bangun pagi tadi kek tinggal suku jep..touching ! cepat btol abes...simpan siap2 agy sepotong..tak puas makan auw ! 

No comments:

Post a Comment