life isn't about finding urself, life is about creating urself...always cari reason untuk senyum even its plastic!

Thursday, December 31, 2009

2010 JUZ AROUND DA CORNER...HELL YEAHHHHH

alooooooooooooo...


tahun baru nak dekat dah!

x tau nk wishhh ape...???

huhuhu..

saje update coz da lame x update blog...

no more 2 say...juz wanna say...hepy...always!!

chill yeah..??

rollin on.......

tata~

Wednesday, December 23, 2009

SELSEMA YANG AGAK KURANG AJAR DOE!

damn fuckin shit!! opssss..sorry...abaikan ayat nieh!...selsema nie bodoh!
sampai bila pon aku x tau dia nak hinggap kat idung aku yg x brape nak besar nie...roboh idung aku ari2 cmnie...x pernah nye baik! sial btol! mkn ubt xde kesan...kesan ngantuk bg aku lalok ade laaaa...bodoh! kan x pasal2 aku dan maki2 dlm blog sniri...actually da ok cket...pastu aku g kemas brg2 yg nak suh ibu ( aunty aku la weyh..bpe kali nk g tau nieh??!!..) bawak blik..ngan habuk g...2 pasal la kne flu balik...x tahan doe ngan selsema nieh! kena sediakan sapu tgn...x pon tisu...gatal2 da idung aku nie...tmbah2 ade batok la pulak...btol2 bangang la geng!! nak tukar guna idung palsu la cmnie! argggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... ( jerit lepas tekanan!..)...ibu x dpt amik aku ari kamis nie...coz nak g PD...
alaaaa...nk ikut...nmpaknye.....terpaksa la aku balik sniri....dr tmn melawati ke masjid jamek...ke selayang...2 pon kalau aku balik selayang..umah ibu...kena x ada org aku nak balik mana...??wakduhhhhh wakduhhhh....dalam dilema nieh! da laaa...aku nak masok bilik puan jup! ade hal..chiow dulu brader...

Monday, December 21, 2009

LAST WEEK 4 PRACTICAL...

yay! yay! diz week last utk aku wat praktikal...besh ouhhhhh...x sabar2 nak abes...(pelajar x guna nieh!!)keh...keh...keh...da seminggu puan x masok opisss...pasal ape x tau la kan...??ntah2 pasal kes anak dy g balun "menstrual pill" x...??huhuhu...no ideas bowt dat meyh! yeahhhhhh....pasni kre da start cuti sem...tapi aku rase x dpt lorrr nk rest coz report nk kne complete kan! aduhai...damn!!! nyampah tol aku..cube laaa POLITEKNIK tukar rules...boleh masok sem 4 terus tanpa buat report...kan senang...??aman cket idup pelajar2 yang sememangmye malas...(aku yg paling utama...hahaha...)aku ingat nak blik umah tok pah before 10 Jan...at least bley spend time ngan tokpah...tokwan... walid(ayah aku doe!) n miowwwww2 sekalian...tp rasenye hampeh laaa geng! test JPJ lak wat hal...2 laaaa... lambat sgt booking! sendiri tanggung laaaa...padahal nak amek "P" 4 motor je pon...bengong...cikgu zul punye pasal la nieh...asal aku nk g klas je bnyk songeh tol...geram nieh! huhhhhhhh....

and one more thing...harap2 encik harun bagi la elaun lebe 4 last month praktikal nie...tengah sengkek nie siot......tapi cam tgu nasi nak masak je...nasik pon aku bley tgu g coz ble masak dapat gak aku bantai makan! encik harun nk bagi elaun lebe...???macam nak lompat pagar maut aku rase! grrrrrrrrrrrr....bab mengutuk org..im da champion...hohohoho...boss sniri 2...kalau lah encik harun bace blog nie...pakat kena pangkah aku rase! x pasal2 kena repeat praktikal...dear god...save me! aiyakkkkkkkkkkkkkkkkk (x_x)

Tuesday, December 15, 2009

TENGOK TEATER SIMBAD - BATU PERMATA DEWA

lepas aku celebrate burfday kat umah uncle aku yang terletak di SRI KEMBANGAN, PUCHONG...kteorg(ibu-aunty aku lah weyh! , mak su-aunty aku la weyh!, taufiq-sepupu aku la weyh! sarah-aku lah weyh! and pikah-adik taufiq lah weyh!....)pegi tengok teater SIMBAD "BATU PERMATA DEWA kat DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR...dekat ngan DATARAN MERDEKA...kul 6.30 petang da sampai situ...padahal pementasan start kul 8.30 malam...agak awal jugak kan...???


yang nie kat ruang legar...dats min, dekat ngan pintu masuk ke dalam ODT

2 laaaa....even still awal...da ramai audiens yang datang...mostly, kanak-kanak laaaa....x dan nak amek gambar kat patung pelakon 2....pelakon dia....A.ARIS KADIR(SIMBAD)...SHAFINAZ SELAMAT(RATU SHEEBA)...FARAWAHIDA(PUTERI JASMIN)...










tgok 2.....aku cakap x caye....ramai gler dy nye penonton....sesak napas aku time dok tgu depan pintu masuk dy 2 haaaaa....da la ramai budak2...baby pon ade gak...kesian weyh...da la panas... nasib bek x ade yang pitam time 2...kalo x...naiya jep kan?!! gambar 1 and gambar 2 tue still kat luar pintu masuk...gambar 3 tue da ade kat dalam da...aku rase ramai gak yang x dapt masuk coz seat dy limit 300 jep! 2 pon ade yang share...budak2 1 seat dua org...sadisssss tol geng! nasib bek kteorg serbu terus time dy bukak pintu tue...dapat tempat yang agak besh ouhhhhhhhh....seat tengah baris ke-3...depan gak laaa....perfect!










SINOPSIS TEATER SIMBAD :BATU PERMATA DEWA

kisah berlaku di Kerajaan Syarib, di mana Ratu Sheeba telah mencuri Batu Permata Dewa milik Puteri Jasmin. Batu Permata Dewa mempunyai kuasa sakti menukarkan manusia kepada bentuk haiwan dan batu ini telah menjadi pewaris kepada Kerajaan Syarib dan di jaga oleh Puteri Jasmin.

Tidak ada seorang pun pahlawan yang dapat melawan Ratu Sheeba. Raja Syarib telah memerintah Sinbad selaku tawanan istana untuk mendapatkan Batu Permata Dewa. Sinbad di beri tempoh sepurnama untuk mendapatkan batu sakti itu ataupun setiap isi tawanan Kelasi Sinbad akan di bunuh. Sinbad meletakkan syarat agar Puteri Jasmin turut serta dalam pelayaran itu.


Ratu Sheeba telah menghalang pelayaran Sinbad manakala Sinbad pula tertipu dengan muslihat sihir Ratu Sheeba dan ditawan.Kelasi - Abdul dan Puteri Jasmin telah disihir menjadi haiwan. Dayang istana yang bersama Sinbad telah memperdayakan pembantu-pembantu Ratu Sheeba iaitu Mumbra, Kumbra, dan Yaman serta mendapatkan kembali Batu Permata Dewa dan berlakulah satu pertarungan antara Simbad dan Ratu Sheeba...Sheeba tewas dan Batu Permata Dewa berjaya dipulangkan kepada Kerajaan Syarib.




gambar kat atas nie time pementasan..nie je yang aku sempat snap...huhu...pementasan nie agak besh coz ade aksi komedi...dy punye pengacara pentas pon besh gak...cakap kedah...2 yang aku x bley tahan 2 haaa...pekat sungguh! sebelum dia tukar ke babak baru...ade gak persembahan yang lain macam tarian ular...lagu arab...tapi org yang nyanyi 2 org melayu laaa...walaweyhhhh...lagu chinesse pon ade gak...baju merah menyala dy punya penari 2 pakai! huhuhuhu.... keseluruhan persembahan ok laaaa....2 je aku mampu aku cakap! k laaa...sampai sini jelaaa aku mampu tulisss...pape hal or if aku hang out memane yang agak besh story diaaa....aku update! tgu aku yeahhhh geng?? bubye...da~

CELEBRATE BURFDAY!

hari sabtu baru2 nie(12 december 2009) aku celebrate burfday ngan cousin2 aku....syed mohd fazrul (28 december) and sharifah nur fidasari (18 december).....sambut gitu2 jep! kalo korang x caye....tgok cake kat bawah nie...ade name aku gak kan...?? yang SARAH 2 haaaaa.....



nampak sedap kan...???tapi aku x dapat buah peach ngan strawberry 2 coz dak2 kecik yang attend party nie da balun dulu...huhu...tapi xpe....redha jep! cake nie not bad laaa....juz bnyk krim...yummy2....




picha yang kat atas 2 plak "burfday kids" yang sambut skali ngan aku...even burfday depa lmbt g...tp celebrate same laaa...bley saving cost meyh! hehehe...agak comel gak kan...???dak lelaki 2 walau xde gigi depan tp still ensem meyh! kalau dia da besar nty mesti aku jatuh cinta! hahahahahahahahahahaha....(gelak guling2...)2 tangan sapa plak dok menyibuk...??tangan mama dia la 2...kacau sungguh! time potong kek 2 aku x join...da besar kan...??(pada hal baru 19 tahun!) segan laaa...lagi pun ade kaum2 ibu pon dtg gak...so...kena la bajet ayu cket... keh..keh..keh..lagi pun...kalo aku p potong kek 2...sapa nak amik picha nie...ya dak...???aku sambut suka2 ja pon geng...xde makne nya! (^_^)

Wednesday, December 9, 2009

RENOVATION RUMAH KAT WANGSA MAJU!



nie gambar yang aku sempat amek time pergi mengukur siling kat rumah yang MA QS involve dalam renovation...dalam projek nie MA QS jadi kontraktor bukan konsultan...banyak yang kteorg buat...penat sgt...masa 1st day on 7 december 2009 kteorg pakai baju kurung...buat juga pengukuran even pakai baju kurung...bengong btol kan..??En.Harun punya pasal la nieh! tapi dalam kteorg dok membebel...kerja pengukuran tetap kteorg lakukan...(tetiba aku rasa ayat aku dalam blog nie agak skema!) on 1st day 2, kterog g sekejap je kat site 2 coz En.Harun rushing nak pergi mana ntah...aku lupa plak! (nyanyuk ke aku nieh haaa..??)...on 2nd day iaitu pada 8 december 2009 kteorg g lagi wat pengukuran kat rumah yang sama 2 haaa...emmmm...agak bosan keje kteorg nieh! ngantuk2 aku mengukur ngan ain cda...tapi nasib bek pakai jeans N shirt...dress up yg agak nerd...(ye laaa kowt..??) on 2nd day nie kteorg kne kira tingkap, tiles..n siling x missing utk kteorg ukur...adessssssssssssssssss



gambar kat atas nie merupakan permandangan dari luar...rumah nie agak besar jugak laa after renovation...b'coz ade penambahan master bedroom yang baru kat bahagian bawah dimana existing master bedroom dy kat atas...rumah nie dua tingkat ok! bnyak gak laa penambahan yang dilakukan...boleh dikatakn da whole space dlm rumah tue dy buat baru...wiring...piping...kos dy if x silap aku En.Harun kata 350 ribu... wowwwwww...bnyknye kos dy kan??kalo En.Harun silap maka aku pon silap lak jugak...hehehe...tapi xpe laaaa...owner ruamh yg buat renovation 2 pon QS gak...kwn kpd En.Harun 2 haaa...hope, lepas nie kteorg da x pegi wat pengukuran kat umah 2 lagi..da laa panas...berhabuk...x tahan wooooo....so sick! da la selsema aku x ilang lagi...bertambah teruk adalah! dengan lagu industan bangla2 tue dok layan filing... pakat x menjadi keje kteorg...mana x nya...da ain ngan aku dok bergelek...kuang...kuang..kuang...
k laaa...aku ade keje nk buat(baca novel sbnarnye!)...ade pape yg latest aku update g ok...??tata~

Monday, December 7, 2009

Lawat tapak projek "HOSPITAL SHAH ALAM"...


Look..muka aku nampak horrible gler weyh...damn! what ever laaa...pegi site je pon...bkn nye ade sape nk tgok...bangla bnyk la situ....hahahaha....kteorg pegi ari jumaat(4 december 2009) baru nie...agak bosan coz xde buat pape...encik azli plak ade keje nk buat coz JKR pon datang melawat gak on dat day...so, kteorg balun tdo jelaaa...kena plak aritu ujan...lena btol tdo dlm kabin yg sejuk dengan "ekon"...even tdo letak pale atas meja...tapi aku aku tgok ain ngan cda smpy ke bulan gak...nasib x meleleh "saliva"...agagagagaga....


time nie waktu pagi gak laaa...dalam kul 11 sumthing cm2...ujan renyai time nie..kteorg follow puan-puan N tuan-tuan 2 melawat tapak pembinaan HOSPITAL SHAH ALAM yg MA QUANTITY SURVEYOR dimana firma yg kteorg buat praktikal involve skali...krenye kteorg pon menyumbang jasa gak laa kn dlm projek nieh! woahhhhhhhhhh....bangga btol kteorg geng! feuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww (^_^)

minah kerek due org nie x abis2 dok posing...aku lak tue yg kne snap gmbar dyorg...x padan ngan pakai safety boots yg quite heavy...agagagaga...safety helmet 2 kami balun yg kat site punye...padahal kteorg dapat time ikut program CIDB...malas nk angkut...lalalalalala...kalo korang perasan kan...kteorg pakai baju itam..suar jeans...n tudung putih...actually, aku, ain..cda... x plan pon nk pakai same...coincident only lol! hehhhhhhhhhh


nie plak pembinaan NURSE QUARTERS yang dlm progress...besar jugak laa hospital nie...kalo korang jln kaki visit suma zone...aku rasa termengah-mengah juga laaa....semput geng! tapi kteorg xde la melawat suma tempat..ingat nak naik kat tingkat-tingkat...besh la jugak kan..??tp xde pon...hampehhhhh tol.....


gambar kat atas nie model HOSPITAL SHAH ALAM bila dia da siap nanti...agak cantik kan...?? huhuhu....yang macam apartment(bangunan putih, bumbung kale grey) 2 suma quarters....
cam susah je nk jd QS nieh kan...???cmne aku bley sangkut ngan course nie pon aku x tau... pape pun aku try yg terbaik even aku xde la minat sgt nak jd QS yg adik-beradik ngan engineer...mane la tawu nanti bley bukak firm sniri...kaya la jugak..cita-cita aku tue nk kaya...mata duitan ke aku..??dulik laaaa...takat nie jelaa yg aku dapat sediakan utk korang suma geng! xde pe da nk update...so...aku blahh dulu laaa...aku tawu korang sebenarnye bkn ske aku membebel lelame pon...kan3...???(merajuk nieh!)..click2! da~




Saturday, December 5, 2009

rindu mati

kangen mati aku ama die...cinta bangettttttttt.....mmmmmmmuuuuuuuuaaaaaaxxxxxxx

Thursday, December 3, 2009

HAPPY BIRTHDAY TO ME....

yippy..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! arini burfday aku yg ke 19..( on 2 december..) ..da besar rupanya saya nieh....ahakz!! pape pon burfday nieh xde beri pape makne pown...biasa jew...xde ape yg best...hadiah...?? farah...ma beloved kazen ada gak bg teddy...kale pink...tp x amek picha g la ngan teddy 2...huhu... nantilah.... eh....???? burfday yang agak bosan kali nie...ewmmmm...maybe celebrate burfday late cket kot...?? 2 pon nak celebrate ngan kazen2 aku...yg bezday dyorg pon bulan 12 gak...sbnarnye agak ramai gak la dalam family aku yg burfday dy jatuh bulan 12....baik lahir tahun baru je kan...?? nieh ujung taun....apelaaaaaa....ngeh2.... aku xde cite la nak di"update" wat masa skrg...so, agak bosan blog aku kali nieh...hope korang sudi lah baca tulisan yang hanya ditaip nie...kalo tulisan aku sniri konpem cantik...x jemu mata korang membaca blog aku! hahahahaha...gila perasan minah nieh! puji diri sniri....x kesa laaa korang nak kutuk or ape pon...yg penting arini burfday aku....so, bialaaa aku puji diri sniri sekali berkala-kala kan...???agagagagagagagaggaga...



woahhhhhhhhhhhhhhh....blueberyy cheese cake!! damn! i lovin' it! yummy2... rase nak mkn blueberry cheese cake plak 4 burfday kali nieh!!! ohhhhhhhhhh....mummy....nak g beli lah nanti!! hehehehe...nak balun sorang...kui kui kui....


tgok tue....nie lagi nampak cam sedap dari yang atas tue kan....???ade cheese atas dia....besar....abissss la diet aku x mkn selama seminggu...makan pun bekpes juz amek cornflakes with low fat milk...lunch plak mkn vege biscuits ngan milo panas...2 pon cilok yang opiss punye...hahahaha...saving nieh!! waaaaaaaaaaaaa....sadisss tol geng! kalo bantai cheese tue sorang2 pakat jadi tong bak kata ANDY!! huuuuuuu.... dulik laaaa...janji puas ati dapat makan blueberry cheese
cake...kan3....??

geng.....kalo x dapat makan dua kek yang besar kat atas 2 mkn satu slice kek kat sebelah nieh pon jaaaaa....di.....lah!!! janji kek 2 dapat merasa masuk ke perut aku yang sederhana besar nieh...lalalalalalala...g satu kan...aku nak remind korang siap2... kalo korang mintak kek 2 dari aku....sorylaaa...x dapat punya lah! aku nak bolot sorang2 jep! baru puas hati...suka korang la nak kate aku kuat melantak ke ape ke...ikut suka mulut aku yang nak mengunyah la...makan kek pon kene kunyah ker...??(perasaan ingin tahu...) hahahahahahaha.....


ok laaaa...penat dah aku dok bebel tok arini...sumanya pasal kek...blueberry cheese cake plak! peberet aku 2 kengkawan....kalo xnak bg hadiah...bg kek pon ok gak...at least kenyang gak perut aku! kan3....????meleleh air liur aku weyh menulis pasal nieh! jap2...bukan air liur basi erk...??aku awal2 kul 6 g da mandi....(..lepas ain mandi...dia mandi bapak la punya lama....shhhhhhhh...rahsia kita jep! coz 2 statement nieh letak dalam kurungan..ahakz!..) astalavista bebeh....arios....c yaa...da~








TIMES SQUARE...!! (tarikh post: MONDAY, 30.11.09@ 10.35 am)

woahhhhhhhhhhhh....bertemu kembali kita yeah...???rindu aku x weyh...?? (gila prasan minah nie) da lama gila aku x update blog aku kan...???bosan weyh...xde mende nak update...hari2 dok ngadap PC wat keje yang same jekkkkk!! naik gila otak aku nie dah! lupe lak...aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA even da agak terlambat...aku nk ucap gak! aku x kira! korang nak terima or tak tue lantak korang laaaaa....aku peduli ape..??blog aku kan...??suka aku la nak tulis ape pon...g dua ari besday aku korang....yes!! yes!! nak masok 19 taun da...hohohohoho...



ini gambar baru geng....aku g MOSCOW.... hahahahahahahaha....xde lah! aku tipu ja! gambar kat TIMES SQUARE kot nieh...??saje kelentong! hahahaha...agak cantik la jugak design dia sempena nak sambut KRIMAS nie kan...??SNOW MAN 2 pon agak ensem gak even idung dia guna carrot jep! hahaha..2 yang sempat posing tue...pada hal da kul 10 lebe...nak g KFC...ain la nieh! TIMES SQUARE pon da nak tutup...


nie la ain ngan cda...dyorg nie kaki hasut....tgok 2....KFC or PIZZA...?? aku nak diet selalu tak menjadik!! godaan dari dyorg terlalu menggoda sampai aku pon tergoda! aduhhhhhhhhhh.... mummy.......nasib bek g KFC time 2 order salad jep! yay! akhirnya aku x terhasut ngan godaan ain walaupun dy mkn X-meal twister set...yummy2!! gler sedap tgok dy mkn coz time 2 dia agak kebuluran...brader KFC 2 pon takut ngan dia...siap ckp kat aku camnie.."kawan awak 2 serius sgt laaa...takut saye tgok!.." hahahahaha...singa lapar btol ain! 1st time situasi begini terjadi sejak aku ngan cda hang out ngan ain! kalo korang nak tau, mke ain mmg kerek pon...PEACE yeah ain...??? diet punye pasal terpaksa la mkn salad...agak sedap dan kenyang jugak lah coz ade popcorn ayam kan..???ahakz! nak blik poli nieh....kene nampak kurus cket! kalau tak sure kene kondem punya lah! ayoyoyoyoyoyoyo....


korang tgok 2...........bukti betapa aku da gemuk blik!! oh noooooooo!!!!!!!!!!!!!!!! kene diet nie weyh! damn serius!! ain, cda...mulakan misi kita MULAI SEKARANG!!!! astagata....takut SNOW MAN 2 tgok kteorg nieh korang...lalalalalalalalala....


TARIKH POST : Monday, October 26, 2009

RINDU ANDY!!!!

WEYH.........BOSAN LAAAA.........X SABAR NAK ABIS PRAKTIKAL......RINDU GLER KAT ANDY.....X SABAR NAK JUMPE DY! HUHUHU.....AKU X TAWU NK UPDATE MENDE.......ARI2 ONLINE....NGADAP PC.....NGADAP EXCEL CEK PILING RECORD.....BLEY KENE TEKANAN PERASAAN AKU CAMNIE.....MELUAT BTOL!! NGEE"

TARIKH POST : Tuesday, October 20, 2009

CUAK!!

ARINI LEC.NAK MAI.....CUAK SIOT....KANG DEPA DOK TANYA MCM2 AKU NAK JAWAB LAGU MANA TATAW...??ADEHHHH....PARAH....ARINI JUGAK PUAN DA MASOK OPIS.....DAK KECIK 2 POWN MESTI ADA....HAVOC LA OPIS NIE JADIK NYA....CEMUIH SUNGGUH LA KAMI SEMUA....BILA NAK ABIH PRAKTIKAL TATAW...???????BOSAN!!!!!!! ARINI....MATA AKU SEMBAB....SAKIT MATA KA...??AISEY.....SIOT BTOI LA LAGU NIE....RASA KURANG SELESA!!! grrrrrrrrr.....

TARIKH POST : Monday, October 18, 2009

BOSS XDAK!! LINE CLEAR.....ngee~~


BOSAN SEYH.....ARI2 DOK NGADAP EXCEL.....NAEK RABUN DA MATE AKU NIE......agagagagagaga......ARINI PUAN XDE......LINE CLEAR......syok arh!! PUAN XDE....DATS MIN, DAK KECIK TUE POWN XDE LAAA.....SO.....AMAN LAA OPISSS NIE TOK ARINI...YES!!YES!! yiehaaaaa....ESOK LEC.NAK MAI....NASIB BEK REPORT BOOK AKU DA SIAP SIGN NGAN COP SUMA! lalalalala.....AKU TATAW NAK MBEBEL MENDE DA....PAPE NTY AKU UPDATE LA ERK....????CLICK2!!

BENGONG

sebelum nie aku da wat blog..tapi delete coz nak tukar URL punya pasal...so..blog yg lepas nie...suma yang aku post b4 blog nie laaa...agak sedih...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa